Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Snūkerā būs vēl viens pasaules čempionāts

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"Saīsinātais" snūkera spēles formāts turpina savu attīstību, un jau 2009. gada decembra vidū Īrijā norisināsies pirmais pasaules čempionāts ("6 Red World Championship").

Izspēles formāts ar sešām sarkanajām bumbām uz spēles galda iegūst arvien lielāku popularitāti; tā, piemēram, Taizemē jau divus gadus pēc kārtas lielu dalībnieku skaitu pulcējis "SangSom 6-Red World Grand Prix" turnīrs, tāpat šogad arī pasaules snūkera dzīves vadītāji no "World Snooker" izveidojuši jaunu turnīru sēriju "Pro Challenge Series", kurā daži no posmiem tiks aizvadīti "saīsinātajā" formātā. Šķiet, pasaules čempionāta sarīkošana bija nākamais loģiskais solis. Un tas arī ir noticis...

Pirmais pasaules čempionāts ar nepilnu sarkano bumbu komplektu tiks aizvadīts Īrijas pilsētā Kilārni, kur šogad jau norisinājās "World Series of Snooker" jaunās sezonas pirmais posms. Šefību pār čempionātu uzņēmusies "Destination Killarney" kompānija sadarbībā ar "Cue Club Events" un pasaules eksčempionu Kenu Dohertiju.

Čempionāta norise ieplānota no 15. līdz 18. decembrim "Ireland's National Event Centre" telpās. Paredzams, ka čempionātā piedalīsies aptuveni 160 spēlētāji. Pirmajās divās dienās tiks aizvadīts grupu turnīrs, bet pēc tam sekos izslēgšanas spēles. Kopējais čempionāta balvu fonds šobrīd tiek lēsts ap 35000 eiro.

Jau pavisam drīz tiek plānota arī čempionāta mājaslapas www.6redworldchampionships.com palaišana. Tāpat nolūkā piesaistīt skatītājus čempionāta rīkotāji pirmās trīs sacensību dienas līdzjutējiem ļaus apmeklēt bez maksas, bet finālu klātienē būs iespējams vērot vien par 10 eiro lielu samaksu.

Izmantotie resursi:
www.foulfour.com

     [+] [-]

, 2009-08-17 22:25, pirms 15 gadiem
Nu redzeesim ko teiks anglji, skoti, velsieshi... Balvu fonds smiekliigs saliidzinaamaa ar Shefildu! Diez vai lielie kijas saaks gatavot! Saku kaa ir, nevajag grupu turniiru, bet divmiinusu sisteemu, manupraat interesantaak!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-17 23:12, pirms 15 gadiem
Gaidu ar nepacietību, jo vēl līdz šim nav nācies redzēt 6 bumbu snookeru. Domāju ka tas ir labi, ka būs arī šādas sacensības, kur būs vairāk dinamikas un azarta līdzīgi kā pool sacensībās.