Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Svētdien Upesciemā "Baltic XL/Livonia" un "Miesnieku" jau ceturtais duelis šogad

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Svētdien Upesciemā "Baltic XL/Livonia" un "Miesnieku" jau ceturtais duelis šogad
Foto: RK "Livonia".

Šo svētdien, 29.septembrī, lieliskajā Upesciema stadionā notiks abu vadošo Latvijas regbija klubu – iepriekšējo gadu Baltijas Top līgas finālistu un pusfinālistu “Baltic XL/Livonia” un pēdējos trīs gadu Latvijas čempionu Ķekavas “Miesnieku” – kārtējais duelis šogad, iesākot cīņas par spēcīgās Baltijas Top līgas 5. līdz 7. vietu. Livoniešiem cerētā un faktiski arī pelnītā pusfināla vietā būs tomēr jāspēkojas par tālākām vietām. Spēles sākums plkst. 13.00.

Šis būs abu Latvijas regbija grandu ceturtais duelis šogad. Pēc iepriekšējām trijām reizēm rezultāts ir 2:1 “Baltic XL/Livonia” labā. Jūlijā “Baltic XL/Livonia” ar pārliecinošu rezultātu, bet līdzvērtīgā spēlē divas reizes pieveica “Miesnieki” komandu, vispirms Latvijas čempionāta pamatturnīra pēdējā spēlē ar 48:12 pārspējot 14 vīru sastāvā spēlējošos “Miesniekus”, bet nedēļu vēlāk Baltijas Top līgas spēlē gandrīz ar tādu pašu rezultātu 46:17 tiekot galā ar sīvajiem pretiniekiem, izšķirošo pārvaru panākot tikai spēles izskaņā, jo pirmais puslaiks noslēdzās tikai ar 15:12 livoniešu labā, bet mazāk kā desmit minūtes līdz beigām rezultāts bija 29:17.

Pirms divām nedēļām septembra vidū abas komandas tikās šīs sezonas svarīgākajā abu komandu duelī – Latvijas čempionāta finālā. Lai arī tika prognozēta līdzīga spēle, vairāki tomēr deva priekšroku livoniešiem, kuri neparādīja savu labāko spēli pret sīkstajiem un cīņas spara pilnajiem miesniekiem, tādējādi spēlei beidzoties ar 22:12 un Ķekavas kluba titulu trešo gadu pēc kārtas.

“Baltic XL/Livonia” pretendēja uz vietu Baltijas Top līgas pusfinālā, taču cerētā tehniskā zaudējuma anulēšana pret “Šiauļiai” nenotika. Līdz ar to palika spēkā strīdīgā tehniskā zaudējuma piešķiršana, kas nedeva iespēju atgūt atņemtos piecus punktus, kas šādā līdzīgā cīņā starp vairākām līdzvērtīgām komandām ir ļoti daudz, tādējādi pazaudējot vietu četriniekā un tikšanu pusfinālā trešo gadu pēc kārtas.

Iepriekš informējām, ka viens no Latvijas un arī Baltijas vadošajiem regbija klubiem “Livonia” tuvākajā laikā iesniegs prasību Lietuvas tiesā, jo Lietuvas regbija pārstāvju bezdarbības dēļ nav iespējams atrisināt strīdu par livoniešiem piešķirto zaudējumu Baltijas TOP līgā. Komandas vadība un spēlētāji lēmuši izspēlēt līdz galam Baltijas TOP līgu, lai gan Lietuvas puses rīcības dēļ sadragāta uzticība sacensībām.

“Sezonu noslēgsim un spēlēsim par šo 5.-7.vietu, bet nebūsim spēcīgākajā sastāvā. Neslēpšu, ka daudziem spēlētājiem ir emocionāli grūti, ja redz tādu attieksmi no līgas puses. Kopš protesta brīža līgā ir novērojamas vairākas nesaprotamas sakritības, kas kaut kādā brīdī noved kluba menedžmentu, trenerus un spēlētājus pat līdz sazvērestības teorijām,” atzīst “Livonia” kluba līdzdibinātājs Jānis Zuments, piebilstot, ka viss, ko klubs vēlas, lai “Livonia” lietu izskata pieredzējuši eksperti, atbilstoši cilvēki, kuri nav saistīti ne ar vienu no klubiem un kuri var paskatīties uz lietu neatkarīgi.