Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

J.Šmēdiņš: "Par prioritāti jāvirza līderpozīciju saglabāšana pasaules rangā"

Jānis Celmiņš

J.Šmēdiņš: "Par prioritāti jāvirza līderpozīciju saglabāšana pasaules rangā"
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka abi ar Aleksandru Samoilovu, visticamāk, dosies ne tikai uz FIVB „Grand Slam” turnīru Brazīlijā (oktobrī), bet arī uz Indiju, kur „Grand Slam” sacensības risināsies novembrī.

Vakar preses konferencē tika prezentēta ELKOR Sporta pludmales volejbola ziemas līga, kas šoziem pludmales sporta centrā „Beac Box” risināsies visas ziemas garumā, jau sakot ar oktobri. Kopumā plānots aizvadīt 14 posmus, kuros piedalīties varēs jebkurš spēlēt gribētājs.

„Profesionāļi Latvijā ir ļoti maz, tāpēc šādas līgas izveide Latvijā ir apsveicama doma. Tie, kuri netrenējas ikdienā, bet savam priekam, varēs izmantot labu iespēju un spēlēt kvalitatīvā turnīrā. Manuprāt, arī balvu fonds ir pietiekami motivējošs,” uzskata viens no vadošajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Jānis Šmēdiņš.

Turnīra nolikums paredz, ka vienā tīkla pusē nedrīkst atrasties spēlētāji, kuri Latvijas reitingā atrodas labāko piecdesmitniekā, taču Jānis neredz šķēršļus, lai arī pats uzspēlētu kādā no turnīra posmiem. „Arī pats labprāt uzspēlētu, taču jāmeklē kāds krēsls (spēlētājs, kurš rangā neatrodas labāko 50 skaitā), ko nolikt pie tīkla (smejas). Jācer, ka nākotnē šis pasākums kļūs par ko līdzīgu Latvijas čempionātam ziemas apstākļos,” saka jaunākais no brāļiem Šmēdiņiem.

Kopā ar Aleksandru Samoilovu Jānis gan šajā rudenī vēl plāno piedalīties vismaz divos FIVB „Grand Slam” turnīros. „Izskatās, ka Brazīlijas „Grand Slam” turnīrs nebūs pēdējais. Uz Brazīliju dosimies jau 3. oktobrī, bet pēc tam atkal ņemsim nelielu pauzi treniņos, lai novembrī atkal atsāktu trenēties un dotos uz Indiju. Sezona bijusi pietiekami smaga, tāpēc trenēties nepārtraukti būt pārāk nogurdinoši. Jā, nav forši, ka ir tādas pauzes, bet neko darīt,” stāsta Šmēdiņš, piebilstot, ka vēlme saglabāt līderpozīcijas Pasaules rangā esot. „Uz augstiem rezultātiem laikam cerēt nevarēsim, bet pakrāsim kādus papildu punktus. Ir pierasts pie pašām augstākajām vietām, taču šobrīd par prioritāti jāvirza līderpozīciju saglabāšana pasaules rangā,” neslēpj Jānis.

Indijā sākotnēji tika plānots aizvadīt OPEN turnīru, taču šobrīd FIVB plāno, ka novembrī tur notiks „Grand Slam” sacensības. Pasaules rangā Samoilova un Šmēdiņa atrāviens no brazīliešiem Pedro un Bruno ir 410 reitinga punkti, bet trešajā vietā esošie Rikardo un Alvaro Filju (arī Brazīlija) no mūsu vīriem atpaliek par 940 punktiem.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-27 12:50, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Tas jau ir vīzdegunīgi teikts

Arī pats labprāt uzspēlētu, taču jāmeklē kāds krēsls (spēlētājs, kurš rangā neatrodas labāko 50 skaitā), ko nolikt pie tīkla (smejas).

Jāciena ir visi pretinieki un sezonas rezultāti dažkārt parādīja, ka ne visus ciena un novērtē (PČ piemēram)
Skaidrs ka tas bija joks. Pēc šādas super sezonas čaļi var atļauties mazliet pajokot, jo smagu darbu ielikuši sevī. Lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2013-09-27 13:00, pirms 11 gadiem
Vakarā būs runāšana - Samoilovs: Nosargāt pirmo vietu pasaules rangā...

     [+] [-]

, 2013-09-27 14:03, pirms 11 gadiem
esmu ar mieru būt par to krēslu... Janka, uzlaižam?

     [+] [-]

, 2013-10-03 13:39, pirms 11 gadiem
Ar tādiem "krēsliem" pilna Latvija. Tie pāši zāles spēlētāji, jauieši, bijušie, utt. Tikai jāsaprot to, ka servēs jau uz to "krēslu" un Janka pārsvarā dabūs celt vai sist ar otro piespēli.