Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Latvijas riteņbraucējiem pieticīgi rezultāti EČ junioriem individuālajā braucienā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas riteņbraucējiem pieticīgi rezultāti EČ junioriem individuālajā braucienā
Laura Belohvoščika. Foto: Stephane Tillet

LETA. Latvijas riteņbraucēji ceturtdien uzrādīja pieticīgus rezultātus Eiropas junioru čempionāta individuālajā braucienā.

Eiropas junioru un U-23 čempionāts norisinās Portugāles pilsētā Anadijā, kur ceturtdien termometra stabiņš pārsniedza 30 grādus pēc Celsija, bet tuvākajās dienās varētu pietuvoties pat 40 grādu atzīmei.

Juniorēm 22 kilometru distancē Laura Belohvoščika finišēja 38 minūtēs un 11 sekundēs, bet Rūta Zibene bija 50 sekundes lēnāka, latvietēm ieņemot 30 un 31.vietu 35 riteņbraucēju konkurencē. Uzvaru svinēja vāciete Justīna Čapla, kurai Belohvoščika zaudēja četras minūtes un 41 sekundi.

Junioriem tikpat garā braucienā Dāvis Gludavs distanci beidza 32 minūtēs un 42 sekundēs, bet Gusts Lapiņš bija nieka trīs sekundes lēnāks, arī vīriem ieņemot vietas līdzās - 43. un 44.pozīciju no 52 sportistiem. Par čempionu kļuva Luksemburgas riteņbraucējs Matjē Kokelmans, no kura Gludavs atpalika četras minūtes un 36 sekundes.

Eiropas junioru un U-23 čempionāts Anadijā norisināsies līdz svētdienai. Uz Anadiju treneru Toma Flakša, Raivja Belohvoščika un Mārtiņa Trautmaņa vadībā devušies 12 Latvijas sportisti.

Elites braucēji par godalgām sacentīsies augusta vidū Minhenē.

Izmantotie resursi:
LETA