Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Neilands un Skujiņš finišē blakus Romandijas tūres pirmajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neilands un Skujiņš finišē blakus Romandijas tūres pirmajā posmā
Krists Neilands. Foto: no Neilanda komandas arhīva.

LETA. Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands Toms Skujiņš trešdien Romandijas velobrauciena ((UCI kat. 2.UWT)) pirmajā posmā finišēja blakus, ieņemot attiecīgi 49. un 50. vietu.

Sportisti trešdien mēroja 178 kilometrus ar četriem trešās kategorijas kāpumiem. Uzvaru svinēja Beļģijas braucējs Dilans Tēnss no "Bahrain - Victorious" komandas, kurš posmu veica četrās stundās 23 minūtēs un 58 sekundēs. Ar tādu pašu laiku otro vietu ieņēma austrālietis Roens Deniss ("Jumbo-Visma"), kurš bija otrais arī dienu agrāk prologā.

Vēl trīs riteņbraucēji atpalika par divām sekundēm, trešo vietu izcīnot "UAE Team Emirates" vienības pārstāvim mājiniekam Markam Hirši. Lielā grupa atpalika vēl par divām sekundēm.

Neilands ("Israel - Premier Tech") un Skujiņš ("Trek - Segafredo") distanci beidza kopā, no uzvarētāja atpaliekot tieši minūti un izcīnīja attiecīgi 49. un 50. vietu 136 sportistu konkurencē.

Ceturtdien otrajā posmā riteņbraucēji mēros 168,2 kilometrus ar vienu trešās kategorijas kāpumu distances vidū. Romandijas tūre noslēgsies svētdien ar piekto posmu.

"Ampler - Tartu2024" vienības riteņbraucēji Pauls Rubenis un Alekss Krasts trešdien izcīnīja attiecīgi 24. un 28. vietu Francijā notiekošā daudzdienu velobrauciena "Le Tour de Bretagne Cycliste" (UCI kat. 2.2) trešajā posmā.

Šajā posmā riteņbraucēji veica nepilnus 172 kilometrus, pa ceļam uz finišu pārvarot trīs kategorizētos kāpumus un cīnoties par bonusa sekundēm trīs starpfinišos.

Uzvaru svinēja francūzis Alekss Bodēns ("Tudor"), kurš tuvākos sekotājus Antonio Pupo no Itālijas ("Israel Cycling Academy") un Donovanu Grondēnu no Francijas ("Arkea Samsic") apsteidza par trīs sekundēm, pats finišēdams pēc distancē pavadītām četrām stundām četrām minūtēm un 28 sekundēm.

Lielā grupa, kurā bija Rubenis un Krasts, uzvarētājam zaudēja 26 sekundes.

Pēc trīs no septiņiem posmiem Bodēns kļuvis par tūres kopvērtējuma līderi. Rubenis un Krasts atpaliek 36 sekundes, latviešiem ieņemot 13. un 14. vietu.

Tikmēr Matīss Kaļveršs no "Astana" attīstības komandas ieņēma 107. vietu "International Tour of Hellas" (UCI kat.2.1) pirmajā posmā.

Piecu posmu velobrauciena ievadā riteņbraucēji mēroja 190 kilometrus ar diviem otrās kategorijas kāpumiem.

Pārliecinošu uzvaru solo finišā izcīnīja jaunzēlandietis Ārons Geits ("Bolton Equities Black Spoke"), kurš finišēja četrās stundās 24 minūtēs un desmit sekundēs, tuvākos sekotājus pārspēdams par vienu minūti un 46 sekundēm. Kaļveršs finišēja priekšā grupai, kas uzvarētājam zaudēja 19 minūtes un 40 sekundes.