Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Šefīldā noslēgusies pasaules čempionāta kvalifikācija

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Šefīldā noslēgusies pasaules čempionāta kvalifikācija
Stīvs Deiviss
Foto: Lauris Bērziņš

Vakar Anglijas pilsētā Šefīldā aizvadītas pēdējās 2010. gada pasaules snūkera čempionāta kvalifikācijas spēles. Kvalifikācijas veiksminieku vidū ir trīs pasaules eksčempioni – Stīvs Deiviss, Kens Dohertijs un Greiems Dots.

Seškārtējam pasaules čempionam Stīvam Deivisam šī būs jau 30. viesošanās "Crucible Theatre", kurā pasaules čempionāts norisinās kopš 1977. gada. Izšķirošajā kvalifikācijas mačā Deiviss ar 10:4 sakāva Eidrianu Ganelu. Līdz ar uzvaru Deiviss garantējis sev vietu arī nākamās sezonas TOP 32 spēlētāju pulkā.

"Sajutos atkal kā spēlētājs," pēc mača atzina Deiviss. "Eidrians [Ganels] teica, ka šī bija mana labākā spēlē pēdējo pāris gadu laikā. Varu tikai piekrist. Katra reize, kad varu spēlēt "Crucible Theatre", ir īpaša, it sevišķi šajā manas karjeras posmā."

Labu spēli kvalifikācijā parādīja arī 1997. gada pasaules čempions Kens Dohertijs. Viņš kvalifikācijas 4. kārtā ar 10:3 uzveica Tautas čempionu Džimiju Vaitu, bet pēc tam ar 10:1 lika kapitulēt Džo Sveilam. Mačā ar Sveilu Dohertijs vienā no freimiem spēlēja arī pēc maksimālā grafika, tomēr sērija pārtrūka pie 81 punkta robežas.

Tāpat aprīļa vidū Šefīldā spēlēs arī 2006. gada pasaules čempions Greiems Dots – viņš sev vietu pamatturnīrā nodrošināja, ar 10:5 pieveicot Džimiju Mikiju. Šī mača gaitā gadījās arī kāda ķibele, proti, radās problēma ar spēles galdu, kurš nebija pareizi nolīmeņots. Tā kā šo problēmu neizdevās operatīvi novērst, spēle tika pārtraukta pie rezultāta 6:3 Dota labā. Tika nolemts, ka dueli spēlētāji varēs turpināt, tiklīdz kā atbrīvosies kāds cits galds.

Kā pārsteigumu var minēt ķīniešu spēlētāja Zanga Andas kvalificēšanos čempionāta pamatturnīram. Zangs kvalifikāciju uzsāka no 2. kārtas, kurā tika uzveikts Kreigs Stedmans, bet pēc tam sekoja uzvaras arī pār Džonu Perrotu, Endrjū Higinsonu un Rikiju Valdenu. Jāpiebilst, ka Perrotu nākamajā sezonā spēlētāja lomā, visticamāk, vairs neredzēsim, jo pastāv iespēja, ka 1991. gada pasaules čempions varētu paziņot par profesionāļa karjeras beigām.

Vēl pasaules čempionātam kvalificējās arī Markuss Kempbels, Marks Deiviss, Fergals O'Braiens, Liangs Venbo, Martins Goulds, Toms Fords, Barijs Hokinss, Maikls Holts, Džerārds Grīns, Stjuarts Petmans, Džeimijs Koups un Stīvens Lī.

Jau rīt (11. martā) notiks 2010. gada pasaules čempionāta pamatturnīra 1. kārtas izloze.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com

  +2 [+] [-]

, 2010-03-10 20:52, pirms 14 gadiem
Tiešām prieks par Stīvu Deivisu!! Ļoti kolorīta un patīkama personība snukera pasaulē, vēl jo vairāk prieks, ka PČ būs par vienu pasaules čempionu vairāk.

     [+] [-]

, 2010-03-10 23:23, pirms 14 gadiem
Skatītājiem jebkura spēle ar S. Davisu ir kā šovs, citreiz pat neatkarīgi no rezultāta.

Gaidam izlozi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-11 14:23, pirms 14 gadiem
Haralds Burkovskis rakstīja: aatraak snukeru!!!!

un davix, biski jau tu parspile , atkarigi no rezultata, neatkarigi no rezultata ir tikai Ronija speles
nu es nēesmu to vidū kas ir nenormālā sajūsmā par Salivanu. Es šovu nedomāju tādā ziņā, kā to Salivans mēdz taisīt, vienkārši pārtraucot spēles vidū spēlēt un aizejot projām utt.