Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņa komandas līderim 32. vieta, izmaiņas "Vuelta" trijniekā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skujiņa komandas līderim 32. vieta, izmaiņas "Vuelta" trijniekā
Toms Skujiņš
Foto: imago/Sirotti/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" vadībā joprojām atrodas Kristofers Frūms. Desmitajā posmā uzvarēja Mateo Trentīni, kamēr latvietis Toms Skujiņš kopā ar komandas biedriem finišēja pašās beigās.

28 gadus vecais itālis Mateo Trentīni, kurš uzvarēja arī ceturtajā posmā, triumfēja, pēdējos 100 metros apsteidzot Hosē Huakinu Rohasu. Vispirms kāpuma laikā aizbēga četri braucēji, bet beigās palika tikai Trentīni un Rohass. Spānis bija priekšā vēl pēdējā pagriezienā, taču Trentīni nogaidīja īsto mirkli un aizšāvās garām pretiniekam, kurš laicīgi samierinājās ar zaudējumu.

"Diezgan ilgi domāju par šo posmu, jo kāpums bija grūts. Taču tas bija vienmērīgs. Tiku galā labi," teica Trentīni, kurš "Quick-Step" komandai atnesa ceturto uzvaru tūrē. "Zināju, ka nobrauciens ir tehnisks. Bija labi, ka Rohass atradās priekšā, jo viņš ir labs nobraucienos – varēju tikai sekot. Ja godīgi, uzskatu sevi par labu nobraucienos, taču turēt viņam līdzi bija sarežģīts uzdevums."

Kopvērtējuma vadībā joprojām ir Kriss Frūms, kurš finišu sasniedza kopā ar galvenajiem konkurentiem. Taču aizbēga īrs Nikolass Rošs, kurš beigās ieguva pusminūtes pārsvaru pār grupu. Tagad viņš kopvērtējumā no Frūma atpaliek 36 sekundes un dala otro vietu ar Estevanu Čavesu.

Latvietis Toms Skujiņš, kurš aizvada pirmo lielo tūri karjerā, finišēja pēdējā grupā – 17:33 minūtes aiz uzvarētāja. Mūsējais finišā iebrauca kopā ar komandas biedriem, bet komandas līderis kanādietis Maikls Vudss finišēja 32. vietā. Kopvērtējumā viņš ir astotais.

Vuelta a Espana kopvērtējums pēc 10 posmiem

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Kristofers FrūmsLielbritānijaSky40:12:44
2.Estevans ČavessKolumbijaOrica-Scott+0:36
3.Nikolass RošsĪrijaBMC+0:36
4.Vinčenzo NibaliItālijaBahrain-Merida+1:17
5.Tīdžejs van GārderensASVBMC+1:27
6.Davids de la KrussSpānijaQuick-Step+1:52
128.Toms SkujiņšLatvijaCannondale-Drapac+1:27:55

Izmantotie resursi:
Vuelta a Espana 2017: Stage 10 Results |...