Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Dings apspēlē Deivisu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Dings apspēlē Deivisu
Dings Junhui

Pirms trim gadiem Apvienotās Karalistes snūkera čempionāta finālmačā spēkiem mērojās Stīvs Deiviss un Dings Junhui. Šoreiz abi tikās jau šī paša turnīra 1. kārtā, un atkal pārāks izrādījās Dings.

Ļoti aizraujošu sesiju Deiviss un Dings aizvadīja dienu iepriekš. Pietiekami labu spēli uzbrukumā un vēl neatlaidīgāku cīņu no aizsardzības pozīcijām nodemonstrēja Deiviss, mēģinot atspēlēties pat šķietami bezcerīgās situācijās. Īpaši šajā sakarā jāpiemin mača 6. freims, kura beigās Deivisam bija nepieciešami četri snūkeri un Dinga neveiksmes cīņā ar tiem. Trīs ķīniešu spēlētāja kļūdas viņš sagaidīja, bet vēlāk pats nospēlēja neveiksmīgi, netrāpot lūzā rozā bumbu, un bija spiests atzīt sakāvi. Arī turpinājumā Deiviss turpināja priecēt ar skaistiem snūkeriem un lieliskiem aizsardzības sitieniem, un, lielā mērā pateicoties tiem, rezultāts pēc pirmajiem astoņiem freimiem bija neizšķirts 4:4.

Tomēr pēc vienas dienas pārtraukuma spēles raksturs izmainījās. Deiviss vairs nespēja nodemonstrēt tik stabilu sniegumu, un intriga pamazām sāka izplēnēt. Nonācis zaudētājos ar 4:8 Deiviss gan ne uz brīdi nepadevās, turpināja cīnīties un pat divus freimus atspēlēja, tomēr paveikt ko vairāk šoreiz nebija viņa spēkos. Galarezultātā pie panākuma ar 9:6 tika Dings.

Savu pirmo uzvaru šosezon izcīnīja pasaules ranga trešais numurs Šons Mērfijs, ar rezultātu 9:7 pieveicot Martinu Gouldu. Lai arī izcīnīta uzvara, Mērfijam tā nenāca viegli un dažādas neveiksmes viņu joprojām turpināja piemeklēt visa mača garumā.

"Šī noteikti ir viena no lielākajām uzvarām manā karjerā," pēc spēles atzina Mērfijs. "Reitinga turnīros nebiju uzvarējis ne spēli kopš pasaules čempionāta. Atklāti sakot, šobrīd jūtos tā, it kā reizē būtu uzvarējis gan pasaules čempionātā, gan Apvienotās Karalistes čempionātā un vēl arī loterijā."

Citās spēlēs pie uzvarām tika Džons Higinss, Stīvens Magvairs, Nīls Robertsons, Pīters Ebdons, Marks Allens un Alisters Kārters. Pēdējais no pieminētajiem 2. kārtā iekļuva jau pēc astoņiem aizvadītiem freimiem, jo viņa pretinieks Aiens Makkalohs cīņu nevarēja turpināt slimības dēļ. Dažas dienas iepriekš līdzīga liksta gadījās arī Markam Deivisam, kurš arī bija sasirdzis un bija spiests izstāties no turnīra.

2008./09. g. "Main Tour" – Apvienotās Karalistes čempionāts

Rezultāti – 1. kārta

Spēle Rezultāts
Stīvens Magvairs – Džeimijs Burnets9:3
Džons Higinss – Džo Sveils9:7
Nīls Robertsons – Maikls Holts9:7
Pīters Ebdons – Endrjū Higinsons9:8
Dings Junhui – Stīves Deiviss9:6
Šons Mērfijs – Martins Goulds9:7
Marks Allens – Stjuarts Bingems9:2
Alisters Kārters – Aiens Makalohs9:2*

*- Makalohs spēli neturpināja. Uzvara ar 9:2 tika piešķirta Kārteram.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com

     [+] [-]

, 2008-12-16 11:19, pirms 16 gadiem
Ljoti interesants cempis,man jau loti patiik snukers! Go Ronie
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja