Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Daudzdienu velobrauciens "Vuelta a Espana" 2023. gadā sāksies Barselonā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Daudzdienu velobrauciens "Vuelta a Espana" 2023. gadā sāksies Barselonā
2022. gada sacensību uzvarētājs Remko Evenpūls. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Daudzdienu velobrauciens "Vuelta a Espana" 2023.gadā pirmo reizi pēdējo 60 gadu laikā sāksies Barselonā, otrdien paziņoja organizatori.

Barselonā tiks aizvadīti pirmie divi velobrauciena posmi.

Pirmais posms 26.augustā būs 14,6 km garais komandu individuālais brauciens pa ostas pilsētas ielām, bet nākamajā dienā peletons veiks 181,3 kilometrus no Mataro līdz Barselonai, riteņbraucējiem pārvarot arī vairākus otrās kategorijas kāpumus.

Oficiālā sacensību prezentācija notiks Barselonas "Palau de la Musica Catalana" 10.janvārī.

"Tas, ka "La Vuelta" atgriežas Barselonā pēc 60 gadiem, ir lieliskas ziņas ne tikai tāpēc, ka varēsim piedzīvot lielisku sporta notikumu, bet arī tāpēc, ka tas mums vēlreiz parāda sporta kā pilsētas ekonomikas dzinēja vērtību," sacīja Barselonas mēra vietnieks Haume Kolboni.

Tā būs tikai otrā reize, kad Barselonā tiks dots starts trīs nedēļu ilgajam Spānijas velobraucienam. Pirmoreiz tas notika 1962.gadā.

"La Vuelta" Katalonijas galvaspilsētā atgriežas pēc 11 gadiem, sacīkstēm pilsētā noslēdzoties 2012.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA