Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Štrombergs uz DĀR atgūt pasaules čempiona titulu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Štrombergs uz DĀR atgūt pasaules čempiona titulu
Māris Štrombergs
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Šodien Dienvidāfrikas pilsētā Pītermaridburgā sāksies pasaules čempionāts BMX. Lielākās cerības latviešiem jāliek uz 2008. gada pasaules čempionu Māri Štrombergu, kurš ir apņēmības pilns atgūt čempiontitulu savā īpašumā.

Aizraujošākās sacensības paredzētas Elites grupā – 2008. gada pasaules čempions Māris Štrombergs ir gatavs atgūt savu titulu, ko 2009. gadā viņam atņēma amerikāņu riteņbraucējs Donijs Robinsons. . ''Esmu daudz domājis par Pasaules čempionātu un nopietni gatavojies, tie nav paši svarīgākie mači uz doto mirkli, bet prestižākie gan, tāpēc esmu kaujas gatavībā parādīt savu labāko sniegumu,'' atzīst Štrombergs, kurš pēdējos divus gadus veiksmīgi trenējies un startējis sacensībās ASV, iekrājot ļoti vērtīgu pieredzi. Elites klasē par augstām vietām cer cīnīties arī Artūrs Matisons, Māris Gūtmanis, Rihards Veide un vienīgā dāma – Sandra Aleksējeva.

Labs sniegums no latviešiem gaidāms arī jauniešu un junioru grupu sacensībās. Jauniešu grupā Latviju pārstāvēs Kristaps Vinters, kurš savā vecumā ir Eiropas čempiona godā. ''Ir nācies daudz strādāt, lai varētu saviem vecākiem teikt, ka esmu gatavs Pasaules čempionātam un lai viņi mani sūta cīņās, tāpēc ceru, ka smagais darbs treniņos būs bijis pietiekami smags, lai cīnītos par labiem rezultātiem,'' atklāja Vinters.

Junioru grupā no mūsējiem startēs Kristers Lejiņš un Kristers Taims. Pēdējais no abiem domā, ka ''cīņas solās būt nopietnas arī Junioru grupā, ļoti liela konkurence, un mūsu grupas līmenis nebūt krasi neatšķiras no Elites, kur vienmēr kāds juniors ir trāpījis uz pjedestāla pasaules kausa posmos. Esmu fiziski gatavs, ja trasē nebūs klupšanas akmeņu, tad viss būs kārtībā.''

''BMX līmenis ir cēlies, un šis būs pirmais pasaules čempionāts, kas notiks pēc superkrosa standarta, kas padara šo sportu vēl vairāk neprognozējamu,'' teic Latvijas izlases treneris Ivo Lakučs. ''No otras puses, pieredze šādās sacensībās ir, tāpēc tikai jāturpina iesāktais. Domāju, labs darbiņš no UCI puses, kuri sper soli pa solītim attīstībā un arī pārējās klases padara daudz skatāmākas un interesantākas, protams, tikai pasaules līmeni sasniegušajiem sportistiem.''

Tiešraides no PČ BMX iespējams vērot šeit.

2010. gada Pasaules čempionāts BMX.

DatumsNotikums
29. jūlijsPČ zēniem un meitenēm vecuma grupā no 5 līdz 13 gadiem
30. jūlijsPČ jauniešiem (15 – 16g.v.) un amatieriem (30+)
31. jūlijsPČ Junioriem un Elites klases braucējiem
1. augustsPČ krūzeru klasēm visās vecuma grupās

Izmantotie resursi:
START | bmxlatvia.com
BMXrace*lv | BMX - bezbailīgi, mērķtiecīgi,...

Slēpts komentārs: ingars31
Slēpts komentārs: ice433
Slēpts komentārs: eduards fināls
Slēpts komentārs: Eminger
Slēpts komentārs: sa0509
Slēpts komentārs: ingars31

  -4 [+] [-]

, 2010-07-29 11:07, pirms 14 gadiem
lovelyyy rakstīja: CERAMS IZDOSIES!! NOVĒLU!
Vecīt man liekas ka tev ir vairāki profili trīs minūtes 18 + dabūt nu nav ar tādu komentu tik daudz + būt!

  -1 [+] [-]

, 2010-07-29 11:22, pirms 14 gadiem
Maris Vitols rakstīja: Vecīt man liekas ka tev ir vairāki profili trīs minūtes 18 + dabūt nu nav ar tādu komentu tik daudz + būt!
tas tak ir kārtējais pokemon BURNists! viņiem vajag atsevišķu sadaļu,lai tur ņemās savā starpā ar tiem + un -!!!
par PČ- visiem mūsējiem lielu veiksmi un izturību! godalgas būs,es jūtu!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 11:47, pirms 14 gadiem
Protams Lai veicas!
P.S ieeju sitaja rakstā un mute vaļā - vienam komentam +64 ,bet parējiem ne mazāk kā mīnuss 10

  +3 [+] [-]

, 2010-07-29 11:49, pirms 14 gadiem
labs teikums bmxmania.com

The Latvian juggernaut Maris "Bombis" Strombergs has been the global pacesetter in the elite men since winning the coveted Olympic gold in Beijing, and has regularly won Supercross and international titles riding the wave of his Olympic fame in 2008.