Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Selbijs un Higinss kā pēdējie 2. kārtā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Selbijs un Higinss kā pēdējie 2. kārtā
Džons Higinss

Šefīldā notiekošajā 2011. gada pasaules čempionātā snūkerā noskaidroti pēdējie divi 2. kārtas dalībnieki. Par tiem kļuva Marks Selbijs un Džons Higinss, kuri izcīnīja uzvaras attiecīgi pār Džimiju Robertsonu un Stīvenu Lī.

Marks Selbijs – Džimijs Robertsons 10:1

Spēles iznākums tika izšķirts jau pirmajā sesijā, kuras noslēgumā rezultāta tablo vēstīja 8:1 Selbija labā. Selbija spēle gan brīžiem nepārliecināja, taču cīņā ar čempionāta debitantu Džimiju Robertsonu tas nebija šķērslis.

Otrajā sesijā Selbijam tikai atlika pielikt punktu spēlei. To viņš arī paveica divos freimos, vienā no kuriem iespēja arī century (107).

Čempionāta 2. kārtā Selbijs spēlēs pret septiņkārtējo pasaules čempionu Stīvenu Hendriju.

Džons Higinss – Stīvens Lī 10:5

Kā pēdējais vietu 2. kārtā garantēja reitinga līderis Džons Higinss. Jau iepriekšējā sacensību dienā trīskārtējais čempions bija parādījis itin labu sniegumu un ieguvis triju freimu vadību. Arī otro sesiju Higinss uzsāka vareni, jau pirmo izdevību pārvēršot 124 punktu klīrensā. Bet pēc tam skots ar 43un 18 punktus lieliem breikiem panāca jau 8:3 savā labā.

Lai saglabātu vēl kādas izredzes šajā mačā, Lī noteikti bija nepieciešams uzvarēt abos atlikušajos freimos līdz pārtraukumam. Tas arī izdevās, turklāt vienā no freimiem tika sasniegta 101 punktu liela sērija. Tomēr spēles turpinājumā nekādi būtiski pavērsieni nesekoja. Higinss nākamajās divās partijās iespēja breikus attiecīgi 74 un 81 punkta apjomā un uzvarēja mačā – 10:5.

Higinsa nākamais pretinieks būs Rorijs Makleods.




Vēl šodien tika uzsāktas divas 2. kārtas spēles. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā spēlētājiem šajā kārtā jāuzvar 13 freimos. Šajā turnīra stadijā paredzētas trīs sesijas.

Marks Viljamss – Džeimijs Koups [7:1]

Jau čempionāta 1. kārtā pret vienu no čempionāta debitantiem Endrjū Padžetu Koupam panākums nāca pasmagi. Līdz nākamajai spēlei viņam bija vairākas brīvas dienas, taču šķiet, to laikā nekādus būtiskus uzlabojumus savā spēlē Koupam nav izdevies atrast. Rezultāts – sešu freimu deficīts pirms otrās sesijas.

Turpretim Marks Viljamss pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu un bija pārāks pirmajos četros freimos. Mača 5. freimā viņam gan nācās samaksāt par lūzā netrāpītu rozā bumbu, un Koups dažos piegājienos guva savu pirmo panākumu. Tomēr ar to arī aprobežojās viņa veikums pirmajā sesijā.

Atlikušās divas sesijas Viljamss un Koups aizvadīs piektdien.

Džads Tramps – Martins Goulds [5:3]

Aizraujošu sesiju izspēlēja "China Open" čempions Džads Tramps un Martins Goulds. Tramps spēlē iejutās daudz ātrāk un tika pie panākumiem pirmajos trijos freimos. Bet pēc tam iespēlējās arī Goulds un atbildēja ar identisku sasniegumu – 3:3. Spēles 7. freimā Goulds riskēja uzbrukumā, bet risks neattaisnojās, un par pieļauto kļūdu nācās samaksāt ar 80 punktu sēriju Trampa izpildījumā. Sesijas pēdējā freimā nelielu vadību bija ieguvis Tramps, bet Goulds, mēģinot atspēlēties, veica dažus ārkārtīgi labus un precīzus sitienus. Paveikt iecerēto tomēr neizdevās, jo pēdējā dzeltenā bumba viņam nepakļāvās. Līdz ar to divu freimu pārsvaru pirms otrās sesijas ieguva Tramps.

2011. gada PČ snūkerā spēļu kalendārs (22. aprīlis)

LaiksSpēle StadijaSesija
12:00 Greiems Dots – Alisters Kārters2. kārta1/3
12:00 Marks Viljamss – Džeimijs Koups2. kārta2/3
16:30 Džads Tramps – Martins Goulds2. kārta2/3
16:30 Marks Alens – Barijs Hokinss2. kārta1/3
21:00 Greiems Dots – Alisters Kārters2. kārta2/3
21:00 Marks Viljamss – Džeimijs Koups2. kārta3/3

  +1 [+] [-]

, 2011-04-22 01:17, pirms 13 gadiem
Nebija laika sodien skatiities, gribas vairaak paveerot Trampa speeli. Pagaidaam iespaids,var teikt, pat kaitinoss - briinumsitienus neraada, no snukeriem iziet suudiigi, bet apbrinojamaa kártá tiek pie uzvaraam,uzlasot otra klúdas. Bet tas tik mans loti virspusejais iespaids,par maz esmu redzeejis. Noteikti tur jaabuut kaut kam vairaak

  +2 [+] [-]

, 2011-04-22 08:40, pirms 13 gadiem
Higinss pret Makleodu... Interesanti, vai Dzons nav ar bukmeikeriem sarunajis shaja maca izspelet vismaz tris freimus, kas ilgaki par stundu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-22 09:35, pirms 13 gadiem
Marks Viljams PČ 2011! Pusfinaals pret Higinsu! Augsheejais zars pashavaks! ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-22 17:02, pirms 13 gadiem
Kad Siņicinam uzdod jautājumu -Kas ir tad, kad no snukera nav iespējams iziet viņš uzreiz paliek dusmīgs, bet uz jautājumu neatbild. vai kāds snukera specs man nevar pateikt vai noteikumos ir kas minēts par šādu situāciju. Kā var rasties tāda situācija-baltā bumba beidz kustēties un apstājas stūrī, bet divas sarkanās bumbas pieripo priekšā un nosedz ceļu-spēlētājs ir iesitis sarkano un jāsit krāsainā, bet iziet nav iespējams.
Vai kādreiz kas līdzīgs ir bijis un ko paredz noteikumi šādā situācijā.

     [+] [-]

, 2011-04-22 18:18, pirms 13 gadiem
FUNS rakstīja: Kad Siņicinam uzdod jautājumu -Kas ir tad, kad no snukera nav iespējams iziet viņš uzreiz paliek dusmīgs, bet uz jautājumu neatbild. vai kāds snukera specs man nevar pateikt vai noteikumos ir kas minēts par šādu situāciju. Kā var rasties tāda situācija-baltā bumba beidz kustēties un apstājas stūrī, bet divas sarkanās bumbas pieripo priekšā un nosedz ceļu-spēlētājs ir iesitis sarkano un jāsit krāsainā, bet iziet nav iespējams.
Vai kādreiz kas līdzīgs ir bijis un ko paredz noteikumi šādā situācijā.
Nāksies vien vēlreiz Siņicinam apvaicāties...