Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džonsons: "Allaž ar "Miesniekiem" ir bijis sarežģīts derbijs, bet bijām pelnījuši uzvaru"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Džonsons: "Allaž ar "Miesniekiem" ir bijis sarežģīts derbijs, bet bijām pelnījuši uzvaru"
Nīls Džonsons. Foto: RK "Livonia".

Pēc uzvaras Baltijas Top līgā pār “Miesniekiem” RK “Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons atzina, ka allaž ar “Miesniekiem” ir grūta spēles, taču livonieši bija pelnījuši uzvaru.

Iepriekš informējām, ka svētdien Baldonē ar Latvijas abu vadošo regbija komandu - RK “Baltic XL/Livonia” un RK “Miesnieki” – dueli sākās prestižā Baltijas Top līga. Pēc ļoti līdzvērtīgā pirmā puslaika (15:12) un lielāko daļu otrā puslaika spēles noslēdzošajās piecās minūtēs livonieši “salauza” miesnieku sīvo pretestību un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 46:17, tāpat kā pērn Top līgu sākot ar panākumu.

“Pirmās spēles allaž nav vieglas un var radīt kādas problēmas. Mēs saņēmām no “Miesniekiem” to, ko bijā gaidījuši. Pretinieku komandu veidoja vairāku vietējo klubu vadošie spēlētāji. Viņi izpildīja loti labi spēles plānu, kas bija balstīts uz viņu stiprākajā pusēm,” pretiniekus uzslavē “Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons.

“Allaž ar “Miesniekiem” ir bijis sarežģīts derbijs. Viņi gaidīja, kad mēs kļūdīsimies. Spēlēja mūsu sarkanajā zonā un guva punktus. Taču mēs palielinājām spiedienu. Ietekmēja arī laikapstākļi, jo, ja tev ir komanda, kas vēlas spēlēt ātru, skrienošu regbiju, bet spēles laikā līst. Tāpēc mums bija jāpielāgojas laikapstākļiem, jāpielāgojas arī spēles galvenajam tiesnesim, kas arī prasa kādu laiku, lai pierastu,” skaidro Džonsons.

“Beigu beigās, kad tu spēlē, tu strādā pie tā, cik ilgi tev vajadzīgs “salauzt” pretinieku, baltoties uz spiedienu, kādu tu izdari. Un pret “Miesniekiem” bija vajadzīgas 57 minūtes, pēc kurām viņiem nebija vairs nekā palicis. Pateicoties spiedienam, kādu izdarījām, radīja iespējas un momentus, kas palīdzēja nonākt pie tāda beigu rezultāta,” norāda “Livonia” galvenais treneris.

“Noteikti šī bija spēle ar diviem dažādiem puslaikiem, taču, ja runājam par sezonas pirmo spēli, kas ir derbijs un kur tu spēlē pret pretinieku, kas allaž spēlē ārkārtīgi apņēmīgi, ļoti fiziska komanda ar vienpadsmit priekšējās līnijas spēlētājiem. Mēs tiešām labi nospēlējām un mēs bija pelnījuši uzvaru. Domāju, ka mēs bijām vienīgā komanda, kas spēlēja regbiju, jo pretinieki spēlēja uz to, lai sagaidītu mūsu kļūdas, bet nekas jau slikts tas nav. Esmu priecīgs par pirmās spēles rezultātu, tas ir labs sezonas sākums,” pauž Nīls Džonsons, piebilstot, ka tagad būs jāspēlē ar lietuviešu komandām.

“Vienmēr ir jauki uzvarēt. Ir labas sajūtas par to, kā sezonas pirmā spēle ritēja, un par pirmo pieredzi Baltijas Top līgā,” iesāk Džeks Tatū un turpina: “Kā komanda un klubs mēs esam priecīgi par vakardienas sniegumu pret fiziski spēcīgu komandu. Mums ir lieliska komanda, kurā katrs ietekmē spēles iznākumu, īpaši pēdējās 15 minūtēs, kurās spējām gūt 17 punktus, kamēr “Miesnieki” sāka sagurt.”

“Mums ir sanācis labs sezonas sākums, un gaidu nākamo spēli, kā arī to, kā mūsu komanda uzlabos saspēlēšanos un sadarbību pēc noteiktā spēles plāna,” norāda Tatū.

Nākamā spēle livoniešiem būs nākamo svētdien, 4. augustā, Kauņā pret “Ažuolas”, bet “Miesnieki” ar to pašu “Ažuolas” spēlēs 11.augustā.