Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija un Baltkrievija izslēgtas arī no starptautiskā regbija

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija un Baltkrievija izslēgtas arī no starptautiskā regbija
Foto:EPA/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība, jeb "World Rugby", ir paziņojusi, ka saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, tā no visām savām sacensībām un organizatoriskajām aktivitātēm diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas regbija savienības.

Starptautiskā regbija savienība šodien ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka, sakarā ar Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu, tā diskvalificē šīs valsts regbija savienību, kas nozīmē, ka tā nevarēs piedalīties ne starptautiskās organizācijas lēmumu pieņemšanā, ne deleģēt savas izlases un klubus starptautiskiem mačiem.

Tāpat starptautisko izolāciju regbijā ir nopelnījusi Krievijas militārā sabiedrotā, Baltkrievija. Šī valsts nav "World Rugby" biedra statusā, taču tās komandas piedalās starptautiskajos mačos.

Paziņojumā teikts, ka "World Rugby", sekojot Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) ieteikumam, ir diskvalificējusi abas valstis no savas organizācijas un tās pārraudzībā esošajām starptautiskajām sacensībām. Pasaules regbija dzīves vadītāji norādīja, ka regbija sabiedrība nosoda Krievijas uzsākto agresiju pret Ukrainu un solidarizējas ar citām organizācijām centienos panākt mieru reģionā.

Jāatgādina, ka pirms šī paziņojuma regbija sabiedrība jau bija paspējusi atcelt vairākus mačus, tai skaitā Eiropas čempionāta cīņu starp Krievijas un Gruzijas izlasēm, kas ir viens no primcipiālākajiem dueļiem Eiropas "otrā ešelona" regbijā. Tiesa, vēl 26. februārī Krievijas sieviešu izlase aizvadīja EČ maču pret Spāniju (zaudēja ar 0:27).

Krievijas regbija izlases pašlaik piedalās Eiropas čempionātos, taču nu ir skaidrs, ka tām turnīri ir beigušies priekšlaicīgi.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/