Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dambretistam Valnerim desmitā vieta pasaules čempionātā Kirasao

Dambretistam Valnerim desmitā vieta pasaules čempionātā Kirasao
Guntis Valneris. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

LETA. Latvijas pārstāvis Guntis Valneris piektdien desmitajā vietā noslēdza Kirasao notikušo pasaules čempionātu 100 lauciņu dambretē.

No 28. septembra līdz 13. oktobrim aizvadot 18 partijas, par čempionu kļuva Ukrainas pārstāvis Jurijs Anikejevs, kurš iekrāja 25 punktus, otrais ar 24 punktiem bija nīderlandietis Jans Hrūnendeiks, bet trešo vietu ar 23 punktiem ieņēma vēl viens Nīderlandes pārstāvis Martins van Eizendorns.

Starptautiskais lielmeistars Valneris izcīnīja trīs uzvaras un 15 reizes mačus noslēdza neizšķirti, tiekot pie 21 punkta, kas deva desmito vietu 19 dambretistu konkurencē.

Sieviešu turnīrā, kurā Latvija nestartēja, uzvarēja ukrainiete Viktorija Motričko.

Izmantotie resursi:
LETA


Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.
Latvija cīnās neizšķirti ar Ukrainu 3:3. Foto: Latvijas Dambretes federācija.
2

Latvijas vīriešu izlasei sudraba godalgas pasaules čempionātā dambretē rapidā

Portugāles pilsētā Albufeirā 7. norisinājās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē rapidā jeb ar ātrās dambretes laika kontroli, kur Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Roberts Misāns izcīnījuši sudraba godalgas, bet dienu iepriekš dambretē ar klasiskā laika kontroli par pasaules čempionēm kļuvušās Jeļena Česnokova, Malvīne Misāne un Alise Misāne šoreiz 4. vietā.
Godalgoto trijnieksU16 meitenēm. Foto: Latvjias Dambretes federācija.

LČ 64 lauciņu dambretē spraigākas cīņas jaunietēm, divās grupās līderēm vienāds punktu skaits

Vakar Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu čempionāta fināls klasikā 64 lauciņu dambretē vairākās jauniešu grupās, vissīvākajām cīņām par uzvaru norisinoties meitenēm U13 un U16 grupā, kur pirmo divu vietu ieguvējas nopelnīja vienādu punktu skaitu.