Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Birzulis: "Abus mačus aizvadījām bez lieliem kritumiem"

Jānis Celmiņš

Birzulis: "Abus mačus aizvadījām bez lieliem kritumiem"
Aigars Birzulis

"Beidzot tas ir noticis. Ir ļoti grūti apzināties, ka ir iespējas, ir atbilstoša meistarība, bet dažnedažādi blakusapstākļi liedz sasniegt rezultātu. Gaida līdzjutēji, gaida arī paši sportisti. Nu ļoti ceru, ka beidzot kaut kāds lūzuma punkts būs pārvarēts," pēc Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa iekļūšanas FIVB "Grand Slam" turnīra pamatsacensībās (pirmo reizi šosezon) atzīst viņu treneris Aigars Birzulis.

Jau ziņojām, ka šodien apspēlējot Nīderlandes un Francijas duetus (otrie kvalifikācijas sacensībās bija izsēti ar pirmo (!) numuru) Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pirmo reizi šosezon iekļuva PK posma pamatturnīrā, turklāt "Grand Slam" turnīrā.

"Izlozi nevarēja saukt ne par veiksmīgu ne arī neveiksmīgu," atzīst dueta treneris Aigars Birzulis, kurš nebaidās atklāt arī pāris noslēpumu no dueta spēles taktikas. "Ir lietas, kuras iespējams nostrādāja mums par labu. Jau vairākus mačus esam aizvadījuši pēc līdzīgas taktikas (ieskaitot Pērnavu), kur izvēlējāmies spēlēt uz pretinieku komandas spēlētāju, kas uzbrūk no ceturtās zonas. Abi mači šeit tika aizvadīti ļoti vienmērīgi un stabili bez lieliem kritumiem. Pirmajā spēlē vadībā bijām patstāvīgi un arī seta galotnē visas mačbumbas bija mūsējās. Nedaudz grūtāk nāca pirmais sets spēlē pret Francijas pāri, kur pēc vadības 17:15 nonācām iedzinējos 17:19 un arī sliktākajā laukuma pusē. Tomēr franči neizturēja spriedzi un zaudēja vairākus punktus pēc kārtas."

Treneris atzīst, ka pretinieki šodien, iespējams, spēlējuši taktiski nepareizi. "Neakcentēšu neko konkrētu, bet abi pretinieki pamatā spēlēja uz Kreili [Jāni Šmēdiņu], kas iespējams bija viņu taktiskā kļūda. Jānis šodien labi darbojās visos elementos - blokā, servē un uzbrukumā. Mārtiņš savas epizodes noslēdza pārliecinoši, kas iespējams arī pretiniekos radīja šaubas spēlēt uz viņu."

Birzulis neaizmirst arī līdzjutējus – dueta īstenos līdzjutējus. "Esam ļoti priecīgi un izsakām vislielāko pateicību mūsu īstajiem faniem un atbalstītājiem, kuri ticēja labam iznākumam un grasās to darīt arī turpmāk. Mēs pacentīsimies kā mācēsim arī turpmāk. Tagad ar nepacietību gaidām rītdienu, jo beidzot mums ir garantētas trīs nopietnas spēlēs ar nopietniem pretiniekiem."

  +1 [+] [-]

, 2010-06-30 21:13, pirms 14 gadiem
Būs labi! Lai veicās!!!