Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Latvijas riteņbraucēji vareni noslēdz CX seriālu Igaunijā

Latvijas riteņbraucēji vareni noslēdz CX seriālu Igaunijā
Matīss Kaļveršs
Foto: Kaspars Suškevicš

Sestdien Otepes apkaimē ar sesto posmu noslēdzies Igaunijas populārais velokrosa (CX) seriāls. Stundu garajā sacīkstē dubultuzvaru Latvijai nodrošināja Matīss Kaļveršs un Māris Bogdanovičs. Tikmēr jauniešu grupā augsto trešo vietu izcīnīja Toms Strēlis.

Visai aukstos un vējainos laika apstākļos Otepes pievārtē vairāk nekā 200 lielu un mazu velosportistu no Igaunijas un Latvijas startēja noslēdzošajā “Karikasari” velokrosa posmā. Šis bija posms ar visvairāk latviešiem šīs sezonas etapos. Mūsējie priecēja arī ar lieliskiem rezultātiem.

Vīru sacensībās, kuru garums sasniedza vienu stundu, Latvijas vīri izcīnīja dubultuzvaru. Nepārspēts aizraujošajā trasē bija Latvijas čempions Matīss Kaļveršs. Salaspilietis trasē pavadīja 1 stundu 1 minūti un 3 sekundes. Tuvāko sekotāju Māri Bogdanoviču Matīss pārspēja par 46 sekundēm. Trešā vieta Evaram Saulam, kurš aiz goda pjedestāla atstāja Igaunijas vicečempionu šosejas riteņbraukšanā Sīmu Kīskonenu. Vēl no mūsu braucējiem TOP10 iekļuva arī Kārlis Klismets, kuram astotā vieta.

U23 grupā posmā un kopvērtējumā pārliecinoša uzvara Kaļveršam, kamēr Klismets, kurš pagarinājis līgumu ar Sentetjēnas klubu, ierindojās trešajā vietā. Elitē tikmēr triumfēja Māris Bogdanovičs. Jānis Rubiks posmā ieņēma 12. vietu, Andris Rusulis bija 13., bet Edgaram Kalniņam un Sandim Lūsim attiecīgi 15. un 16. pozīcija.

Latvieši priecēja arī jauniešu grupā. Jaunmārupietis Toms Strēlis (“MSĢ/ RRS Veloshops”) 31 dalībnieka konkurencē izcīnīja trešo vietu. Uzvarētājam Riko Tamepū Toms zaudēja 1 minūti un 31 sekundi. Georgs Tjumins tikmēr bija piektais ātrākais 2 minūtes un 26 sekundes aiz uzvarētāja.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Latvijas jaunie riteņbraucēji aizņēmuši visu goda pjedestālu.  Foto: LRF.

Latvijas šosejas riteņbraucēji dominē Baltijas kausā Otepē

Nedēļas nogalē Otepē aizvadīti Baltijas kausa šosejas riteņbraukšanā divi posmi, kuros ļoti sekmīgi sevi apliecināja Latvijas riteņbraucēji. Jauniešu M16 grupās uzvaras guva – Helvijs Kancers un Georgs Tjumins, bet U14 grupā triumfi jaunajiem Kuldīgas sportistiem. Open sporta braucienā pirmajā sacensību dienā pirmo vietu ieguva Alekss Krasts.
Olivers Jēkabs Skrapcis. Foto: LRF/K.Garda.

Riteņbraucējam Skrapcim sekmīgs starts Nīderlandē

Latvijas junioru izlases riteņbraucējs Jēkabs Olivers Skrapcis sekmīgi nostartējis un finišējis 11. vietā Nīderlandē notiekošajā “Fokker Slag om Woensdrecht” velobraucienā.
Alekss Krasts (otrajā pozīcijā) finišā pārspēja Kristeru Ansonu.

Foto: Ģirts Kehris
2

Izcilos laika apstākļos sākusies jaunā LVM MTB un Gravel Veloseriāla sezona

Svētdien ar Latvijas riteņbraukšanas klasiku Cēsis – Valmiera startējusi jaunā Latvijas valsts mežu (LVM) MTB un Gravel Veloseriāla sezona. Lieliski sagatavotā trasē “Toyota Gravel” braucienā uzvaras laurus plūca Alekss Krasts un Renāte Rodionova. “Lielbāta” MTB distancē tikmēr nepārspēti palika – Ģirts Cirvelis un Kate Skujiņa.