Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Ceturtdaļfinālu sasniedz arī Selbijs, Higinss, O'Salivans un Dings

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Ceturtdaļfinālu sasniedz arī Selbijs, Higinss, O'Salivans un Dings
Marks Selbijs
Foto: Lauris Bērziņš

Pārliecinoši vietu 2011. gada pasaules snūkera čempionāta ceturtdaļfinālā nodrošinājis Marks Selbijs, ar rezultātu 13:4 sakaujot septiņkārtējo čempionu Stīvenu Hendriju, savukārt trīskārtējais pasaules čempions Džons Higinss nogurdinošā cīņā ar 13:7 guva virsroku pār Roriju Makleodu. Bet divos citos daudz līdzīgākos dueļos pie panākumiem tika Ronijs O'Salivans un Dings Junhui.

Stīvens Hendrijs – Marks Selbijs 4:13

Iepriekš Selbijs bija aizvadījis divas ārkārtīgi labas sesijas, kuru laikā sasniedzis sešus century. Bija atlicis tikai tāds nieks, kā izcīnīt vienu panākumu, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu. Selbijs to arī paveica divos piegājienos – ar 39 un 81 punkta sēriju.

"Nedomāju, ka varu spēlēt labāk kā pašlaik. Daudz kļūdu nepieļāvu. Tagad galvenais ir noturēt spēli tādā pašā līmenī," pēcspēles preses konferencē teica Selbijs.

Daudz labu vārdu Selbijam veltīja arī Hendrijs: "Domāju, ka neviens šobrīd nespēlē labāk par Marku. Viņš bija lielisks. Pirmajās divās sesijās man atlika tikai piedalīties. Varu tikai priecāties, ka netiku sakauts jau šo abu sesiju laikā, tas būtu apkaunojoši."

Džons Higinss – Rorijs Makleods 13:7

Trīskārtējais pasaules čempions Džons Higinss smagā cīņā pēc divām sesijām bija ieguvis piecu freimu pārsvaru – 10:5. Uzvarai vajadzēja vēl trīs, un Higinss bija apņēmības pilns tos izcīnīt, cik vien ātri iespējams.

Trešajā sesijā Higinsam izdevās izveidot divas kaut cik pieņemamas sērijas (51 un 72) un garantēt uzvaras pirmajos divos freimos. Nepieciešams bija vēl viens, taču gan pats Higinss, gan Makleods parūpējās, lai spēle vēl nebeigtos. 18. freimā Higinss nenogādāja lūzā zaļo bumbu, un Makleods ierakstīja savā rēķinā sesto panākumu, pēc tam dažos piegājienos arī septīto.

Bet 20. freimā spēlei beidzot tika pielikts punkts. Higinss ar 47 punktu klīrensu nodrošināja uzvaru freimā ar 64-59, bet gandrīz astoņarpus stundas ilgajā mačā bija pārāks ar 13:7.

Ronijs O'Salivans – Šons Mērfijs 13:10

Divas sesijas šī mača dalībnieki aizvadīja ne tajā augstākajā līmenī, taču rezultātā abus šķīra tikai divi freimi, tāpēc spēles turpinājums solījās būt interesants. Trešās sesijas pirmais freims izvērtās par ilgstošāko šajā duelī – 34 minūtes un 26 sekundes; pārāks tajā ar 65-34 bija O'Salivans. Bet pēc tam nākamo ātrumu ieslēdza O'Salivans un nedaudz vairāk nekā septiņās minūtēs uzmeistaroja 128 punktu breiku, un panāca 11:7 savā labā.

19. freimā Mērfijs ar diviem nelieliem breikiem ieguva vadību, bet nepieciešamo pārsvaru līdz galam nenodrošināja. Nācās krietni panervozēt, bet beigās ar pēdējo rozā bumbu Mērfijam tomēr izdevās ierakstīt freimu savā kontā. Bet pēdējā freimā pirms sesijas pārtraukuma vēlreiz savu spēku uzbrukumā pierādīja O'Salivans, iesitot 119 punktu breiku un nonākot jau pavisam tuvu ceturtdaļfinālam.

Taču turpinājumā O'Salivans saviem līdzjutējiem ne reizi vien pabojāja nervus, neizmantojot vairākas iespējas pabeigt maču. Tā 21. freimā O'Salivans apbrīnojamā kārtā no vieglas pozīcijas pamanījās netrāpīt lūzā sarkano bumbu, un Mērfijs "notīrīja galdu" un uzvarēja ar piecu punktu pārsvaru (67-62). Pēc tam Mērfijs guva panākumu vēl vienā līdzīgā freimā un tuvojās arī trešajam panākumam pēc kārtas, taču viņa breiks pārtrūka pēc gūtiem 56 punktiem. O'Salivans šo vienīgo izdevību izmantoja perfekti un ar 71 punkta klīrensu guva uzvaru ar 13:10.

"Abi neaizvadījām labāko spēli, garām aizsistu vieglu bumbu bija daudz," iespaidos par spēli dalījās O'Salivans. "Galvenais bija aizmirst neveiksmes, nomierināties un gaidīt savu nākamo iespēju. Priecājos, ka izdevās noturēties, kaut gan atzīšos, ka bija brīži, kad gribējās mest visu pie malas."

O'Salivana sāncensis ceturtdaļfinālā būs Džons Higinss.

Taujāts par to, ko sagaida no savas nākamās spēles, O'Salivans teica: "Pret Džonu man nebūs trīs četru iespēju. Man jāizdomā veids, kā dominēt. Citādi Džonu uzveikt nav iespējams."

Dings Junhui – Stjuarts Bingems 13:12

Daudz emocionālu pārdzīvojumu mirkļus snūkera līdzjutējiem 2. kārtas mača trešajā sesijā sagādāja Dings un Bingems. Divu sesiju laikā Dingam nebija izdevies apliecināt savu favorīta statusu, un viņš atradās iedzinēja lomā ar 7:9.

Spēli Dings atsāka ar uzvarētu freimu, taču nākamajā ar pēdējo rozā bumbu pie uzvaras tika Bingems. Bet līdz starpbrīdim abi pa reizei atzīmējās uzbrukumā. Vispirms Bingemam 101 punkta klīrenss, tad Dingam 88 punktu breiks.

Pēc pārtraukuma 134 punktu klīrenss padevās Bingemam, un viņš nonāca soļa attālumā no ceturtdaļfināla. Taču šajā tik nozīmīgajā brīdī, kad uzvara bija gandrīz ar roku aizsniedzama, iniciatīvu pārņēma Dings. Ķīnas pirmais numurs iesita 92 punktu breiku, tad 114, bet pēc tam ar 77-37 uzvarēja 24. freimā – 12:12.

Izšķirošajā freimā vairāk noturības bija atlicis Dingam un freima izskaņā, pēc nervozas paspēkošanās aizsardzībā viņš par saviem pūliņiem tika dāsni atalgots ar uzvaru.

Dings ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Marku Selbiju.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-26 01:31, pirms 13 gadiem
Ronijs-Meerfijs,kas par machu!!!!!!! Es jau domaaju ,ka Ronijs saluuziis!bet tomeer nee!! nervi pa galam ,bet tomeer viss nokaartojaas kaa tam jaabuut!! Sliktais zeens tomeer uzveica labo!
Camoon Ronij!!

     [+] [-]

, 2011-04-26 01:42, pirms 13 gadiem
1/4 fināls būs

Trump - Dott
Ding - Selby
Williams - Allen
Ronny- Higgins
Jācer, ka finālā būs Ronny - Trump ar pirmā uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-26 06:27, pirms 13 gadiem
jāpalasa ziņās vai binghamiswanker nebūs izlecis pa logu

     [+] [-]

, 2011-04-26 06:38, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: jāpalasa ziņās vai binghamiswanker nebūs izlecis pa logu
biju uz robežas, bļāviens, Dingam baigi paveicās kontrā

  +2 [+] [-]

, 2011-04-26 07:04, pirms 13 gadiem
Viss labs,kas labi beidzas! C'mooon Ronnie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja