Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Ceturtdaļfinālā arī Tramps, Dots un Alens

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Ceturtdaļfinālā arī Tramps, Dots un Alens
Džads Tramps
Foto: Lauris Bērziņš

2011. gada pasaules snūkera čempionāta ceturtdaļfinālu sasnieguši Džads Tramps, pasaules eksčempions un pērnā gada finālists Greiems Dots, kā arī Marks Alens. Viņi 2. kārtā apspēlēja attiecīgi Martinu Gouldu, Alisteru Kārteru un Bariju Hokinsu.

Džads Tramps – Martins Goulds 13:6

Uz sestdienas rīta sesiju Tramps ieradās ar sešu freimu pārsvaru (11:5), kuru bija ieguvis, pateicoties lieliski aizvadītajai otrajai sesijai. Uzvarai viņam bija nepieciešami vien divi freimi. Goulds tomēr nepalika "sausā" trešajā sesijā, ar 70-37 gūstot panākumu tās pirmajā freimā. Neko vairāk pasaules reitinga 26. numuram nebija lemts šajā sesijā sasniegt, jo Tramps nākamo divu partiju laikā noveda maču līdz likumsakarīgai uzvarai – 13:6.

"Spēles 13. freims pavisam noteikti bija pagrieziena punkts," pēcspēles preses konferencē uzsvēra Tramps. "Līdz tam Martins spēlēja labi, visas viņa sistās bumbas sasniedza mērķi. Protams, man nedaudz arī paveicās, ka iepriekšējo sesiju izdevās pabeigt ar 11:5."

Trampa vārdiem pievienojās arī Goulds: "Jā, tas freims, kurā netrāpīju melno bumbu, bija mača izšķirošais mirklis. Būtu iesitis, rezultāts kļūtu 7:6, un tad joprojām mums abiem būtu labas iespējas uzvarēt."

Greiems Dots – Alisters Kārters 13:11

Pēc divām nospēlētām sesijām rezultāts šajā mačā bija neizšķirts – 8:8. Visa mača gaitā dažādu pavērsienu bijis ne mazums un tādu netrūka arī pēdējā sesijā. Pirmo freimu ar dažām nelielām sērijām savā labā noslēdza Kārters, bet nākamajā bija spiests piekāpties saspringtā galotnē – 9:9.

Pēcāk samērā negaidīti kaut kādas rezerves uzbrukumā atrada Dots – 95 un 93 punktu sērijas izvirzīja viņu vadībā ar 11:9. Tūdaļ pēc tam ko līdzīgu paveica arī Kārters, nākamajās divās partijās savācot 78 un 104 punktus lielus breikus, un svaru kausi atkal tika līdzsvaroti.

Ar vienā piegājienā gūtiem 70 punktiem Dots nonāca soļa attālumā no ceturtdaļfināla, tomēr izšķirošais panākums viņam tik viegli nenāca. Ļoti nervozā 24. freimā abi spēlētāji vairākkārt kļūdījās, bet nelielu vadību izdevās iegūt Kārteram. Liktenīgais moments pienāca brīdī, kad Dots izveidoja labu snūkeru aiz brūnās bumbas. Kārters gan no tā izkļuva bez punktu zaudējuma, taču atstāja sarkano bumbu pa sitienam pretiniekam. Dots spēja savākties un sakopot spēkus 38 punktu klīrensam, kas garantēja uzvaru freimā ar 59-52 un vietu ceturtdaļfinālā.

"Pirmā sesija izvērtās šausmīga. Nezinu, kā izdevās tajā uzvarēt. Taču piektdienas vakara sesiju jau aizvadīju daudz labāk," spēles gaitu komentēja Dots. "Domāju, ka kopumā Ali spēlēja labāk par mani, taču man arī paveicās un izdevās nozagt viņam dažus freimus."

Marks Alens – Barijs Hokinss 13:12

Maču spēlētāji atsāka pie rezultāta 5:3 Hokinsa labā. Sekmīgs otrās sesijas sākums izdevās Hokinsam – pirmie divi freimi viņa rēķinā. Taču arī Alens atbildēja ar to pašu, un, spēlētājiem pārtraukumā dodoties, Hokinsa pārsvars joprojām bija divus freimus liels.

Lielisku sniegumu sesijas turpinājumā demonstrēja Alens, vispirms atzīmējoties ar 79 punktu breiku, bet pēc tam arī ar 114 punktu klīrensu. Bet 15. freimā iespētā 82 punktu sērija ļāva Ziemeļīrijas pārstāvim pirmo reizi šajā mačā izvirzīties vadībā – 8:7. Nākamajā partijā Hokinsam tika dotas vairākas iespējas apturēt pretinieka izrāvienu, taču tās netika realizētas, un beigās viņam nācās piekāpties taktiskajā divcīņā.

Vakara sesiju ar uzvarētu freimu atklāja Alens un ieguva trīs freimu vadību. Taču nākamajās divās partijās viņam gadījās dažas pozicionālas neprecizitātes, un Hokinss vairākos piegājienos tās arī izmantoja un samazināja pārsvaru līdz minimumam. Tuvāk tobrīd neizdevās tikt, jo 20. freimā Alens ar 52 un 77 punktus lieliem breikiem panāca 11:9. Bet 51 un 46 punktu breiki freimā pēc pārtraukuma vēl vairāk pietuvināja Alenu ceturtdaļfinālam.

Pēc tam Alens tomēr pazaudēja spēles pavedienu... Viņš uzdāvināja sāncensim vienu iespēju, un Hokinss ar 80 punktu breiku atspēlēja vienu freimu. Nekas prātīgs Alenam nesanāca arī nākamajās divās partijās, un viņam atlika tikai noskatīties, kā Hokinss uzmeistaro 117 punktu century, bet nedaudz vēlāk arī 96 punktu breiku. Un rezultāts – 12:12!

Izšķirošajā freimā Hokinsam sanāca neveiksmīgs break-off sitiens, un izrādījās, tas viņam bija pēdējais šajā čempionātā. Alens lādēja lūzās sarkanās bumbas kombinācijā ar melno, ar katru nākamo sitienu tuvojoties maksimumam. Diemžēl pēc slikta baltās bumbas kontakta ar melno izeja uz nākamo sarkano neizdevās. Alens gan spēlēja bumbu zaļajā lūzā, taču tā mērķi nesasniedza. Bet uzvarai ar iespēto bija vairāk nekā pietiekami.

Alena pretinieks ceturtdaļfinālā būs Marks Viljamss.

Ronijs O'Salivans – Šons Mērfijs [6:2]

Abi šīs spēles dalībnieki 1. kārtā bija sagrāvuši savus pretiniekus, tomēr pilnu priekšstatu par abu gatavību šajā turnīrā šajos mačos nevarēja gūt; atbildi vajadzēja sniegt abu savstarpējam duelim.

Vismaz pirmajā sesijā ne O'Salivans, ne Mērfijs ar pārliecinošu sniegumu neizcēlās. Kļūdu un neiesistu bumbu bija daudz, bet mazliet sekmīgāks sesijas sākumā bija O'Salivans, izvirzoties priekšgalā ar 3:0. Mača 4. freima sākumā O'Salivanam palīgā nāca veiksme, kad lūzā nejauši iekrita sarkanā bumba, un likās jau, ka 4:0 būs neizbēgams. Taču O'Salivana rupja kļūda atkal sajauca visas kārtis, un freima atrisinājums sekoja spraigā galotnē. Tajā pārāks bija Mērfijs un ierakstīja pirmo panākumu savā rēķinā.

Sesijas turpinājumā spēles līmenis nedaudz uzlabojās. Vispirms 78 punktu sērija bija pa spēkam Mērfijam, bet tam sekoja 76, 75 un 86 punktu breiki O'Salivana izpildījumā, kas pēdējam ļāva sesiju noslēgt ar četru freimu pārsvaru.

Stīvens Hendrijs – Marks Selbijs [1:7]

Trīs freimi, trīs century... Lieliskāku mača sākumu laikam grūti iedomāties. Vispirms Selbijam 125 punktu klīrenss, tad Hendrijam 114 punkti, bet pēc tam 108 Selbijam. Varēja būt arī visi četri century, bet 4. freimā Selbijam nesanāca izeja uz pēdējo brūno bumbu. Nācās to spēlēt dupletā, taču tas nebija sekmīgs, un sērija apstājās pie 98 punktiem.

Krasi atšķirīgs no iepriekšējiem bija spēles 5. freims. Tas ilga vairāk nekā pusstundu, un noslēgumā ar rezultātu 70-45 virsroku guva Selbijs. Pēcāk Selbijs atkal palielināja "apgriezienus", un Hendrijs viņam nespēja turēties līdzi. Selbijs iespēja 129 punktus lielu klīrensu, tad ar 51 un 47 punktu sērijām guva vēl vienu panākumu, bet sesijas pēdējā freimā bez ievērības cienīgām sērijām bija pārāks ar 68-31.

2011. gada PČ snūkerā spēļu kalendārs (24. aprīlis)

LaiksSpēle StadijaSesija
12:00 Dings Junhui – Stjuarts Bingems2. kārta1/3
12:00 Rorijs Makleods – Džons Higinss2. kārta1/3
16:30 Stīvens Hendrijs – Marks Selbijs2. kārta2/3
16:30 Šons Mērfijs – Ronijs O'Salivans2. kārta2/3
21:00 Dings Junhui – Stjuarts Bingems2. kārta2/3
21:00 Rorijs Makleods – Džons Higinss2. kārta2/3

     [+] [-]

, 2011-04-23 14:48, pirms 13 gadiem
Visi favorīti vēl "dzīvi". Izņemot pasaules čempionu...

     [+] [-]

, 2011-04-23 16:27, pirms 13 gadiem
Jā, iespējams, čempions zaudēja šī gada topošajam čempionam. Vai kāds spēs apturēt Trampu?

     [+] [-]

, 2011-04-23 17:37, pirms 13 gadiem
Leopolds rakstīja: Jā, iespējams, čempions zaudēja šī gada topošajam čempionam. Vai kāds spēs apturēt Trampu?
Ko Tu piipee! Liidz 1/2 max. Marks Viljamss vai Djons Higins PČ 2011

     [+] [-]

, 2011-04-23 20:27, pirms 13 gadiem
Tramps izskatās ļoti labs, pieveica čempionu, tagad arī Gouldu.

Domāju ka par čempionu kļūs Alens, O'Salivans, vai Selbijs.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-23 20:48, pirms 13 gadiem
Goulda tālsitieni ir vnk nereāli, ja vēl viņš mācētu breiku lielāku par 40 uztaisīt, viņš visus pa 0ēm liktu.

     [+] [-]

, 2011-04-24 14:32, pirms 13 gadiem
Būs interesanti ja Higinss uzvar tad ar O`Salivanu jau ceturdaļfinālā!

     [+] [-]

, 2011-04-24 17:57, pirms 13 gadiem
srajo rakstīja: Būs interesanti ja Higinss uzvar tad ar O`Salivanu jau ceturdaļfinālā!
tas ka čīteris higgins laimēs tas ir skaidrs, tieši diemžēl O'Salivanam jāliek klāt ir ja, bet nu jācer, ka vinnēs