Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Čempionu kausa pusfinālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti Čempionu kausa pusfinālisti
Česlins Kolbī Foto: AFP/Scanpix

Vakardien tika noskaidrotas divas atlikušās komandas, kas turpinās cīņu par Eiropas Čempionu kausu regbijā un par tām kļuva Tulūzas un Ekseteras "Chiefs" vienības.

Iepriekš jau ziņojām, par divām ceturtdaļfināla spēlēm, no kurām vienā "Pro 14" čempione un kopumā fenomenālu sezonu aizvadījusī Lenstera piekāpās Londonas "Saracens", kas lensteriešiem bija pirmais un vienīgais zaudējums sezonā, bet Francijas klubu duelī Parīzes "Racing 92" tika galā ar Klermonu. Vakardien tika noskaidrotas divas pārējās komandas, kas cīnīsies par iekļūšanu Čempionu kausa finālā.

Jāsaka, ka intriga bija tikai vienā no mačiem, jo Anglijas Premjerlīgas klubu, Ekseteras "Chiefs" un Northemptonas "Saints", mačs pirms tam neraisīja interesi. Iemesls tam bija dažādie panākumi šajā sezonā un aktuālā forma. Kamēr ekseterieši vietējā čempionātā krāja uzvaru pēc uzvaras, tikmēr "Saints" pēdējās 12 cīņās bija tikuši tikai pie viena panākuma, kā arī piekāpušies "Chiefs" komandai pēdējos četros savstarpējos mačos.

Spēle laukumā vēlreiz arī apliecināja Ekseteras komandas pārākumu – guvuši piecus piezemējumus, viņi diezgan pārliecinoši, ar 38:15, pārspēja Northemptonu, kuri tikai divreiz spēja nogādāt bumbu ieskaites zonā.

Savukārt dienas agrajā spēlē gan paredzēja sīvāku spēkošanos, jo tur Francijas čempioni, Tulūza, tikās ar "Pro 14" aizvadītās sezonas finālistiem, Ulsteru.

Šīs cerības gan nepiepildījās, jo pirms nedēļas vienu "playoff" maču jau zaudējušie īri nespēja konkurēt ar jauno sezonu tikko sākušajiem un līdz ar to arī "svaigākajiem" francūžiem. Jau pirmajā puslaikā ar diviem piezemējumiem izcēlās Česlins Kolbī un tas ļāva puslaiku noslēgt ar 15:3, bet otrajās 40 minūtēs Tulūza savu pārsvaru tikai palielināja un beigu beigās, pēc Entonija Duponta, Pitas Aki un Tomasa Ramosa piezemējumiem, svinēja uzvaru ar 36:8.

Čempionu kausa pusfināli notiks jau šīs nedēļas nogalē un tajos būs šādi dueļi – "Saracens" cīnīsies pret "Racing 92", bet Ekseteras "Chiefs" mēģinās tikt galā ar Tulūzu.

Eiropas Čempionu kauss, 1/4fināli

MājniekiViesiRezultāts
Lenstera"Saracens"17:25
Klermona"Racing 92"27:36
TulūzaUlstera36:8
Ekseteras "Chiefs"Northemptonas "Saints"38:15