Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pludmales regbija turnīrā jauniešu grupās visvairāk godalgu "Livonia" un Elejai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pludmales regbija turnīrā jauniešu grupās visvairāk godalgu "Livonia" un Elejai
Foto: Zigismunds Zālmanis.

Pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā Engures pludmales regbija kausā, ko rīkoja RK “Livonia”, biedrība “Regbija klubs “RT””, biedrība “Latvijas pludmales un sniega regbija savienība” sadarbībā ar Engures pagasta pārvaldi, trijām jauniešu grupām sekmīgāk no visām komandām nostartēja “Livonia” un Eleja, kuras iekļuva trijniekā visās grupās, kļūstot arī par uzvarētājiem.

Iepriekš bijām ziņojuši, ka šajā vasarā dažām jauniešu grupām tika aizvadīts starptautisks pludmales regbija turnīrs Jūrmalā, kur sacentās dažāda vecuma jauniešu grupas. Jūlija beigās Engures pludmales regbija kausu nolēma sarīkot RK “Livonia”, kas Engurē arī strādā ar jauno regbistu paaudzi. Šajā kausā sacentās trīs jauniešu vecuma jaunie regbisti – U14, U12 un U10.

Vecākajā U14 grupā uzvaru izcīnīja “Livonia”, kuri bija labākie arī Jūrmalā. Pārējās godalgotās vietas tika Elejai un Baldonei, bet Rīgas Katoļu ģimnāzija (RKĢ) ieņēma 4. vietu. Vidējā U12 grupā pirmo vietu ieguva apvienotā Elejas/RKĢ komanda, kas aiz sevis atstāja Baldoni. Par noslēdzošo godalgoto trešo vietu abu “Livonia” komandu starpā Engure apsteidza Rīgu.

Jaunākajā U10 grupā, kur sacentās visvairāk komandu – septiņas – nepārspēti tāpat kā iepriekš palika RKĢ. Eleja un “Livonia” bez godalgām nepalika arī šajā grupā, elejiešiem finišējot otrajiem, bet “Livonia/Engure” esot labākajai no šīs grupas trim livoniešu komandām un iegūstot trešo vietu.

“Esmu ļoti apmierināta un lepna par to, ka mēs U10 grupā varējām izlikt trīs “Livonia” komandas. Viena bija vietējā “Livonia/Engure” komanda, kuru treneris Artūrs Baranovskis ir izveidojis, otra pati par sevi “Livonia/Rīga” un arī jaunpienācēji – “Livonia/Vidzeme”, kur tika pārstāvēti Vidzemes reģioni. Ir atjaunojusies bērnu un jauniešu komanda Jaunpiebalgā, gada laikā esam izveidojuši bērnu sistēmu Siguldā un Mālpilī, kā arī Upesciemā un Rīgas 64.vidusskolā. Tātad šajā komandā spēlēja visi jaunās sistēmas bērni,” skaidro “Livonia” sieviešu un jauniešu sistēmas menedžere Evija Kralliša.

“Bija liels prieks redzēt šīs jaunās sistēmas bērnu treniņos apgūto. Protams, pirmais turnīrs ir vissmagākais kā vienmēr, bet neviens nepadevās, visi cīnījās, arī vairākās savstarpējās spēlēs U10 un U12 grupās. Lai arī “Livonia/Vidzeme” U10 grupā sanāca pēdējā vieta, tomēr viennozīmīgi pieredzei ļoti labi, ka viņi piedalījās, un rezultāts ir labs. Esmu arī ļoti priecīga par treneru darbu un par to, ka mūsu jauniešu sistēma attīstās, ka mēs tiešām esam konkurētspējīgi, ka varam izlikt vairākas komandas,” uzslavē Kralliša.

“Vēlos pateikt arī lielu paldies Engures pagasta pārvaldei par pretīmnākšanu, par to, ka viņi bija gatavi iesaistīties visos procesos un uzaicināja mūs pie sevis. Lielu ieguldījumu turnīra norisē veica arī biedrība “Regbija klubs “RT”” un biedrība “Latvijas pludmales un sniega regbija savienība”. Pateicība arī trenerim Artūram Baranovskim, ka viņš uzņēmās šo iniciatīvu turpat Engurē šo pludmales regbija turnīru noorganizēt,” pateikties par turnīra sekmīgu norisi neaizmirst Evija Kralliša.

“Es tiešām uzskatu, ka šis turnīrs mums bija ļoti izdevies. Paldies arī visām komandām, kas atsaucās – Rīgas Katoļu ģimnāzijai, Elejai, Baldonei. Uzskatu, ka tas bija grandiozi, ka pludmales regbijā varēja piedalīties 15 komandas, turklāt šis bija pirmais turnīrs, ko rīkojām kā “Livonia” klubs. Sanāca regbija svētki jauniešiem. Noteikti arī nākamgad rīkosim šādu pludmales turnīru,” uzskata Livonia” sieviešu un jauniešu sistēmas menedžere.

Turnīru par izdevušos uzskata arī “Livonia” jauniešu treneris un Engures pludmales regbija kausa rīkotājs Artūrs Baranovskis. “Manuprāt šis turnīrs ļoti labi izdevās šīm trim jauniešu grupām. Vislabākie rezultāti mums atkal ir U14 grupā, kur iegūta pirmā vieta. Kā parasti, centāmies iespēlēt arī jaunos spēlētājus, spēlējām bez dažiem līderiem, bet, neskatoties uz to, tīri labi gāja.”

“U12 grupā “Livonia” trešā un ceturtā vieta, kas nav slikti, bet varēja labāk. U10 grupā ļoti labi nospēlēja “”Livonia/Engure”. Taču prieks ir par visām komandām, kuras piekrita piedalīties un atbrauca. Paldies Engures pārvaldei, tiesnešiem un visiem pārējiem, jo turnīrā viss, manuprāt, sanāca,” gandarījumu pauž Baranovskis un piebilst: “Turnīra mērķis visās grupās bija parādīt, ka šeit Engurē arī notek regbija attīstība, ka šeit ir ļoti labi un popularizēt regbiju kā tādu.”