Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Hendrijs izglābjas no zaudējuma

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Hendrijs izglābjas no zaudējuma
Stīvens Hendrijs

Smagu cīņu Šefīldā notiekošajā 2010. gada pasaules čempionāta 1. kārtā aizvadījis septiņkārtējais pasaules čempions Stīvens Hendrijs. Viņš 19 freimu ilgā mačā tomēr spēja salauzt jaunā ķīnieša Zanga Andas pretestību.

Zangs jau turnīra pirmajā dienā parādīja raksturu, kad, nonācis zaudētājos ar 0:4, tomēr spēja saņemties un pirmo sesiju pabeigt ar viena freima deficītu (4:5). Līdz ar to arī turpinājumā no 18 gadus vecā ķīnieša varēja gaidīt sīvu pretošanos.

Otro sesiju ar uzvarētu freimu iesāka Zangs. Pēc vairākām Hendrija neveiksmēm viņš savā kontā ierakstīja 86 punktu klīrensu un pirmoreiz panāca neizšķirtu – 5:5. Tomēr nākamajos divos freimos viņam nācās piekāpties Hendrija priekšā. Zangs pieļāva samērā daudz kļūdu, un vienubrīd jau šķita, ka spēlē panākts lūzums; it īpaši 12. freima izskaņā, kad uzbrukuma vietā ķīnietis izvēlējās aizsardzības sitienu, taču izpildīja to neprecīzi, kā rezultātā Hendrijs panāca 7:5 savā labā.

Tomēr tās vēl nebija beigas. Zangs it nemaz nebija padevies un turpinājumā nodemonstrēja arī dažus fantastiskus sitienus un itin pieklājīgu precizitāti uzbrukumos no tālākas distances. Turpretim Hendrijs kļūdījās arvien biežāk un vairs nespēja kontrolēt cīņas gaitu. Tā rezultātā ķīniešu spēlētājs triumfēja četros freimos pēc kārtas, nonākot viena freima attālumā no sensacionāla panākuma.

Pārliecinoši Zangs uzsāka 17. freimu. Vēl viens tāls un precīzs raidījums viņa izpildījumā deva laba breika iespēju, bet... Ak, vai! Pēc viena no sitieniem melnā bumba atteicās krist lūzā, un ar iekrātiem 25 punktiem Zangs bija spiests doties atpakaļ uz savu sēdvietu. Tur viņš bija spiests palikt līdz freima beigām, jo Hendrijs nodemonstrēja apbrīnojamu nervu noturību un uzkonstruēja 89 punktus lielu sēriju, kas viņam ļāva pietuvoties kopējā rezultātā.

Arī 18. freimā Zangam bija vairākas labas izdevības pabeigt maču, taču tikai paša kļūdu dēļ tas atkal neizdevās. Savukārt Hendrijs iespēja 52 un 32 punktu sērijas un izlīdzināja rezultātu – 9:9. Spēles izšķirošo freimu titulētais skots uzsāka ar 34 punktu breiku, tad sekoja viena Zanga neveiksme uzbrukumā, ko Hendrijs pēc brīža pārvērta 55 punktus lielā sērijā, kas ieveda viņu čempionāta nākamajā kārtā.

Hendrija pretinieks 2. kārtā būs Marks Selbijs.

Vēl čempionāta pirmo barjeru pārvarējis arī Džo Perijs, kurš ar 10:4 apspēlēja Maiklu Holtu. Perija nākamais sāncensis noskaidrosies Alistera Kārtera un Džeimija Koupa duelī. Tajā pēc pirmās sesijas pārliecinošā vadībā ar 7:2 ir Kārters.

Bet pirmdien (19. aprīlī) cīņas čempionātā uzsāks trīs pasaules eksčempioni – Ronijs O'Salivans, Marks Viljamss un Stīvs Deiviss.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-19 01:48, pirms 14 gadiem
Tā ir klase,tādi veči nelūzt! Ķīnietim cepums-MALACIS!

     [+] [-]

, 2010-04-19 07:06, pirms 14 gadiem
Ar tādu spēli pret Selbiju...diemžēl! Bet Zhangs baigais malacis,viņam viss vēl priekšā!

     [+] [-]

, 2010-04-19 09:39, pirms 14 gadiem
Go go Hendry!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-19 10:12, pirms 14 gadiem
Hendrijs, kā saka - uz pieredzīti paņēma, par ko man liels prieks. bet Žangs, cepuri nost - ellīgi sīksts! ar laiku šitais zellis varētu būt labāks pat par saviem Āzijas kolēģiem - Fu un Dingu...

     [+] [-]

, 2010-04-19 12:43, pirms 14 gadiem
neticeejaas, ka zangs var vinneet, lai arii izskatiijaas mieriigs, iekshaa vinjam viss vaariijaas, kjiinieshi speej nosleept savas emocijas, bet paardziivao jau vinji gtaapat kaa visi paareejie cilveeki, soreiz vinjsh netika galaa pats ar sevim

  -1 [+] [-]

, 2010-04-19 13:15, pirms 14 gadiem
Nu Hendrijam tas arī viss, tagad būs go home, jo pret Selbiju maz trumpju. Vienīgi ja Marks zaudē pats sev.