Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

E. Šleks: "Nākamgad atgriezīšos un uzvarēšu!"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

E. Šleks: "Nākamgad atgriezīšos un uzvarēšu!"
Endijs Šleks
Foto: Reuters/Scanpix

„Leopard-Trek” braucējs Endijs Šleks, kurš vakar cīņā ar Kadelu Evansu zaudēja dzelteno krekliņu, paudis apņēmību nākamgad atgriezties, lai uzvarētu „Tour de France”.

„Viss būs beidzies tikai tad, kad šķērsošu finiša līniju Parīzē. Cerams, ka nelīs. Pašreiz vēl nespēju noticēt tam, ko esmu paveicis. Šodien man izdevās maksimāli labs individuālais brauciens – tik labs, cik vien spēju. Katru dienu komanda strādājusi ar 99% atdevi, ja ne pat visiem 100%,” uzreiz pēc vakardienas triumfa Grenoblē teica provizoriskais čempions Kadels Evanss.

Austrālietis, kuram līdz šim divas reizes nācies samierināties ar otro vietu, atzina, ka šī gada tūre izdevusies tuvu perfekta: „Bija pāris dienas, kurās nostartēju vāji, daži neveiksmes brīži, bet turējāmies pie sava plāna un strādājām. Nespēju tam noticēt!”

Vakardienas posma uzvarētājs Tonijs Mārtins („HTC-Highroad”) atklāja, ka, tuvojoties Evansa finišam, bija noraizējies par to, ka topošais čempions varētu viņam atņemt uzvaru: „Biju ļoti sanervozējies, kad ieraudzīju Evansu, tuvojoties finišam. Tagad esmu patiešām laimīgs. Ilgu laiku mans mērķis bija uzvarēt posmu „Tour de France”. Tagad tas ir izdevies! Šodienas brauciena sākumā viss labi izdevās, tas deva pārliecību. Pagājušajā mēnesī šeit jau uzvarēju, tas palīdzēja. Koncentrējos uz savu ritmu.”

Endijs Šleks, kurš vakardienu sāka kopvērtējuma līdera godā, taču nespēja atbildēt Evansam, pauda, ka ir apmierināts ar sasniegto rezultātu – kopvērtējumā ieņemt vietu Top 3: „Abi kopā ar brāli (Franku) būsim uz goda pjedestāla. Tas ir fantastiski! Protams, ka nevaru no priekiem lekt gaisā, jo man bija jāuzvar tūre. Apsveicu Kadelu, viņš cīnījās līdz galam un nobrauca perfektu braucienu. Arī man tāds bija, taču uzvarēt var tikai viens.”

„Šogad ieguvu milzīgu pieredzi, uzvarēju posmā, valkāju dzelteno krekliņu. Tādā ziņā tā bijusi laba tūre. Mājās došos ar augstu paceltu galvu, nevis kā zaudētājs. Nākamgad atgriezīšos un uzvarēšu!” teica Šleks jaunākais.

Interesanti, ka Endijs pēc vakardienas posma savā twitter kontā atklājis, ka zaudējis derības ar komandas biedru Jostu Posthumu. Tā rezultātā viņam būs divās stundās jāapēd 20 čīzburgeri, ko viņš varēs izdarīt ziemā...

Šleku pārstāvētās komandas „Leopard-Trek” komandas menedžeris Braiens Nīgārds atklāja, ka bijis pārliecināts par to, ka Endijam izdosies nosargāt pārsvaru: „Ja Evanss būtu veicis savu ierasto individuālo braucienu un arī Endijs nostartētu savā līmenī, tad mums būtu izredzes. Taču diemžēl Evanss pavisam citā līmenī. Ja Endiju salīdzina ar Kadelu, tad Endijam priekšā vēl daudz gadu, bet Evanss ir karjeras virsotnē, labākajā formā. Endijs vēl ir jauns, visas uzvaras viņam priekšā.”

„Protams, mēs gribētu uzvarēt tūrē, bet esmu laimīgs arī par 3. vietu. Piepildījies viens no maniem sapņiem – ar brāli būt uz pjedestāla. Divi brāļi no Luksemburgas komandas, kas ir jauna komanda, ieradusies no nekurienes un padarījusi to visu iespējamu,” teica Franks Šleks.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com
AP

  +3 [+] [-]

, 2011-07-24 10:46, pirms 13 gadiem
Nevar uzvarēt tikai ar vienu labu uzbrukumu kalnos, Šleks tomēr bija nedaudz par pasīvu visos kalnu posmos, viņam takš bija jāsaprot ka pret Evansu vajag vismaz 3min handikapu pirms prologa, savādāk neuzvarēt

  +2 [+] [-]

, 2011-07-24 12:12, pirms 13 gadiem
Nezinu, ja Kontadoru augustā nediskvalificēs un ja šis nākošgad koncentrēsies Francijas tūrei un kādas traumas nepamaisīs - neredzu īsti variantus Šlekam uzvarēt. Pārāk daudz vājo vietu viņam...nobraucienos ir kā ir...sliktos laikapstākļos/mitrā trasē nejūtas komfortabli...individuālais ne pārāk...pa lielam vienīgi kā kāpējs viņš ir pašā spicē un tikpat labs kā Kontadors. Šī bija tā lielā iespēja kādam citam izņemot Kontadoru paņemt tūri, un to Šleks palaida garām.

     [+] [-]

, 2011-07-24 13:20, pirms 13 gadiem
killo2000 rakstīja: Nezinu, ja Kontadoru augustā nediskvalificēs un ja šis nākošgad koncentrēsies Francijas tūrei un kādas traumas nepamaisīs - neredzu īsti variantus Šlekam uzvarēt. Pārāk daudz vājo vietu viņam...nobraucienos ir kā ir...sliktos laikapstākļos/mitrā trasē nejūtas komfortabli...individuālais ne pārāk...pa lielam vienīgi kā kāpējs viņš ir pašā spicē un tikpat labs kā Kontadors. Šī bija tā lielā iespēja kādam citam izņemot Kontadoru paņemt tūri, un to Šleks palaida garām.
Izskatās, ka tu pagājušā gada Toure de France nebūsi skatījies.

     [+] [-]

, 2011-07-24 14:13, pirms 13 gadiem
nevermind rakstīja: Izskatās, ka tu pagājušā gada Toure de France nebūsi skatījies.
Nu nu...gribi teikt, ka Šleks pagāšgad bij baigais favorīts? Ok, varam filosofēt par to ķēdes incidentu, bet n utas šobrīd ir no sērijas par tanti un riteņiem...visādi citādi Kontadors visu turēja savos grožos...Gribi teikt, ka Šlekam izejot uz pēdējo TT ar 8 sekunžu deficītu pret Kontadoru bija baigās izredzes??? Vai ka ar tām ~40sekundēm, kas bija lielākais pārsvars pār Kontadoru viņam visas tūres laikā kāds viņu uzskatīja par galveno favorītu???...

Reku Šleka rezumē par 2010gada tūri: Schleck said he had no regrets.
"Beating Contador is not easy, but I tried everything," he said. "I am happy, and I'll come back next year to win."

Lasot to tekstu kkāds dejavu liekas ne? Tik jāaizstāj Kontadors ar Evansu un viss tāpat kā pagāšgad...

Man nav nekas pret Šlekiem, pat vēlēju viņiem uzvaru šogad pirms tūres, bet nu viņiem ir krietni jāprogresē lai viņi varētu uzvarēt labākajā formā esošu Kontadoru...

     [+] [-]

, 2011-07-24 14:46, pirms 13 gadiem
Lai uzvar F.Šleks, A.Šlekam ir sākapis galvā baigi..

     [+] [-]

, 2011-07-24 15:13, pirms 13 gadiem
hewlet rakstīja: Nevar uzvarēt tikai ar vienu labu uzbrukumu kalnos, Šleks tomēr bija nedaudz par pasīvu visos kalnu posmos, viņam takš bija jāsaprot ka pret Evansu vajag vismaz 3min handikapu pirms prologa, savādāk neuzvarēt
Pēdejie 2 kalnu posmi bija tāda elle, ka tur neko daudz rēķināt nevarēja. Tas pats Šleks pēc finiša pusģībis izskatījās. Domāju tas pārsvars bija maksimums ko viņš varēja dabūt.

A posmos pirms tad visu kontrolēja Europcar, ja Šleks tur būtu baigi iesprindzis tad uz tiem pēdejiem 2 kalnu posmiem spēka vairs nebūtu

     [+] [-]

, 2011-07-24 15:17, pirms 13 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu nu...gribi teikt, ka Šleks pagāšgad bij baigais favorīts? Ok, varam filosofēt par to ķēdes incidentu, bet n utas šobrīd ir no sērijas par tanti un riteņiem...visādi citādi Kontadors visu turēja savos grožos...Gribi teikt, ka Šlekam izejot uz pēdējo TT ar 8 sekunžu deficītu pret Kontadoru bija baigās izredzes??? Vai ka ar tām ~40sekundēm, kas bija lielākais pārsvars pār Kontadoru viņam visas tūres laikā kāds viņu uzskatīja par galveno favorītu???...

Reku Šleka rezumē par 2010gada tūri: Schleck said he had no regrets.
"Beating Contador is not easy, but I tried everything," he said. "I am happy, and I'll come back next year to win."

Lasot to tekstu kkāds dejavu liekas ne? Tik jāaizstāj Kontadors ar Evansu un viss tāpat kā pagāšgad...

Man nav nekas pret Šlekiem, pat vēlēju viņiem uzvaru šogad pirms tūres, bet nu viņiem ir krietni jāprogresē lai viņi varētu uzvarēt labākajā formā esošu Kontadoru...
Bet, kādēļ ne? Es uzskatu, ka viņam ir visas iespējas progresēt un līdz ar to arī uzvarēt.
Runājot par Kontadoru - viņš nu gan ir pārcilvēks, uzvarēt Giro un vēl tā nobraukt Toure de France, spānim labi "gēni", vai aizmugure...

  +1 [+] [-]

, 2011-07-24 16:53, pirms 13 gadiem
Piedod Endij shis bija gads kad tu vareji uzvaret! Aceries,Konatadoru,kas 100 punkti nakoshgad koncentresies TDF un nebrauks Italijas turi! Tas pats Evans gribes aizstavet savu titulu!

     [+] [-]

, 2011-07-25 10:36, pirms 13 gadiem
kas to rakstu rakstīja ? kkāds lunis
''Katru dienu komanda strādājusi ar 99% atdevi, ja ne pat visiem 100%,” uzreiz pēc vakardienas triumfa Grenoblē teica provizoriskais čempions Kadels Evanss.'' kāds vāl Kadels, Endijs to teica .

"Austrālietis, kuram līdz šim divas reizes nācies samierināties ar otro vietu, atzina, '' viņš ir no Luksenburgas, nevis no Austrālijas.

Bet jā, šajā tūrē būtu vinējis Franks, 18.posmā, kad Endijs aizbrauca otrivā, viņām vajadzēja kalnā sagaidīt Evansa paku, un tad uzreiz šaut FRankam, Evans, iespējams, būtu tad izvaļījis, un tad nākošo posmu nošancēt uz Franku.
Bet Endijs malacis, cīnijās godam, galvenais, ka Kontadors ir appiets un nav viņam šogad arī posmā nevienā uzvara.