Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Enisei-STM" ar uzvaru sāk dalību regbija Superkausā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Enisei-STM" ar uzvaru sāk dalību regbija Superkausā
Foto:Reuters/Scanpix

Latvijas regbistu Jurija Baranova un Andra Buskes pārstāvētā Krasnojarskas "Enisei-STM" komanda ar uzvaru sāka jaunizveidotā regbija Superkausa izcīņu, ar 22:6 pārspējot Penzas "Lokomotiv".

Šajā nedēļas nogalē startēja pirmā regbija Superkausa sezona, kurā piedalās astoņas komandas no Krievijas, Gruzijas, Spānijas, Beļģijas, Portugāles, Nīderlandes un Izraēlas. Turnīru rīko Eiropas regbija savienība ("Rugby Europe") un tā galvenais mērķis ir dot otrā ešelona regbija nāciju klubiem iespēju aizvadīt starptautiskus mačus, tā kā līdzšinējā sistēma, kurā šīs komandas cīnījās par vietu EPCR rīkotajā Izaicinājuma kausā, Covid-19 dēļ, jau pāris sezonas nedarbojas.

Lai vai kā, bet jau šajā nedēļas nogalē pirmo maču aizvadīja Krasnojarskas "Enisey-STM" komanda, kuras sastāvā jau daudzus gadus spēlē Latvijas regbisti Jurijs Baranovs un Uldis Saulīte, bet vēl viens Latvijas regbists Andris Buske, kurš komandai pievienojies nesen, pagaidām cīnās jauniešu sastāvā. Šai spēlei gan pieteikts un sākumsastāvā laukumā devās vien J.Baranovs, A.Buske turnīram ir pieteikts, bet pagaidām nav iesaistīts mačos, kamēr U.Saulīte Superkausa sastāvā nav ierakstīts.

Krasnojarskas komandas pretinieki pirmajā mačā bija cita Krievijas komanda, Penzas "Lokomotiv". Jāsaka, ka komandas nedemonstrēja pašu skatāmāko regbiju, taču "Enisei-STM" komanda uzvarēja, kā saka, pateicoties pieredzes un meistarības rezervei – 22:6. Pēc nedēļas abas komandas spēlēs atkal, taču jau Penzas laukumā.

Tāpat pirmajā spēļu kārtā tika aizvadītas vēl divas spēles. Pirineju pussalas komandu duelī Portugāles "Lusitanos XV" ar 34:19 pārspēja Spānijas "Castilla y Leon Iberians", bet Beļģijas un Nīderlandes komandu cīņā Briseles "Devils" ar 13:34 atzina "Delta" komandas pārākumu.

"Rugby Europe" Superkausa prezentācija

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/