Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX sportistiem sešas godalgas EK 3. posmā

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas BMX sportistiem sešas godalgas EK 3. posmā
Latvijas jaunie BMX sportisti plūc laurus Eiropas kausa 3. posmā
Foto: BMX Rīga

Sestdien Beļģijas pilsētā Zolderā aizvadīts UEC Eiropas kausa trešais posms BMX riteņbraukšanā. Latvijas sportisti izcīnīja kopumā sešas godalgas. Jāatzīmē arī Kristera Apela sasniegtais fināls puišu B15/16 grupā.

Visas dienas garumā Zolderas trasē, kas ir viens no lielākajiem BMX centriem Eiropā, turpinājās UEC Eiropas kausa sezona. Trešā posma sacensībās sacentās elites, U23, junioru, B15/16 jauniešu, bērnu, kā arī krūzeru klašu sportisti. Kuplā skaitā dalību ņēma arī Latvijas braucēji no dažādiem pašmāju BMX klubiem.

Dienas pirmajā pusē sacensības aizvadīja “Championships” un B un G15/16 grupu braucēji. Vienīgais finālists starp mūsu sportistiem bija B15/16 grupā startējušais Kristers Apels. “BMX Rīga/ RRS” sportists uzvarēja pirmos četrus dienas braucienus. Sekoja otrās vietas astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā. Pusfinālā Edžus Treimaņa audzēknis bija trešais. Tikmēr lielajā finālā Kristers palika astotais.

No pārējiem mūsu lielajiem sportistiem jāatzīmē Paulas Kibares debija junioru meiteņu grupā. Rīdziniecei pēc laba sākuma nācās samierināties ar astoto vietu pusfinālā pēc kritiena. Elites grupā Kristens Kīgers un Mikus Dāvids Strazdiņš šoreiz apstājās astotdaļfinālā.

Atkal iepriecināja mūsu jaunie sportisti un krūzeru amatieru braucējs Ģirts Jonkus. Uzvaras izcīnīt spēja B7 grupā startējušais “BMX Rīga” pārstāvis Rojs Spore, kā arī Ģirts Jonkus, kurš neuzvarēja tikai vienā braucienā. “BMX Ādaži” pārstāvis Mateo Bogomazovs nodrošināja Latvijai dubultuzvaru B7 grupā.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa “Tālava/ VBSS” sportiste Anna Pedraudze (G11/12), BMX Mārupe” pārstāvis Gustavs Ģigulis (B10) un Emma Švalkovska (“BMX Rīga”). Finālos iekļuva arī – Everts Vējkājs (4. vieta – B10 grupā) un Hugo Zabirko (5. vieta – B7 grupā).

Svētdien turpat Zolderā “Championships” un B G15/16 grupas sportisti aizvadīs ceturtā posma sacensības, kamēr trešais posms priekšā 13 – 14 gadīgo grupām, kā arī amatieru 17+ grupā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv