Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Bustamante konferences finālā zaudē slavenajām kanādiešu dvīnēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Bustamante konferences finālā zaudē slavenajām kanādiešu dvīnēm
Tīna Graudiņa
Foto: Pac-12 Network

Kalifornijas mazpilsētā Stenfordā sācies "Pac-12" konferences čempionāts. Sacensību pēdējā dienā NCAA čempionvienības Losandželosas "USC Trojans" latviešu pludmales volejboliste Tīna Graudiņa (20) duetā ar amerikānieti Abrilu Bustamanti izcīnīja divus panākumus, bet finālā zaudēja ranga līdervienības Losandželosas UCLA kanādiešu dvīnēm Maknamarām.

Pusfināla mačā USC (#5) ar 2-3 zaudēja principiālajai konkurentei UCLA (#1). Pirmo pāru duetlī Graudiņa un Bustamante apspēlēja "U" līmeņa pasaules turnīros titulētās kanādiešu dvīnes Meganu Maknamaru un Nikolu Maknamaru - 21:13, 20:22, 15:9. NCAA čempionvienība tādējādi nokļuva zaudētāju zara finālā.

Vēlreiz cīnoties par lielo finālu, zaudētāju zara izšķirošajā mačā USC komandai pretī stājās Bērklijas "Cal" (#12). Graudiņa un Bustamante pieveica Džesiku Gafniju un "U" līmeņa pasaules čempionātu divkārtējo medaļnieci Milicu "Mimu" Mirkoviču - 21:15, 21:17. Losandželosas vienība uzvarēja ar 5-0 un tika kārotajā finālā.

Lielajā finālā USC spēkojās ar favorīti UCLA. Pretiniecēm tā bija dienas otrā spēle, tikmēr NCAA čempionēm jau trešā. Graudiņa un Bustamante zaudēja Meganai Maknamarai un Nikola Maknamarai (19:21, 15:21), kas izrādījās atslēgas pagrieziens šajā finālā. USC vadošā dueta 19 uzvaru sērija tagad ir noslēgusies. UCLA uzvarēja ar 3-1 un pirmoreiz kļuva par "Pac-12" konferences čempionēm.

Apbrīnojami, ka latvietes pāriniece šajā nedēļas nogalē spēja sekmīgi spēlēt ar kreisās rokas savainojumu. Iepriekšējo divu gadu NCAA čempionvienība USC šajā sezonā uzrāda bēdīgu bilanci mačos pret "Top 3" komandām (1-10).

Kā jau ziņots, 2014. gada pasaules jaunatnes olimpiādē Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka atzina šo dvīņu pārākumu - 19:21, 21:14, 9:15.

2014. gada pasaules jaunatnes olimpiāde - Latvijas duets, Tomass Bahs, Kanādas dvīnes

Foto: fivb.org

"Big West" konferences čempionātā tikmēr vēl vienu lielu uzvaru izcīnīja Anetes Briņķes pārstāvētā "Long Beach State" (#6), kas ar 4-1 pārspēja "Cal Poly" (#4) un iekļuva finālā, kur ar 1-4 zaudēja turnīra mājiniecei Honolulu "Hawaii" (#3). Cīņā par finālu latviete pēc ilgāka pārtraukuma atkal spēlēja, duetā ar amerikānieti Heiliju Hārvardu pozicionējās kā komandas trešais pāris. Briņķe un Hārvarda pirmajā setā piekāpās Edlijai Van Vindenai un Teilorai Nelsonei (18:21), otrajā nogrieznī revanšējās (22:20), trešajā izvirzījās vadībā ar 10:8, bet tad latviete nevarēja turpināt savainojuma dēļ. Šajā nedēļas nogalē divas lielas uzvaras krietni palielina Longbīčas komandas izredzes saņemt uzaicinājumu uz NCAA izslēgšanas spēlēm, kur piedalīsies tikai astoņas labākās komandas - ranga sestais numurs te nav pietiekami spēcīgs arguments, jo nomināli vājākā Austrumu krasta komandām tiek garantētas trīs vietas "maija trakumā".

NCAA izslēgšanas spēles notiks 4.-6. maijā. Pērnā gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pieteiktas 8.-13. maija Pasaules tūres triju zvaigžņu posmam Lucernā.


Video: USC Athletics / Pac-12 Network / USC Beach Volleyball

Izmantotie resursi:
longbeachstate.com
usctrojans.com

  +2 [+] [-]

, 2018-04-29 13:57, pirms 6 gadiem
pirmo vietu ir jāmāk iegūt, visi to nevar

  +1 [+] [-]

, 2018-04-29 14:04, pirms 6 gadiem
Vēl jāpiebilst, ka tādējādi pārtrūka Graudiņas/Bustamantes 19 uzvarēto spēļu sērija un ka viņas tika atzītas par turnīra labāko komandu. Nebūtu tas Abrilas savainojums, būtu uzvarējušas.

     [+] [-]

, 2018-04-29 17:51, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: Mani mīļākie pāri USC

1. Graudiņa-Bustamante (tāpēc ka latvietes)
2. Poletto-Hallgren (tapēc ka patīk)
3. Cannon-Slater (tāpēc ka labi spēlē)

televīzijā par Poletto-Hallgren :

"genious combination by coach Collier"

     [+] [-]

, 2018-04-29 23:30, pirms 6 gadiem
lerg rakstīja: televīzijā par Poletto-Hallgren :

"genious combination by coach Collier"

Nu re kā! Šitajā vīkendā viņas 4 reizes vinnēja nenormālākās zvaigznes kurām bija bijušas tikai pa 1 zaudei. Bet nu šīm ir pa 3 zaudēm, tiem abiem pāriem tagad ir 27-3 attiecība. Poletto-Hallgren nu ir 9-3.