Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Olimpiskajā rangā Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka balansē uz robežas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskajā rangā Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka balansē uz robežas
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: facebook.com/plavinstocs

Latvijas pludmales volejbola vadošie dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs pasaules rangā ieņem attiecīgi ceturto un desmito vietu, savukārt olimpiskās atlases rangā pagaidām ir zem svītras vai uz robežas. Sieviešu olimpiskajā kvalifikācijā uz robežas balansē arī mūsu Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Ķīnas dienvidaustrumu pilsētā Dziņdzjana noslēdzās Pasaules tūres četru zvaigžņu posms, kur mūsējiem sekmējās solīdi - Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka finišēja devītajā pozīcijā. Vīriešu turnīrā uzvarēja pasaules ranga līderi Anderss Mols/Kristians Serums (Norvēģija), bet sieviešu ieskaitē triumfēja amerikānietes Kerija Volša-Dženingsa/Brūka Svīta. Trīskārtējā olimpiskā čempione un triju bērnu māte Kerija Volša-Dženingsa (40) kļuva par vecāko pludmales volejbolisti, kura ieguvusi FIVB Pasaules tūres posma zelta godalgu.

Jaunākajā pasaules rangā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš saglabājuši ceturto vietu, Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs no 13. pozīcijas pacēlušies uz desmito, savukārt Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka paliek uz 27. pakāpiena.

Patlaban gan aktuālāks kļūst olimpiskās kvalifikācijas rangs, kur mūsējiem mazliet pietrūkst. Automātiski ģenerējot oficiālo datu izmaiņas, 12ndr.at piedāvā olimpiskās atlases rangu, kas ir labāks nekā FIVB. Atlases sākumā ne tik spēcīgi dueti aizvadījuši daudzus zemākas raudzes turnīrus, līdz ar to rangā ieņem augstas pozīcijas, kaut gan nav ļoti reāli pretendenti uz olimpiādi. Tādējādi patlaban objektīvāku ainu parāda posmā vidēji sakrātie punkti, kas var labāk atainot attiecīgā dueta potenciālu saistībā ar iespējamo kvalificēšanos Tokijas spēlēm.

Samoilova un Šmēdiņa situācijas dramatiskā atšķirība starp pasaules rangu (#4) un olimpisko rangu (#22) lielā mērā skaidrojama ar to, ka olimpiskās atlases sākumā nestartēja rehabilitācijas dēļ. Priekšā vēl daudz turnīru, lai lietas nostātos savās vietās. Nepiedalījās pagājušās nedēļas 4* posmā, jo nevēlējās iespaidīgo pārlidojumu no Brazīlijas uz Ķīnu, tā vietā izvēlējās gatavoties nākamajiem lielajiem mačiem.

Šonedēļ risināsies Pasaules tūres četru zvaigžņu posms Čehijas pilsētā Ostravā.

Olimpiskajā kvalifikācijā tiek veidots olimpiskais rangs. Šajā atlasē katram duetam tiks ieskaitīti 12 sekmīgāk aizvadīto turnīru punkti, skaitot no 2018. gada septembra līdz 2020. gada jūnijam. Lai kvalificētos pēc ranga, būs jātiek starp 15 labākajiem (gan vīriešiem, gan sievietēm var kvalificēsies ne vairāk par diviem duetiem no valsts), taču tiek lēsts, ka faktiski varētu pietikt ar 18nieku. Ja neizdosies kvalificēties pēc olimpiskā ranga, tad vēl varētu būt iespēja triumfēt Kontinentālajā kausā.

Vīriešu olimpiskās atlases rangs

#Spēlētāji (valsts)PosmiPunkti vidēji turnīrā
1.Semjonovs / Ļešukovs RUS2720
2.Mols / Serums NOR5672
3.Krasiļņikovs / Stojanovskis RUS6640
4.Brils / Fijaleks POL5620
5.Erera / Gavira ESP4580
...17.Pļaviņš / Točs LAT5400
18.Vārenhorsts/van der Velde NED3400
----------------------------
19.Kekelkorens / van Valle BEL2400
20.Perušičs / Šveiners CZE5368
20.Rosi / Karambula ITA5368
22.Samoilovs / Šmēdiņš LAT4360

Sieviešu olimpiskās atlases rangs

#Spēlētājas (valsts)PosmiPunkti vidēji turnīrā
1.Klinemana / Rosa USA5648
2.Ana Patrīcija / Rebeka BRA7645
3.Vilkersone / Benslija CAN5612
4.Hermanova / Slukova CZE3573
5.Pavana / Humana Paredesa CAN5568
...18.Graudiņa / Kravčenoka LAT4380
----------------------------
19.Menegati / Orsi-Tota ITA6376
20.Keizere / Mepelinka NED3373

Minētajos olimpiskajos rangos tiek skaitīti ne vairāk par diviem duetiem no valsts. Bez tam šeit publicētajos izvilkumos netiek ņemti vērā tādi dueti, kuriem patlaban ir tikai viens ieskaites turnīrs.

Izmantotie resursi:
12ndr.at/olympic-ranking-men
12ndr.at/olympic-ranking-women
fivb.org

     [+] [-]

, 2019-05-27 16:21, pirms 5 gadiem
Līdz pasaules čempionātam vikingi apdzīs krievus!
Samoilovs un Šmēdiņš drīz izšaus.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-27 16:23, pirms 5 gadiem
Sievietēm ir lielāks ASV un Brazīlijas īpatsvars, traucē citām dabūt punktus.
Samazinot līdz 2, latvietes būtiski paceļas uz augšu!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-27 17:18, pirms 5 gadiem
v-bols rakstīja: Līdz pasaules čempionātam vikingi apdzīs krievus!
Samoilovs un Šmēdiņš drīz izšaus.
Lielie tagad sāks šaut. Pirms tam tas kalendārs bija neritmisks, tagad beidzot sāksies normālā sezona.