Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Titulētais Nibali ar asarām acīs Itālijas publikas priekšā paziņo par nodomu beigt karjeru

Agris Suveizda

Titulētais Nibali ar asarām acīs Itālijas publikas priekšā paziņo par nodomu beigt karjeru
Vinčenco Nibali. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Ar asarām acīs itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali trešdien pēc piektā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" posma skatītāju pūļa priekšā dzimtajā Mesīnā paziņoja par drīzajām sportista karjeras beigām.

37 gadus vecais riteņbraucējs šogad piedalās jau savās 11. "Giro d'Italia" sacensībās, un pēc posma beigām viņam tika rīkota publiska sagaidīšana ar filmu par viņa sasniegumiem. "Šis ir mans pēdējais "Giro d'Italia"," sacīja Nibali, kurš kopvērtējumā šajā velobraucienā uzvarēja 2013. un 2016.gadā.

Tāpat viņa kontā ir uzvara kopvērtējumā "Tour de France" 2014.gadā un "Vuelta a Espana" 2010.gadā. Viņš šajās trijās "Grand Tour" sacensībās 11 reizes kopvērtējumā ir finišējis labāko trijniekā. "Visticamāk beigšu sportista karjeru šā gada beigās," viņš, cīnoties ar asarām, sacīja intervijā raidorganizācijai RAI .

Šā gada Itālijas daudzdienu velobraucienā "Astana Qazaqstan" braucējs kopvērtējumā ieņem 30.vietu, no līdera spāņa Huana Pedro Lopesa ("Trek - Segafredo") atpaliekot četras minūtes un 16 sekundes. Trešdien savā dzimtajā pilsētā viņš finišēja 34.vietā.

Nibali tiek raksturots kā tehniski apdāvināts braucējs ar izcilu taktisko domāšanu. Iepriekšējo sezonu laikā viņš ir uzvarējis dažās prestižās vienas dienas sacīkstēs, tostarp velobraucienā "Milāna - Sanremo" 2018.gadā un Lombardijas tūrē 2015. un 2017.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2022-05-11 22:02, pirms 2 gadiem
Lai arī joprojām ir ļoti spēcīgs, viņa top forma bija 5+ gadus atpakaļ. Tūri uzvarēja, kur vēl arī Smukulis brauca. Liels vārds šosejas riteņbraukšanā.