Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Ja uz kādu spēli iziesim ar 99% gatavību, zaudēsim..."

Pļaviņš: "Ja uz kādu spēli iziesim ar 99% gatavību, zaudēsim..."
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: AP/Scanpix

"Savas kļūdas izlīdzinājām ar to, ka mēģinājām skriet pēc katras bumbas. Cīnījāmies, daudz kur paspējām aizsardzībā, un domāju, ka tas arī salauza vāciešus," pēc pirmās uzvaras olimpiskajā turnīrā šodien atzina Mārtiņš Pļaviņš.

"Pēc zaudētā pirmā seta bijām ļoti sarūgtināti - tomēr visu laiku bijām vadībā. Likās, ka sākuma satraukumam jau esam garām, bet tad viena kļūda un vienā brīdī - no seta vidus līdz galotnei - pajuka visa spēle. Arī Jānis tobrīd teica, ka kaut kas nav - kaut ko jāmaina. Otrais sets gāja kā pa viļņiem, bet ļoti svarīgi, ka beigās tomēr izdevās uztaisīt divu punktu atrāvienu un ar tādu arī vinnēt. Tas iedeva pozitīvu impulsu pirms trešā seta un tāpēc tas arī tā aizgāja - mums par labu," spēles gaitu komentēja Mārtiņš Pļaviņš. "Šeit ir samērā dziļas smiltis un vairāk jāspēlē ar spēku. Mums jau labāk patīk uzripināt - uz tukšajām vietām. Šeit bumba visu laiku paliek spēlē un punktu šādi dabūt grūti. Nācās vairāk spēlēt ar spēku, un varbūt tāpēc mums kļūdu šodien arī bija vairāk. Mēs tādu volejbolu spēlējam mazāk - vairāk mēģinām ar galvu, ne spēku. Taču pēc pirmā seta to pamainījām un tas nesa rezultātu."

Tieši pirms latviešu spēles sākās pamatīgas lietusgāzes, kas tehniskajiem pāriem nenāk par labu, tomēr šoreiz organizatori bija gādājuši, lai sekas būtu jūtamas minimāli. "Kā beidzās lietus, uzreiz nomainīja bumbas - iedeva sausas, un tas uzreiz bija jūtams. Mums tas nāca par labu, jo, ja mēs mēģinām spēlēt tehniskāku un daudzveidīgāku volejbolu, tad vācieši - pārsvarā standartiņu. Ne ar ko nepārsteidza. Mēs paši sakļūdījāmies un izlaidām to pirmā seta galotni. Bet galvenais, ka beigās uzvarējām," priecīgs Latvijas karognesējs.

Jānim Šmēdiņam šī bija pirmā spēle olimpieša statusā, taču lielas problēmas satraukums neesot sagādājis. "Varbūt zemapziņā nedaudz lielāks satraukums bija, bet tā ir spēle - bija jārāda viss, uz ko gada laikā bijām satranējušies, un tad uztraukumam palika sekundāra loma," atzina Jānis. "Spēle sākumā bija nervoza. Pirmajā setā visu laiku nedaudz bijām vadībā, taču beigas izlaidām, un emocionālā ziņā tas mūs nedaudz nosita zemē. Otrajā jau ar cīņu uzvarējām, bet trešajā nospēlējām diezgan stabili, kamēr pretinieki pieļāva daudz kļūdu. Labāk nekā viņi nospēlējām aizsardzībā. Arī cīņasspars mums bija lielāks, beigās arī nedaudz veiksme mūsu pusē, un tas arī izšķīra šo spēli. Viņi mums parocīgi pretinieki - vienmēr vinnējam un vienmēr - trijos setos. Tā ka bijām gatavi, ka būs līdzīga spēle."

Pļaviņš gan norādīja - paļauties uz uzvaru noteikti nevarēja, jo Vācijas pāris rangā atrodas augstāk un var spēlēt ļoti labu volejbolu. "Ja mēs būtu bišķi švakāk nospēlējuši, viņi mūs paņemtu bez variantiem. Taču no otrā seta nospēlējām diezgan normāli - pirmajai spēlei. Bija daudz kļūdu gan man, gan arī, kad viņi pārlaida uz Jāni - uzskatu, ka šajā ziņā mums vēl ir rezerve, kur varam uzlabot. Taču mēs savas kļūdas izlīdzinājām ar to, ka mēģinājām skriet pēc katras bumbas. Vienalga sanāk vai nesanāk - bet skriet. Cīnījāmies, daudz kur paspējām aizsardzībā, un domāju, ka tas arī salauza vāciešus."

Mārtiņš paredz, ka E grupā visas cīņas būs tikpat saspringtas kā šodien, kad uzvarētāja noskaidrošanai abos mačos vajadzēja teju stundu. "Favorītu nav. Pēc reitinga tāda varētu būt Nīderlande, taču vācieši viņus regulāri vinnē. Redz, tagad arī Venecuēla trīs setus nospēlēja. Ja uz kādu spēli iziesim ar 99% gatavību, mēs zaudēsim. Jāiet ar visiem simts - te nav kam taupīties. Viena uzvara mums neko daudz nedod - lai kvalificētos vienmīnusa sistēmai, vajag vismaz vēl vienu. Mēģināsim to izdarīt 31. jūlijā!"

Slēpts komentārs: KaputHitler
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-30 08:29, pirms 12 gadiem
Dark_Side rakstīja: ps kur var redzēt šīs spēles ierakstu, atkārtojumu??
Nevajag gulēt!!!