Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs piekāpjas vācu flagmaņiem un turpinās ar Espinju "play-off"

Rolands Eliņš

Pļaviņš/Točs piekāpjas vācu flagmaņiem un turpinās ar Espinju "play-off"
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: FIVB

Espinju turnīrā Portugālē, kas ir FIVB pasaules tūres četru zvaigžņu līmeņa sacensības, Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs šodienas pirmajā spēlē pārspēja ķīniešus Penu Gao un Janu Li (2-0), savukārt cīņā par pirmo vietu grupā zaudēja Vācijas pludmales volejbola līderiem (1-2) un rīt turpinās ar izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Kā jau ziņots, pirms gada Espinju turnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sasniedza ceturtdaļfinālu, bet šosezon divos iepriekšējos turnīros bija pratuši aizkļūt līdz astotdaļfinālam.

E grupas pirmajā mačā pret ķīniešiem Gao un Li, kuri pēdējā gada laikā tikai vienreiz iekļuvuši kāda vismaz trīs zvaigžņu turnīra ceturtdaļfinālā, Pļaviņam un Točam izdevās ļoti pārliecinošs pirmais sets, kurā tika uzvarēts ar astoņu punktu pārsvaru (21:13). Arī otrajā seta Pļaviņš un Točs spēlēja sekmīgi un turējās vadībā, taču seta izskaņā ķīnieši nedaudz pievilka. Latvijas pāris gan tāpat visu noslēdza sev sekmīgi, uzvarot ar 21:19, kas pielika punktu mazāk nekā pusstundu ilgajai spēlei.

Cīņa par pirmo vietu grupā. Latviešu pludmales volejbolisti sacentās ar gados jaunākajiem vāciešiem Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru, kuri šodienas pirmajā mačā sakāva austrāliešus Maksimilianu Gēreru un Zekeriju Šūbertu (21:9, 21:15). Pret tagadējo Vācijas labāko duetu Pļaviņš/Točs līdz šim bija spēlējuši trīs reizes un piedzīvojuši trīs zaudējumus, divos mačos bija vajadzīgs trešais sets.

Pirmajā setā Latvijas duets nonāca iedzinējos (7:10). Pļaviņš trāpīja pretiniekam pa muguru, panākot 10:11. Šāds pavērsiens vāciešiem nepatika, tūlīt atbildēja ar diviem punktiem - 10:13. Pļaviņa serve skāra tīklu un izraisīja pretinieku samocītu uzbrukumu, kas beidzās ar neprecīzu sitienu (16:16). Turpinājumā oponenti nospēlēja labāk. Seta pēdējā epizodē vācietis izpildīja iespaidīgu eisu - 18:21.

Nākamā seta sākumā ilga izspēle noslēdzās ar pretinieka bloku (1:3). Vācietis izsita autā (3:4), bet pēcāk uzbrukumā aizskāra tīklu - 5:5. Toča bloks deva 7:6 un nelielu atpūtu. Vācietis sita ārpus laukuma (9:7), savukārt Točs nobloķēja (10:7). Vāciešiem vēl divas kļūdas - 13:8. Pļaviņa sitienu centās apstrādāt ar futbola metodēm, taču pietrūka meistarības (15:9). Tādējādi otrajā setā pārliecinošs panākums - 21:14.

Izšķirošajā setā pretiniekiem trīs punkti pēc kārtas (3:6), tad Pļaviņš norādīja uz vajadzību doties pārtraukumā. Pie mūsu gala līnijas Točs grandiozi izglāba aizsardzībā, pie tīkla palika Pļaviņš, bet pretinieks sita pāri laukumam - 4:6. Vācieši atbildēja ar diviem punktiem. Turpinājumā pasaules ranga astotā numura īpašnieki centās kontrolēt notikumus. Pļaviņš gan panāca 13:14, taču galu galā nācās piekāpties - 13:15.

Līdz ar to pasaules ranga 13. labākais duets Pļaviņš/Točs rīt turpinās ar izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Izmantotie resursi:
worldtour.2019.fivb.com