Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Sirmais: "Rio ierados bez trenera, pienācis laiks kļūt patstāvīgam"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sirmais: "Rio ierados bez trenera, pienācis laiks kļūt patstāvīgam"
Zigismunds Sirmais olimpiskajā ciematā
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

2016. gada Eiropas čempions šķēpmešanā Zigismunds Sirmais sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka uz olimpiskajām spēlēm ieradies bez trenera Kimmo Kinnunena (Somija). Gatavošanās procesā fizioterapeits filmē metienus, un materiāls tiek sūtīts trenerim.

"Riodežaneiro trenējos viens pats. Manus metienus filmē fizioterapeits Arnis Noveičuks, un pēc tam ierakstu nosūtām trenerim. Viņš noskatās un dod savu vērtējumu," stāsta Zigismunds Sirmais, kurš saprot, ka sacensību laikā nevarēs saņemt trenera norādījumus. "Treneris jau sektorā tāpat nevar ienākt. Esmu secinājis, ka savulaik pārāk daudz paļāvos uz savu trenerīti Valentīnu Eiduku. Pēc katra metiena skatījos, ko viņa man teiks. Pienācis laiks kļūt patstāvīgam."

2016. gada jūlija Eiropas čempionātā tika sasniegts personiskais rekords (86.66m), kas deva zelta medaļu. Līdz ar to arī tagad tiek gaidīts labs rezultāts. "Tā gan nav, ka es tagad izjustu papildu spiedienu. Tieši otrādi - ir iegūta pārliecība, un metiena sajūtas nav pazudušas. Visam vajadzētu būt kārtībā, bet šķēpmešanā kaut ko paredzēt ir ļoti grūti. Lielajos mačos kādi divi trīs vadošie metēji parasti paliek ārpus finālistu skaita," norāda latvietis, kurš lēš, ka būs nepieciešams metiens tuvu 83 metriem, lai iekļūtu olimpisko spēļu finālā. Kvalifikācija šoreiz notiks vakarā [pēc vietējā laika], un būs jāspēj pielāgoties prožektoru gaismas apstākļiem.

Rio spēļu vīriešu šķēpmešanas kvalifikācija notiks naktī uz 18. augustu (pēc Latvijas laika), tur startēs vēl viens mūsējais - Rolands Štrobinders, kurš olimpisko normatīvu izpildīja jau pērnā gada maijā. Zigismunds Sirmais, cīnoties par ceļazīmi, ilgstoši demonstrēja pieticīgu sniegumu, bet šogad viņš saņēmās un jūnijā parādīja vajadzīgo rezultātu, turklāt pēc tam ieguva arī Eiropas čempiona titulu.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  -1 [+] [-]

, 2016-08-10 18:10, pirms 8 gadiem
luk ta gan ir totala nabadziba............

  -1 [+] [-]

, 2016-08-10 18:53, pirms 8 gadiem
tā bija pašu apzināta izvēle, tātad var iztikt - tad kāpēc par to vispār tagad runāt?

  +3 [+] [-]

, 2016-08-10 20:20, pirms 8 gadiem
Sirmais! Saki kā ir .Tava trenera un peldētājas Ribakovas treneru vietā tika paņemti bezjēdzīgi 20 funkcionāri un Ikaunieces masieris

  +5 [+] [-]

, 2016-08-10 22:13, pirms 8 gadiem
"Laiks kļūt patstāvīgam", teica pacients ar apendicītu, ierazdamies operāciju zālē bez ķirurga.

     [+] [-]

, 2016-08-10 23:07, pirms 8 gadiem
FATBOY rakstīja: Sirmais! Saki kā ir .Tava trenera un peldētājas Ribakovas treneru vietā tika paņemti bezjēdzīgi 20 funkcionāri un Ikaunieces masieris
ZS teica ka tā vispār trenera izvēle - viņam bail, ka somi sauks par nodevēju ..

     [+] [-]

, 2016-08-11 13:24, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: ZS teica ka tā vispār trenera izvēle - viņam bail, ka somi sauks par nodevēju ..
Tad jau somiem pilns ar nodevējiem .Kenijieti, grieķi trenē somi, Rolhlers un Zviedrijas metēji brauc konsultēties pie somiem, Pitkemeki, nodevējs, brauc pie Žeļeznā trenēties. Katru gadu nodevēji somi aicina no visas pasaules jaunos talantus uz Kuartane!Kāpēc? Atbilde vienkārša ,krāt pieredzi ,lai nākotnē somi būtu pirmie visos mešanas parametros!