Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Jauna valsts čempione 100 lauciņu dambretē sievietēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauna valsts čempione 100 lauciņu dambretē sievietēm
Medaļu ieguvējas: (no kreisās) V.Vasariete, V.Nesanira, A.Orlova. Foto: Latvijas dambretes federācija.

Noslēdzies Latvijas čempionāts sievietēm 100 lauciņu dambretē, kurš norisinājās no 10.septembra līdz 12.septembrim Rīgā, pirmo reizi par čmepioni kļūtot Valdai Vasarietei.

Fināla cīņās piedalījās astoņas dalībnieces: pagājušā gada čempione Anna Krapivina, vicečempione Valda Vasariete kā arī Alisa Orlova, Diāna Stecka, Jeļizaveta Zaharova, Polina Gerasimova, Viktorija Nesanira un Renāte Kalniņa.

Jau no pirmajām kārtām vadībā izvirzījās Valda Vasariete un Viktorija Nesanira, kuras savstarpējā mačā pēdējā kārtā noskaidroja čempiones titulu. Uzvarot pēdējā partijā, par Latvijas čempioni ar izcīnītajiem 11 punktiem pirmo reizi kļuva Valda Vasariete, kuru trenē nupat vīriešu konkurencē par čempionu kļuvušais Raimonds Vipulis. Ar izcīnītajiem 10 punktiem vicečempiones tituls arī pirmo reizi Viktorijai Nesanirai, kuru trenē daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva. Godalgoto trijnieku ar izcīnītajiem 9 punktiem noslēdza Alisa Orlova, kura pirmo reizi tika trijniekā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija