Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Allens pārliecinošā vadībā, Higinss iedzinējos

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Allens pārliecinošā vadībā, Higinss iedzinējos
Marks Allens

Anglijas pilsētā Šefīldā šodien sācies 2010. gada pasaules čempionāts snūkerā. Divu spēļu pirmās sesijas jau aizvadītas. Pēc tām Marks Allens izvirzījies vadībā pret Tomu Fordu (8:1), bet Džons Higinss nonācis zaudētājos pret Bariju Hokinsu (4:5).

Allena un Forda mačā pirmā izdevība uzvarēt freimā bija čempionāta debitantam Fordam. Taču uz viņa 59 punktu sēriju Allens atbildēja ar 66 punktu klīrensu un izvirzījās vadībā ar 1:0. Arī turpinājumā Ziemeļīrijas labākais spēlētājs spēja nodemonstrēt stabilāku sniegumu nekā viņa pretinieks un uzvarēja arī nākamajos divos freimos. Pēdējā freimā pirms pārtraukuma Allens izvirzījās priekšgalā, taču Fords divos piegājienos spēja rezultātu izlīdzināt (64:64) un panākt pārspēli ar melno bumbu (respot black). Tomēr arī šoreiz viņam nebija lemts uzvarēt savu pirmo freimu "Crucible Theatre", jo ar skaistu dupletu melno bumbu lūzā nogādāja Allens, panākot 4:0.

Pēc pārtraukuma šāda līmeņa turnīros daudz rūdītākais Allens turpināja dominēt, kamēr Fords savas iespējas palaida garām vienu pēc otras. Vēl trīs uzvarēti freimi Allena izpildījumā, un jau 7:0.

Un tikai tad, pēc neskaitāmām neveiksmēm, Fordam izdevās parādīt arī kaut ko saturīgu, un tas izpaudās 107 punktus lielā breikā, kas kļuva par pirmo century šīgada čempionātā.

Bet sesijas pēdējā freimā century sasniedza Allens – 122 punkti. Taču varēja būt maksimums... Allens izspēlēja 15 sarkanās bumbas kombinācijā ar melno, tad nogādāja lūzā arī dzelteno. Bet izejā uz zaļo baltās bumbas ceļā gadījās melnā un izjauca iecerēto. Neskatoties uz to, ar parādīto spēli un rezultātu Allens noteikti var būt apmierināts.

Otrajā šīsdienas duelī tikās pašreizējais pasaules čempions Džons Higinss un Barijs Hokinss. Un rezultāts pēc pirmās sesijas ir pat mazliet negaidīts – 5:4 Hokinsa labā. Higinss pirmajā spēles daļā nespēja parādīt savu labāko sniegumu, un Hokinsa izvirzīšanās vadībā ar 3:1 bija tikai likumsakarīga.

Pēc nelielā starpbrīža Higinss atguvās un izlīdzināja rezultātu – 3:3. Savukārt mača 7. freimā 84 punktu sēriju iespēja Hokinss, bet pēc tam ar pēdējo rozā bumbu nodrošināja nepieciešamo pārsvaru arī nākamajā freimā. Tas nozīmēja, ka pēc pirmās sesijas viņš būs vadībā; jautājums tikai – ar kādu rezultātu? Spēles 9. freimā tomēr pārāks bija Higinss, atzīmējoties ar 52 un 44 punktu sērijām un samazinot pretinieka pārsvaru kopējā rezultātā līdz minimumam.

Higinss un Hokinss mača otro sesiju uzsāks šovakar, plkst. 21:00 pēc Latvijas laika, bet Allens un Fords spēli turpinās rīt (18. aprīlī), plkst. 12:00. Bet nākamie šīsdienas dueļi jau pēc neilga brīža – plkst. 16:30 cīņu uzsāks Džo Perijs un Maikls Holts, kā arī Stīvens Hendrijs un Zangs Anda.

     [+] [-]

, 2010-04-17 17:50, pirms 14 gadiem
Fords nekad nav bijis stiprs, bet 1:8...
Higinss vēl ieskriesies. Jā, spēlēja nepārliecinoši, bet tos freimus kurus redzēju jutu, ka vēl izšausies