Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kārlsens kļūst par pasaules čempionu arī blicā

Rolands Eliņš

Kārlsens kļūst par pasaules čempionu arī blicā
Magnuss Kārlsens. Foto: Zumapress.com

LETA--RIA. Norvēģijas šahists Magnuss Kārlsens pirmdien Krievijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionātā šahā blicā, pievienojot šo titulu iepriekš iegūtajai uzvarai rapidā.

Kārlsens un amerikānis Hikaru Nakamura pēc 21 kārtas bija iekrājuši 16,5 punktus, kā rezultātā uzvarētāju nācās noskaidrot papildspēlēs jeb "taibreikā".

Norvēģis izšķirošajā cīņā iekrāja 1,5 punktu, kamēr amerikānis atbildēja vien ar 0,5 punktiem, Kārlsenam kļūstot pasaules čempionu visās trijās šaha spēlēs - klasikā, blicā un rapidā.

Kārlsens šādu pašu sniegumu iepriekš paveica arī 2014.gadā, bet blicā viņš labākā godu pasaulē izpelnījies jau trešo gadu pēc kārtas.

Godpilno trešo vietu izcīnīja mājinieks Vladimirs Kramņiks, kurš iekrāja 15 punktus. Krievijas sportists šī gada janvārī paziņoja, ka beigs karjeru, tomēr vēlāk pieņēma lēmumu to vēl turpināt.

No 26. līdz 28.decembrim pasaules čempionāts notika rapidā, kurā Kārlsens kopumā 15 spēlēs iekrāja 11,5 punktus un izcīnīja uzvaru. Otro vietu ar 10,5 punktiem izcīnīja 16 gadus vecais irānis Alireza Firouzja, kurš pēc papildrādītājiem bija labāks par Nakamuru.

Tikmēr dāmu konkurencē otro gadu pēc kārtas par pasaules čempioni blicā kļuva lielmeistare Jekaterina Lagno no Krievijas. Viņa 17 spēlēs nopelnīja 13 punktus, kamēr par puspunktu mazāk bija ukrainietei Annai Muzičukai. Tikmēr trešo vietu ar 12 punktiem ieguva Valentīna Guniņa no Krievijas un ķīniete Tana Žonji.

Pasaules čempionāts šahā no 25. līdz 30.decembrim notika Maskavā, Lužņiku stadionā.

Izmantotie resursi:
LETA