Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Agatai un Barbarai otrā uzvara, panākumi arī pārējām favorītēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Agatai un Barbarai otrā uzvara, panākumi arī pārējām favorītēm
Barbara de Freita priecājas par gūto panākumu
Foto: rio2016.fivb.com

Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīrā pie otrās uzvaras šodien tika mājinieces Agata un Barbara, kā arī nīderlandietes Madeleina Mepelinka un Marlēna Van Īrzela. Dienas otrajā pusē arī pārējās favorītes spēja izcīnīt uzvaras, relatīvi sīvāko spēkošanos aizvadot Spānijas un Čehijas duetiem.

Trešā sacensību diena sākās ar C grupas spēli starp pirmo spēli zaudējušajām Izabellu Foreri/Anouku Vergi-Deprē no Šveices un Marīfu Artačo del Solaru/Nkolu Lairdu no Austrālijas. Līdzīgi kā zaudētajā mačā pret Ķīnas duetu, atkal favorītu statusā bija šveicietes, kuras gan atkal neparādīja to stabilāko sniegumu. Austrālietēm obligāti vajadzēja uzvarēt, jo pie konkurenšu uzvaras grupas otrajā spēlē būtu skaidrs, ka nāktos nonākt viena zaudējuma attālumā no izstāšanās.

Jau pirmā seta ievadā Austrālijas duets parādīja, ka ir gatavāks cīņai, izvirzoties vadībā ar 4:0. Rezultāta starpība sasniedza arī piecus punktus, bet tad šveicietes sāka atgūties. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība saruka līdz diviem punktiem, tad atkal austrālietes atjaunoja piecu punktu vadību. Pie rezultāta 20:16 likās, ka sets tikpat kā galā, bet šveicietes vēl spēja ieviest intrigu, atspēlējot trīs setbumbas. Ar ceturto piegājienu Lairda tomēr noslēdza setu - 21:19.

Arī otro setu labi iesāka Austrālijas pludmales volejbolistes (3:1), bet tad šveicietēm izdevās lauzt cīņas gaitu, pirmo reizi mačā iegūstot trīs punktu pārsvaru (9:6). Austrālietes seta gaitā tā arī īsti nespēja saasināt spēli, kas beidzās ar Šveices dueta panākumu ar 21:16.

Līdz ar to mača liktenis izšķīrās trešajā setā. Seta pirmajā pusē labākas bija Šveices pludmales volejbolistes, ik pa brīdim iegūstot divu punktu pārsvaru. Seta otrajā pusē austrālietes atspēlējās un jau ieguva divas mačbumbas (14:12). Šveices pludmales volejbolistes neapstājās un ar cīņu līdz galam panāca savu. Izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas un padarīt šo setu krietni garāku. Izšķirošajos brīžos kļūdījās Artačo del Solara, kas Šveices duetam ļāva izcīnīt svarīgu uzvaru ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:16, 21:19). Līdz ar to Austrālijas duetam pēdējā kārtā obligāti būs jāuzvar Ķīnas duets, kas nerada iespēju nopietni pacīnīties ar Keriju Velšu Dženingsu un Eiprilu Rosu.

Tikmēr B grupā pie otrās uzvaras tikušas mājinieku cerības Agata Bendarčuka un Barbara de Freita. Viņu pretinieces bija pirmo maču zaudējušās argentīnietes Ana Galaja un Georgina Kluga. Pirmajā setā argentīnietes spēja parādīt nopietnu pretestību līdz 10. izspēlei, kad Agata un Barbara sāka savu izrāvienu, kas beidzās ar uzvarētu setu ar 21:11. Otro setu argentīnietes aizvadīja jau daudz labāk, izvirzoties arī vadībā ar 8:5. Līdz tehniskajam pārtraukuma mājinieces gan pavērsa maču sev par labu, veicot 7:1 izrāvienu. Saasinājums spēlē notika, kad Argentīnas duets atjaunoja līdzsvaru uz tablo (15:15), bet izvirzīties vadībā vairs nebija lemts. Agata un Barbara noveda spēli sekmīgi līdz galam, svinot uzvaru ar 2-0 (21:11, 21:17).

Grupas otrajā spēlē labu sniegumu parādījušās čehietes Barbora Hermanova un Marketa Slukova tikās ar spānietēm Lilianu Steineri un Elsu Makmilanu. Arī šajā mačā čehietes nebija favorītu statusā, bet pirmo setu iesāka gana labi, lai arī iegūtu divu punktu pārsvaru (6:4). Vairāk gan pirmajā setā neko tādu paveikt neizdevās. Spānijas duets pārņēma iniciatīvu un vadību, to vairs neatdodot - 21:15. Otrais sets jau bija daudz līdzīgāks. Neviens no pāriem nespēja iegūt vairāk nekā divu punktu pārsvaru. Pēc Hermanovas rezultatīvā uzbrukuma čehietes seta izskaņā atradās vadībā ar 19:18 un garā izspēlē varēja panākt arī divu punktu pārsvaru, bet nerealizēja savu iespēju. Sekoja pārtraukums, pēc kura spānietes piespieda divreiz piespieda kļūdīties Slukovu, novedot maču līdz uzvarai ar 2-0 (21:15, 21:19).

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 8. augusts

GrupaSpēleRezultāts
CForere/Verge-Deprē (Šveice) - Artačo del Solara/Lairda (Austrālija)2-1 (19:21; 21:16; 21:19)
BAgata/Barbara (Brazīlija) - Galaja/Kluga (Argentīna)2-0 (21:11; 21:17)
FMepelinka/Van Īrzela (Nīderlande) - Šarlīze/Alfaro (Kostarika)2-0 (21:16; 21:16)
BElsa/Liliana (Spānija) - Hermanova/Slukova (Čehija)2-0 (21:15; 21:19)
FBavdena/Klensija (Austrālija) - Pazo/Agudo (Venecuēla)2-0 (21:9; 21:14)
CVelša/Dženingsa/Rosa (ASV) - Vaņa/Hue (Ķīna)2-0 (21:16; 21:9)