Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Tramps uzveic pasaules čempionu, Kārters un Mērfijs soli no 2. kārtas

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Tramps uzveic pasaules čempionu, Kārters un Mērfijs soli no 2. kārtas
Džads Tramps

Anglijas pilsētā Šefīldā startējis 2011. gada pasaules čempionāts snūkerā. Sekmīgi pirmo kārtu pārvarējis Džads Tramps, pieveicot pašreizējo pasaules čempionu Nīlu Robertsonu. Citos mačos pēc pirmajām sesijām priekšgalā atrodas Džeimijs Koups, Marks Viljamss, Alisters Kārters un Šons Mērfijs.

Nīls Robertsons – Džads Tramps 8:10

Sezonas iepriekšējā reitinga turnīra "China Open" uzvarētājs Džads Tramps aizvadīja spēli pret pašreizējo pasaules čempiona titula īpašnieku Nīlu Robertsonu. Mača sākums neizdevās ne vienam, ne otram. Bumbas lūzās krita negribīgi, tāpēc abu spēlētāju darbībās bija vērojama zināma piesardzība. Jāteic, ka mazliet netipiski bija divus parasti uz uzbrukumu tendētus spēlētājus vērot aizsardzības cīņās. Nedaudz vēlāk pirmo ievērības cienīgo sēriju šajā duelī izdevās izveidot Robertsonam – 72 punkti. Ar to bija pietiekami, lai uzvarētu 1. freimā.

Daudz kļūdu bija nākamajos divos freimos. Iespēju bija daudz abiem, bet labāk ar to realizēšanu veicās Trampam, kurš ar nelielu sēriju nodrošināja panākumu mača 2. freimā, bet nākamajā ar pēdējo melno bumbu guva uzvaru ar 56-51.

Bet pēdējā partijā pirms sesijas starpbrīža ar 79 punktu breiku atzīmējās Robertsons, līdzsvarojot rezultātu – 2:2.

No pārtraukuma gan Tramps, gan Robertsons atgriezās ļoti rezultatīvi. Vispirms Tramps iesita šīgada pasaules čempionāta pirmo century – 122 punkti. Bet jau nākamajā freimā Robertsons "notīrīja galdu" ar 127 punktus lielu sēriju. Nākamie divi freimi gan atkal izvērtās mazāk rezultatīvi, un abos labāks bija Tramps, tādējādi iegūstot divu freimu pārsvaru (5:3). Robertsonam tomēr izdevās pietuvoties sāncensim freima atstatumā; to izdevās paveikt ar 100 punktu breiku sesijas pēdējā freimā.

Spēles otrajā un noslēdzošajā sesijā spēlētāji sagādāja daudz emocionālu mirkļu gan sev, gan skatītājiem. Sesijas pirmajā freimā pēc Trampa kļūdas sēriju sāka Robertsons, taču vairāk par 31 punktu neguva un atstāja izdevību pretiniekam. Tramps tika līdz 54 punktu atzīmei un tad pamanījās netrāpīt lūzā rozā bumbu. Šī kļūda beidzās ar Robertsona klīrensu, un uz rezultāta tablo atkal atjaunojās līdzsvars – 5:5.

Iepriekšējā freimā pieļauto kļūdu Tramps kompensēja ar 70 punktu sēriju 11. freimā, kas ļāva atgūt vadību. Taču pavisam drīz viņam atkal gadījās neveiksme, proti, nākamajā freimā lūzā netika nogādāta freimbumba. Robertsons izmantoja situāciju, sasita lūzās visas atlikušās bumbas un izrāva uzvaru ar 59-58. Šis spraigajā cīņā gūtais panākums pasaules čempionam iedeva vēl nedaudz pārliecības, un freimā pirms sekojošā starpbrīža viņš savā rēķinā ierakstīja 90 punktu sēriju, izvirzoties vadībā ar 7:6.

Pēc pārtraukuma Tramps atkal gandrīz sagādāja sev nepatikšanas, netrāpot lūzā kārtējo freimbumbu. Šoreiz gan paveicās, jo Robertsons pēc iesistas sarkanās bumbas sita garām lūzai melno un atzina sakāvi freimā. Nākamajā partijā Robertsonu breika gaitā vēlreiz pievīla melnā bumba, pēc kā Tramps iespēja 75 punktu breiku un atkal tika priekšgalā.

16. freimā Robertsons pieļāva pāris kļūdas kā aizsardzībā, tā uzbrukumā, un Tramps ar dažām nelielām sērijām panāca 9:7 savā labā. Tomēr nākamajā freimā pie uzvaras Trampam tikt vēl neizdevās. Robertsonam talkā nāca veiksme, un nejauši lūzā kritusi sarkanā bumba deva viņam iespējas izglābties. Dažos piegājienos austrālietis arī atspēlējās un atkal atjaunoja intrigu. Un tomēr... Turpināt cīņu par sava pērn iegūtā titula aizstāvēšanu Robertsonam nebija lemts. Tramps 18. freimā sakopoja spēkus 83 punktu sērijai, kas nodrošināja viņam uzvaru mačā ar 10:8 un vietu nākamajā kārtā.

Džeimijs Koups – Endrjū Padžets [5:4]

Otrpus "Crucible Theatre" arēnas sadalošajai sienai pirmo sesiju aizvadīja Džeimijs Koups un pasaules čempionāta debitants Endrjū Padžets. Vadību pēc pirmās sesijas ieguvis par favorītu uzskatītais Koups, tomēr ar parādīto spēli noteikti nevar būt apmierināts ne viņš pats, ne pretinieks.

Padžets brīžiem parādīja labu spēli un cīņassparu. Te jāmin gan ar snūkera palīdzību veiktā atspēlēšanās un uzvara spēles 4. freimā ar 75-74, tāpat arī sekmīgie snūkerošanas mēģinājumi 7. freimā. Tajā pašā laikā velsietis pieļāva arī rupjas kļūdas, vairākās epizodēs netrāpot lūzās bumbas no labām pozīcijām. Taču viņa gadījumā to vēl var saprast – satraukums TV kameru priekšā un vispārējā ažiotāža ap sezonas nozīmīgākajām sacensībām noteikti nav debitanta labākie sabiedrotie.

Savukārt Koups, kuram ir lielāka pieredze lielajos turnīros, pirmajā sesijā nebūt neizskatījās gatavs čempionātam. Pārāk bieži viņam gadījās pozicionālas kļūdas, uzbrukumā arī varēja vēlēties labākas sekmes. Bet vienlaicīgi jāuzteic arī viņa apņēmība sesijas otrajā pusē, kad, lai arī ar grūtībām, tomēr spēja atspēlēties no nelabvēlīga rezultāta 2:4 un panākt 5:4 savā labā.

Maču Koups un Padžets tuprinās svētdien, plkst. 12:00.

Marks Viljamss – Raiens Dejs [6:3]

Mačs starp abiem velsiešiem solījās būt viens no aizraujošākajiem 1. kārtā. Cīņas sākums nebija pārāk rezultatīvs, bet mazliet labāk veicās Viljamsam, kurš līdz pārtraukumam bija ieguvis vadību ar 3:1.

Pēc starpbrīža Viljamss uzdāvināja Dejam lielisku iespēju pietuvoties rezultātā, taču pēdējais to līdz galam neizmantoja, un Viljamss ar dupletā lūzā nogādātu rozā bumbu palielināja pārsvaru. Pēc tam viņa izpildījumā sekoja 137 punktu klīrenss, un rezultāts kļuva jau 5:1.

Spēles turpinājumā Dejs tomēr parūpējās, lai intriga pavisam neizplēnētu. Viņš uzvarēja divos freimos pēc kārtas, pietuvojoties divu freimu attālumā. Sesijas noslēdzošajā freimā ar 84 punktu pārāks gan atkal bija Viljamss.

Alisters Kārters – Deivs Harolds [8:1]

Pēc pirmās sesijas rezultāta šajā duelī var gandrīz droši apgalvot, ka cīņa ir galā. Pasaules reitinga 45. numura Deiva Harolda spēle uz sāncenša parādītā snieguma fona izskatījās pavisam bāla. Nevarētu gan teikt, ka Kārters spēlētu nepārspējami, taču viņš sekmīgi izmantoja pretinieka piedāvātās iespējas. Ar katru nākamo freimu Harolds krita arvien dziļākā bedrē, ļaujot Kārteram izvērsties pie spēles galda. Un likumsakarīgi rezultāts auga Kārtera labā, un pēc astoņiem freimiem bija jau 8:0.

Harolds tomēr spēja paglābties no "sausā" zaudējuma, sesijas pēdējā freimā uzstādot mača labāko sēriju – 92 punkti.

Šons Mērfijs – Markuss Kempbels [9:0]

Jau otrais duelis 1. kārtā, kurā intriga izplēnējusi jau pēc pirmās sesijas. Kempbelam gan klājās vēl sliktāk nekā Haroldam pret Kārteru. Ne tikai tāpēc, ka viņa rēķinā nebija neviena uzvarēta freima. Patiesībā Kempbels nevienā no partijām nespēja izrādīt gandrīz nekādu pretestību sāncensim un nespēja pat atzīmēties ar kaut vienu vērā ņemamu sēriju.

2011. gada PČ snūkerā spēļu kalendārs (17. aprīlis)

LaiksSpēle StadijaSesija
12:00 Dings Junhui – Džeimijs Bērnets1. kārta1/2
12:00 Džeimijs Koups – Endrjū Padžets1. kārta2/2
16:30 Stīvens Hendrijs – Džo Perijs1. kārta1/2
16:30 Šons Mērfijs – Markuss Kempbels1. kārta2/2
21:00 Marks Viljamss – Raiens Dejs1. kārta2/2
21:00 Alisters Kārters – Deivs Harolds1. kārta2/2

     [+] [-]

, 2011-04-16 17:30, pirms 13 gadiem
nekads brinums par Trampu
drizaa laikaa vins bus pasaules cempions

  +2 [+] [-]

, 2011-04-17 00:03, pirms 13 gadiem
Nu ko .. game over čempionam... Pēc tam kad 17 freimā Robertsonam iekrita haļava sāka uzmākties doma, ka Tramps vēl varētu zaudēt, bet viss beidzās labi.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-17 00:45, pirms 13 gadiem
Man agrāk patika Robertsons, bet tieši besīt man viņš sāka ar savu bezkaunīgo svinēšanu pēc uzvarētiem freimiem, ļoti nerespektabla rīcība. Pēc noteikumiem taču nevar pārlieku izrādīt emocjas, lai neisapaidotu pretinieku, nesaprotu nah viņu tiesneši nebrīdina. Es Trampa vietā pēc 14. freima būtu metis salto un moonwalku taisijis 2 minūtes, lai atriebtos viņam. Ļoti labi, ka viņš pakāsa.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-17 01:01, pirms 13 gadiem
Pirmajai kārtai netipiski aizraujoša cīņa.

     [+] [-]

, 2011-04-17 11:17, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: Man agrāk patika Robertsons, bet tieši besīt man viņš sāka ar savu bezkaunīgo svinēšanu pēc uzvarētiem freimiem, ļoti nerespektabla rīcība. Pēc noteikumiem taču nevar pārlieku izrādīt emocjas, lai neisapaidotu pretinieku, nesaprotu nah viņu tiesneši nebrīdina. Es Trampa vietā pēc 14. freima būtu metis salto un moonwalku taisijis 2 minūtes, lai atriebtos viņam. Ļoti labi, ka viņš pakāsa.
he he... agrāk visiem riebās O'Salivans, tagad izskatās pienākusi Nīla kārta!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-17 11:28, pirms 13 gadiem
Tieši kad ViSiEm riebās O'Salivans?