Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Viljamss un Kārters iekļūst nākamajā kārtā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Viljamss un Kārters iekļūst nākamajā kārtā
Marks Viljamss

2010. gada pasaules čempionāta snūkerā uzvaras 1. kārtas spēlēs izcīnījuši Marks Viljamss un Alisters Kārters, pieveicot attiecīgi Markusu Kempbelu un Džeimiju Koupu.

Iepriekš jau vēstījām, ka Marka Viljamsa un Markusa Kempbela mača pirmā sesija noslēdzās ar rezultātu 5:4 Viljamsa labā, taču spēles līmenis ne viena, ne otra spēlētāja izpildījumā nebija īpaši augsts.

Nākamajā sesijā Kempbelam izdevās rezultātu izlīdzināt – 5:5. Taču pēc tam viņu atkal piemeklēja dažādas neveiksmes, un, lai arī Viljamss ik pa brīdim pieļāva kļūdas, Kempbels nespēja tās izmantot savā labā.

Par vienu no izšķirošajiem momentiem šajā mačā kļuva spēles 13. freims, kad pašā freima izskaņā neattaisnojās Kempbela izvēle spēlēt melno bumbu dupletā. Bumba tika atstāta pie lūzas malas, un Viljamss bez nekādām problēmām to nogādāja lūzā un izrāva uzvaru freimā ar 63:61. Pēc tam Viljamss sasniedza 87 punktu breiku [savu patlaban labāko sēriju čempionātā – aut.], bet nedaudz vēlāk guva arī izšķirošo panākumu – 10:5.

Viljamsa nākamais pretinieks noskaidrosies mačā starp Roniju O'Salivanu un Liangu Venbo. Patlaban O'Salivans atrodas diezgan pārliecinošā vadībā ar 7:2.

Citā 1. kārtas mačā Alisters Kārters salīdzinoši viegli tika galā ar Džeimiju Koupu (10:4) un 2. kārtā sacentīsies ar Džo Periju.

Vēl čempionāta trešajā dienā cīņu uzsāka seškārtējais pasaules čempions Stīvs Deiviss, kuram šīgada čempionāts kļuvis jau par 30. viņa karjerā. "Crucible Theatre" sanākušie skatītāji sveica viņu ar skaļām ovācijām, kājās stāvot.

Deiviss 1. kārtā spēlēja ar Marku Kingu un pirmajā sesijā nebūt nebija peramā zēna lomā. Savu dažbrīd pieklibojošo uzbrukumu viņš lieliski kompensēja ar precīzu spēli aizsardzībā, kas arī deva augļus. Kinga pārsvars pēc nospēlētiem deviņiem freimiem ir minimāls – 5:4. Tas noteikti ļauj Deivisam pozitīvi raudzīties uz mača nākamo sesiju, kas sāksies otrdien (20. aprīlī) plkst. 21:00.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja