Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia", "Mītava" un RKĢ uzvar kopvērtējumā jauniešu grupās Latvijas čempionātā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia", "Mītava" un RKĢ uzvar kopvērtējumā jauniešu grupās Latvijas čempionātā regbijā
U14 grupas pārliecinošie kopvērtējuma uzvarētāji RK "Livonia". Foto:Latvijas Regbija federācija.

“Mapri būve” Latvijas jaunatnes čempionātā regbijā trijās jaunākajās grupās pie kopvērtējuma uzvarām un Latvijas čempionu tituliem tikuši trīs dažādi regbija klubi – RK “Livonia”, RK “Mītava” un Rīgas Katoļu ģimnāzija (RKĢ).

Nesen Ļaudonā norisinājās “Mapri būve” Latvijas jaunatnes čempionāta sestais posms regbijā trijās jaunākajās jauniešu grupās U14, U12 un U10 grupās. Tas vienlaicīgi bija arī “Ļaudonas kauss”, kur sekmīgāk nostartēja RK “Livonia”, kas ieguva pirmās vietas divās no trim grupām, bet pašā jaunākajā grupā uzvarēja Elejas regbisti.

Sezona iesākās aprīļa vidū, divi posmi norisinājās maijā, jūnija sākuma pusē bija ceturtais posms, augusta beigās notika piektais posms un tagad septembrī sestais posms, kurš bija arī noslēdzošais šajā sezonā jaunajiem regbistiem. Līdz ar to ir noskaidroti šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētāji jeb Latvijas čempioni, kā arī godalgoto vietu ieguvēji. Šajās grupās komandās spēlē gan puiši, gan meitenes kopā.

Vecākajā U14 grupā RK “Livonia”, kas pērn bija otrie, dominēja visas sezonas garumā, izcīnot pirmo vietu visos sešos posmos. Vēl viens būtisks fakts, ka livonieši šajā grupā šogad nezaudēja nevienā spēlē nevienā posmā. Pārsvarā tika svinētas pārliecinošas uzvaras, bet tikai divas reizes pretinieki izrādīja ļoti sīvu pretestību – ceturtajā posmā Eleja, spēlei beidzoties 4:3, un pēdējā posmā RK “Mītava”, kas piekāpās grupas līderiem “Livona” ar 3:5.

Iepriekšminētie elejieši un mītavieši arī ieņēma pārējās divas godalgas sešu komandu konkurencē. “Mītava” iesāka sezonu ar trešo vietu, bet pēc tam pārējos piecos bija otrie, līdz ar to kļuva par pārliecinošiem vicelīderiem, bet Eleja ar piecām godalgotām vietām ieņēma stabilu trešo vietu.

Astoņu komandu pārstāvētajā U12 grupā norisinājās visspraigākā cīņā par čempionu titulu, kura bija iesaistītas trīs komandas – RK “Mītava”, RK “Livonia/Rīga” un Eleja JNSC, kurām visām izdevās uzvarēt vismaz vienā no posmiem. Lai arī sezonas vidū sanāca ieņemt trešo vietu un trešajā posmā pat palikt ārpus trijnieka, tomēr ar trim uzvarām jeb pirmajām vietām pusē no posmiem kopvērtējuma tituls “Mītavai”, kuriem uz “papēžiem mina” livonieši, atpaliekot beigās tikai par vienu punktu.

RK “Livonia/Rīga” sezonu iesāka ar 4. vietu, bet tad četros posmos pēc kārtas ieguva 2. vietu, ceturtajā posmā izšķirojošajā spēlē par uzvaru posmā knapi ar vienu punktu zaudējot Elejai un pēc tam piektajā posmā finālspēlē ar 3:5 piekāpjoties “Mītavai”. Pēdējā posmā livonieši ļoti līdzīgā spēlē ar 4:3 pieveica mītaviešus, tādējādi pietuvojoties līdz viena punkta starpībai. Trešo vietu, atpaliekot no uzvarētājiem divus un no otrās vietas vienu punktu, nopelnīja Eleja, kas uzvarētāju godā bija 3. un 4. posmā.

U10 grupā, kur kopumā sacentās astoāsn komandas, arī norisinājās ļoti sīva cīņa par titulu, kura ieguvēji tapa zināmi tikai pēc pēdējā posma. Par uzvaru cīnījās RKĢ un Eleja, kuras abas uzvarēja trijos posmos un kuras beigās šķīra punkts. Lai arī RKĢ pēdējā posmā bija otrie, tomēr tikai viena trešā vieta viņus paglāba, jo Elejai bija divas trešās vietas.

Lai arī Baldone punktu ziņā ieguva stabilu trešo vietu, tomēr uzrādītie rezultāti sezonas laikā rādīja, ka pagājušā gada līderiem “Livonia/Rīga” arī bija iespējas būt trijniekā, jo trešajā posmā bija otrie, bet pēdējos divos ieguva trešo vietu. Līdz ar to abas šīs komandas ieguva pa trim godalgotām vietām, taču livonieši šajā grupā vienā posmā bija sestie, bet vēl citā astotie, kas tad arī nosvēra svara kausus kopvērtējumā par labu Baldonei.

“Tiešām zīmīgi labs rezultāts, it īpaši vecākajās grupās U14 Un 12. U12 komanda parādīja tiešām ļoti labu sniegumu pēdējā posmā. U10 grupā livoniešiem par pakāpi labāka spēle sezonas izskaņā nekā sezonas sākumā, kas ir labs rādītājs. Priecē, ka ir izaugsme un rezultāti, tā kā viss notiek pareizi,” secina RK “Livonia” prezidents Vigo Valdavs.

“U14 grupā uzvaru sērija ir nepārtraukta, jo uzvarētas visas spēles visos sešos posmos, ieskaitot arī vēl pludmales regbijā. Tas ir iespaidīgi. Kopumā sezona ir izdevusies, tā teikt, labs darbiņš, kas padarīts,” saka RK “Livonia” jauniešu treneris Artūrs Baranovskis.

“Pēdējā sestajā posmā pierādījām sev, ka mēs esam stipri un varam būt pirmie,” secina U12 “Livonia” komandas treneris Jegors Alimovs.