Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kovaļenko zaudē otrajā PK duelī un vēl cīnīsies par iespēju tikties ar Vašjē-Legavru

Ints Megnis
Ints Megnis

Kovaļenko zaudē otrajā PK duelī un vēl cīnīsies par iespēju tikties ar Vašjē-Legavru
Igors Kovaļenko.Foto: eicc2019.mk

Latvijas šaha līderis Igors Kovaļenko ceturtdien Hantimansijskā piedzīvoja zaudējumu Pasaules kausa pirmās kārtas otrajā cīņā, līdz ar to viņa duelī pret rumāni Konstantinu Lupulesku būs nepieciešams izšķirošais, trešais, duelis.

Pasaules kauss sākās trešdien un pirmajā dienā Kovaļenko (reitings 2674), spēlējot ar baltajām figūrām, pieveica Lupulesku (2643). Šodien Kovaļenko būtu pieticis ar neizšķirtu, tomēr, spēlējot ar melnajām figūrām, viņam pēc 57. gājiena nācās atzīt savu sakāvi.

Līdz ar to piektdien notiks partijas ar saīsinātu apdomas laiku, kamēr tiks noskaidrots uzvarētājs. Kovaļenko turnīrā izlikts ar 62. numuru, kamēr Lupulesku ir 67. numurs.

Šī pāra uzvarētājs nākamajā kārtā tiksies ar spēcīgo francūzi Maksimu Vašjē-Legavru, kurš izlikts ar trešo numuru un ieņem piekto vietu Pasaules rangā.

Turnīrs Krievijā gandrīz mēnesi notiks septiņās "play-off" kārtās, kamēr tiks noskaidrots čempions. Abi finālisti kvalificēsies 2020. gada kandidātu turnīram. Sacensību kopējais balvu fonds ir 1,6 miljoni dolāru (1,45 miljoni eiro). Pirmās kārtas zaudētāji saņems pa 6000 dolāriem, bet otrajā kārtā tikušajiem sportistiem jau būs garantēti vismaz 10 000 dolāru.