Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Judins un Volajs pārliecinoši zaudē Rīgas snūkera turnīra kvalifikācijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Judins un Volajs pārliecinoši zaudē Rīgas snūkera turnīra kvalifikācijā
Rodions Judins
Privātais arhīvs

Latvijas labākie snūkeristi Rodions Judins un Māris Volajs piektdien pārliecinoši zaudēja Rīgā notiekošā pasaules reitinga turnīra kvalifikācijas kārtā, neiekļūstot starp pamatsacensību dalībniekiem.

Volajs ar 0-4 (5:84, 26:81, 23:69, 19:100) piekāpās spēcīgajam Greiemam Dotam, kurš ir 2006. gada pasaules čempions, bet Judins ar 0-4 (0-86, 47-86, 0-144, 27:74) kapitulēja 56 gadus vecajam Džimmjam Vaitam, kurš pirms 30 gadiem bijis pasaules ranga otrajā vietā. Īpaši neveiksmīgs duelis izvērtās Judinam, kurš divos no freimiem palika bez gūtajiem punktiem. Vaits vienā freimā savāca 144 punktus, bet tas viņam izdevās divos piegājienos.

Tieši Judinu un Volaju var saukt par diviem spēcīgākajiem šī brīža Latvijas snūkeristiem. Pēdējos gados viņi no Latvijas sportistiem visregulārāk piedalās starptautiskos čempionātos un ieņem pirmās divas vietas Latvijas rangā. Šī gada Latvijas čempionāta finālā Judins ar 7-3 apspēlēja Volaju.

"Kaspersky Riga Masters" snūkera turnīrs "Arēnā Rīga" sākās piektdienas rītā un ilgs līdz svētdienai. Lielākā daļa kvalifikācijas maču tika izspēlēti jau jūlija sākumā Anglijā, bet abi Latvijas sportisti un vēl divi pāri varēja sacensties sacensību pirmās dienas rītā. Prestonā notikušajās spēlēs no favorītiem kvalifikāciju nepārvarēja vienīgi 2015. gada pasaules čempions Stjuarts Bingems. Pārējie ar vadošiem numuriem izliktie snūkeristi guva uzvaras - tā panākumus izcīnīja Berijs Haukinss (2.), Šons Mērfijs (3.), Kairens Vilsons (4.), Nīls Robertsons (5.), Alisters Kārters (6.), Marks Alens (7.), Entonijs Makgils (9.) un Luka Bresels (10.).

Ar pirmo numuru izlikts šī gada pasaules čempions Marks Viljamss, kuram piektdienas rītā kvalifikācijā bija plānots tikties ar Rīsu Klāsku, tomēr konkurents neieradās uz maču. Līdzīgs scenārijs bija arī pērnā gada sacensību čempionam Raienam Dejam, kurš bez cīņas pieveica Džeimiju Koupu.

Rīgā tradicionāli notiek sezonas pirmās pasaules tūres sacensības snūkerā, kurās jau tradicionāli nespēlē Ronijs O'Salivans, kurš sezonu sāk vēlāk. Tāpat uz Rīgu nav atbraucis arī Džons Higinss un šī turnīra pirmā gada uzvarētājs Marks Selbijs. Iepriekšējos gados Rīgā uzvarējuši Selbijs (2014.), Haukinss (2015.), Robertsons (2016.) un Dejs (2017.).