Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Pusfinālā iekļūst Viljamss, Tramps, Higinss un Dings

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Pusfinālā iekļūst Viljamss, Tramps, Higinss un Dings
Džons Higinss
Foto: Lauris Bērziņš

2011. gada pasaules čempionāta pusfinālu sasnieguši Marks Viljamss, Džads Tramps, Džons Higinss un Dings Junhui. Viljamss un Tramps ceturtdaļfinālos ar identisku rezultātu 13:5 apspēlēja attiecīgi Marku Alenu un Greiemu Dotu, bet Higinss un Dings ar 13:10 uzveicaattiecīgi Roniju O'Salivanu un Marku Selbiju.

Marks Viljamss – Marks Alens 13:5

Spēles iznākums lielā mērā tika izšķirts jau otrajā sesijā, kurai noslēdzoties rezultāts bija 11:5 Viljamsa labā. Protams, Alenam teorētiskas izredzes vēl bija, taču jāatcerās, ka pretim viņam bija divkārtējs čempions un provizoriskā reitinga līderis.

Kā izrādījās, Alens pēc slikti aizvadītās otrās sesijas nebija gatavs nekādiem varoņdarbiem. Viņam joprojām nebija izdevies izskaust kļūdas uzbrukumā, un tās liedza izveidot konkurētspējīgas sērijas. Bet Viljamsam pietika ar 61 un 58 punktu breikiem, lai trešajā sesijā pieliktu punktu mačam.

Greiems Dots – Džads Tramps 5:13

Gluži kā Viljamsa un Alena duelī rezultāts šajā mačā pēc divām sesijām bija 11:5. Ar šādu rezultātu vadība atradās jaunais angļu snūkera talants Tramps. 2006. gada pasaules čempions Dots izgāza jau pirmo sesiju, to zaudējot ar 1:7, un arī turpinājums viņam nebija sevišķi veiksmīgs.

Trešās sesijas pirmajā freimā Dotam bija viena iespēja, kuru viņš neprata izmantot, un Tramps ar 67 punktus lielu breiku guva panākumu. Bet 18. freimā Tramps atzīmējās ar 78 punktu sēriju nodrošināja vietu pusfinālā.

"Mačs bija vieglāks, kā biju gaidījis," pēcspēles preses konferencē teica Tramps. "Jau no paša sākuma bija svarīgi nospēlēt labi un izdarīt spiedienu uz Greiemu. Un viņš arī netrāpīja dažas bumbas, un es to izmantoju."

Savukārt Dots pauda nožēlu par savu slikto spēli, kā arī veltīja labus vārdus pretiniekam. Atbildot uz jautājumu par Trampa izredzēm izcīnīt čempiona titulu skots teica: "Pasaules čempionātam ir jākļūst par pārbaudi katram spēles aspektam – gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kā arī tehniskajā un psiholoģiskajā ziņā. Šobrīd viņš sevi ir pierādījis tikai uzbrukumā, bet citos elementos pagaidām nav bijusi tāda vajadzība."

Dings Junhui – Marks Selbijs 13:10

Ceturtdaļfinālā starp Dingu Junhui un Marku Selbiju pēc pirmās sesijas vadībā ar 5:3 vadībā atradās Dings. Selbijs šajā mačā nebija ne tuvu tam sniegumam, kādu bija parādījis 2. kārtā pret Stīvenu Hendriju.

Arī otrajā sesijā Selbijs zaudēja savam sāncensim visos spēles elementos, tomēr pirmajos četros gan viņš, gan Dings katrs guva pa divām uzvarām. Pēc pārtraukuma spēlētāji aizvadīja gandrīz 38 minūtes ilgu freimu. Vadībā bija ticis Dings, bet Selbijs mēģināja atspēlēties ar snūkeru palīdzību. Selbijam izdevās vairāki labi snūkeri un pēc viena no tām arī izdevās sagaidīt pretinieka kļūdu. Taču visam paveiktajam darbam tika pārvilkta trekna svītra, kad pēc iesistas sarkanās bumbas lūzā netika nogādāta melnā. Nākamajā freimā Selbijs tomēr uzvarēja, bet sesijas priekšpēdējā freimā ar 76 punktu breiku pārāks bija Dings.

Mača 16. freimam varēja būt izšķiroša nozīme. Ja uzvarētu Selbijs, intriga vakara sesijā būtu lielāka. Atrisinājums sekoja pēc 44 minūšu ilgas cīņas, kuras gaitā abi spēlētāji neiesita vairākas vieglas bumbas un dabūja paspēkoties arī aizsardzībā. Labākas sekmes bija Dingam, kas ļāva viņam panākt 10:6 un pietuvoties pusfinālam triju freimu atstatumā.

Patīkamu pārsteigumu vakara sesijā sagādāja Selbijs. Viņš sesijas pirmajā daļā pilnībā izslēdza Dingu no spēles un ar sērijām 55, 66, 89 un 92 punktu lielumā rezultātu līdzsvaroja – 10:10.

Taču pēc sesijas pārtraukuma "pamodās" arī Dings, atspēlējoties un uzvarot 21. freimā, tad ar lūzā nogādātu rozā bumbu apturot Selbija snūkerošanas mēģinājumus un gūstot savu otro panākumu pēc kārtas.

Bet cīņas iznākums izšķīrās vairāk nekā 47 minūtes ilgā 23. freimā. Vadībā bija Dings, tad Selbijs atspēlējās, bet nespēja nogādāt lūzā pēdējo rozā bumbu... 13:10 – uzvar Dings.

Ronijs O'Salivans – Džons Higinss 10:13

Abi trīskārtējie pasaules čempioni pirmo sesiju bija aizvadījuši mainīgām sekmēm un panākumus sadalījuši uz pusēm – 4:4.

Pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas O'Salivans atzina, ka viņam būs jāizdomā, kā dominēt, citādi Higinsu uzveikt neizdosies. Vismaz otrās sesijas sākumā viņam īpaši nebija jānopūlas ar domāšanu, jo Higinss pats parūpējās par iniciatīvas nonākšanu O'Salivana rokās. Skots zaudēja pirmos trīs sesijas freimus, bet pēc tam ne bez veiksmes palīdzības uzvarēja nākamajā.

Arī pēc starpbrīža Higinsa darbības pie spēles galda nebija pārliecinošas, taču talkā atkal nāca veiksme, arī pretinieks iedeva dažas iespējas, un apbrīnojamā veidā viņam izdevās tikt cauri sveikā un "izvilkt" neizšķirtu.

Vakara sesijā varēja redzēt jau pavisam citu Higinsu. Šis bija tas Higinss, kādu pierasts redzēt – nāvējošs ierocis gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kļūdas nepiedodošs spēlētājs. Sesijas pirmo freimu Higinss bez nozīmīgām sērijām uzvarēja ar 73-35. Tiesa, liela loma šajā iznākumā bija arī O'Salivanam. Ar diviem snūkeriem O'Salivans piespieda pretinieku kļūdīties, un pēc pēdējās kļūdas spēles soģis Leo Skulions piešķīra brīvo bumbu. O'Salivans gan negribēja piekrist šim tiesneša lēmumam un atdeva gājienu sāncensim. Higinss to izmantoja, no tālās distances ieraidot lūzā pēdējo sarkano bumbu, tad pievienoja vēl vienu krāsaino un panāca 9:8 savā labā.

O'Salivans par piedzīvoto neveiksmi revanšējās nākamajā partijā. Viņš ar tālu sitienu uzsāka sēriju, kas noslēdzās ar vienā piegājienā gūtiem 116 punktiem. Ar 63 punktu breiku un labākām sekmēm aizsardzības frontē Higinss nodrošināja uzvaru 19. freimā, bet nākamajā izmantoja O'Salivana neveiksmi uzbrukumā un ar 65 punktu klīrensu ieguva jau divu freimu vadību.

21. freimā O'Salivans uzsāka vēl vienu labu sēriju, bet pēc 54 punktu sasniegšanas atkal sita garām lūzai nākamo sarkano bumbu. Higinss atbildēja ar 73 punktu breiku un pietuvojās pusfinālam soļa attālumā. Pirmajā piegājienā to sasniegt vēl neizdevās – 22. freimā vienu viņa kļūdu uzbrukumā izmantoja O'Salivans un ar 94 punktu sēriju samazināja rezultāta starpību.

Bet 23. freimā negaidīti lūzā kritusi sarkanā bumba deva Higinsam izdevību pabeigt maču, un skots to izmantoja bez kavēšanās ar 79 punktus lielu breiku – 13:10.

"Viss ir ļoti vienkārši. Ronijs sāka sist garām bumbas, kuras parasti būtu trāpījis," panākuma iemeslus skaidroja Higinss. "Pēcpusdienā nekas nesanāca. Nezinu, kā izdevās otro sesiju pabeigt pie rezultāta 8:8. Un arī pēdējā freimā paveicās. Pirms tam biju vadībā 12-9, tad Ronijs panāca 12-10, un tobrīd manā prātā klejoja nepatīkamas atmiņas no mūsu iepriekšējiem mačiem."

"Man bija daudz vairāk izdevību, nekā biju cerējis no Džona sagaidīt. Taču mana spēle nebija tādā līmenī, lai varētu uzvarēt. Pieļāvu daudz elementāru kļūdu, kas šādā līmenī nav piedodamas," zaudējuma iemeslus skaidroja O'Salivans.

"Gribu būt konkurētspējīgs, bet neesmu. Šonedēļ esmu spēris soli uz priekšu savā domāšanā, cenšos kontrolēt sevi. Bet, ja tas nozīmē, ka man jāpriecājas par to, ka spēlēju sūdīgi – tas man neder."

  -1 [+] [-]

, 2011-04-27 16:56, pirms 13 gadiem
Nu ko, Viljamss ir, Tramps un Dings Junhujs arī iespējams... bet, kurš būs no šiem diviem? Salivans vai Higinss?

  -1 [+] [-]

, 2011-04-27 17:37, pirms 13 gadiem
Pašlaik Ronijam piektais freims pēc kārtas

  -1 [+] [-]

, 2011-04-27 22:39, pirms 13 gadiem
Sekoju snõkeram kādus 20 gadus
Līdz šodieni
bye bye

  -2 [+] [-]

, 2011-04-27 23:04, pirms 13 gadiem
laikam džons bij labu dīlu piedāvājis Ronijam par zaudi. žēl. cerams vismaz williams izvaros viņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-28 00:17, pirms 13 gadiem
smirdiihais higins -ronijam nebija taa labaakaa speelee,bet nu tam atejniekam ar veicaas!!! fu.ked...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-28 00:37, pirms 13 gadiem
Breds Pits rakstīja: bla, Ronijs pats atdeva...kad bija vadībā 8:6....bija jāņem freims, pats 10 reizes nolažojās, būtu bijis 9:6 un tad jau būtu savādāk!
Pēdējā freimā Higinsam čista noveicās....tusnis!
pluss veel Ronija nevajadziigais fair play

  -1 [+] [-]

, 2011-04-28 00:47, pirms 13 gadiem
Ceru,ka Williams ierādīs Higinsam vietu! Neviltots prieks par Dingu,kurš piebeidza to glumekli Selbiju! Pēdējā partijā jo sevišķi bija novērojamas gnīdisma pazīmes! Selbijs NEMĀK zaudēt,tad kad uzvar,tad ir baigais jautreklis,bet,kad zaudē,tad par tādu pretekli paliek,fuuuuuuuu!

  -3 [+] [-]

, 2011-04-28 02:31, pirms 13 gadiem
Nu cik var lamát to Higinsu,vins vainígs,ka uzvaréja? Abi mani favoríti (Viljams un Dings) pusfinálá, ceru,ka abi tiks finálá. Kas arí izskatás loti reáli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-28 06:26, pirms 13 gadiem
Machaa starp Selbiju un Dingu, es domaaju, ka luuzums bija 21 freims, kad Selbijs netraapija videejaa luuzaa sarkano kura faktiski bija uzvaras veerta! Buutu 11:10, tad jau viss vareetu buut otraadaak!
Ronis tomeer mezjonigi daudz pieljaava rupjas kljuudas, shkjiet no shiis sezonas retaas speleeshanas ( nepiedaliishanaas turniiros, izkrishanaam 1 kaartaa) sasniegtais 1/4 ir ideaali!
Un viss beidzot, tagad vairs neredzu kursh buutu pretinieks Markam, ja nu negadaas totaala melnaa diena! Biju domaajis, ka Selbis var vinjam finaalaa paspirinaaties pretii!

     [+] [-]

, 2011-04-28 08:00, pirms 13 gadiem
Higinss izcili nospēlēja. Vakarā pasekoju Dinga spēlei. vot tas bija sīvs mačs. Atslēgas freims bija 10:12 Dinga labā, kad Marks rupji nokljūdījās. ja nebūtu nokļūdījies būtu 11:11 un tad būtu vēl reāla šance. Varu likt visus savus ietaupījumus uz Higinssu, jo zinu, ka pagaidām viņam konkurences pa lielam nav... GO GO GO Higinss. Ceru ka vinnēsi un visiem taviem nelabvēļiem aizklapēsies klabekļi

     [+] [-]

, 2011-04-28 11:08, pirms 13 gadiem
Paldies Ronijam kad paradija , ko nozime snukera speletaja gods kas ir svarigaks par cempiona kausu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja