Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T.Šmēdiņš un Regža ar uzvaru sāk turnīru Zviedrijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T.Šmēdiņš un Regža ar uzvaru sāk turnīru Zviedrijā
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Haralds Regža ar uzvaru sākuši Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiekošo Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīru, kas risinās iekštelpās. Latvieši trīs setu spēlē pārspēja Krievijas duetu, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Šmēdiņam un Regžam šis ir pirmais starptautiskais turnīrs jaunajā sezonā. Pagājušajā gadā Pasaules kausa tūres vienas un divu zvaigžņu turnīros latvieši sevi gana labi parādīja, kas lika cerēt uz labu sniegumu arī Gēteborgā. Pirmie pretinieki pamatturnīrā bija kvalifikāciju pārvarējušie krievi Andrejs Bolgovs un Vladislavs Jermilovs, kuri divos turnīros Āzijā izcīnīja attiecīgi 17. un 2. vietu.

Spēli pārliecinoši sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 5:1. Īsi pēc tam sekoja jauns Latvijas dueta izrāviens, kas krieviem lika ņemt pārtraukumu pie rezultāta 8:2. Pārtraukums nebija risinājums, jo Šmēdiņš un Regža turpināja graut savus pretiniekus (11:2). Turpinājumā spēle izlīdzinājās, duetiem punktus gūstot pārmaiņus, bet rezultāta starpība principā nemainījās. Līdz ar to Šmēdiņam un Regžam pirmajā setā izdevās tikt pie gana vieglas uzvaras ar rezultātu 21:15.

Otrā seta ievadā nedaudz labāk veicās Krievijas duetam, kas ieguva trīs punktu pārsvaru (5:2). Latviešiem ar atspēlēšanos nesekmējās. Kādu brīdi cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Krievijas pludmales volejbolisti izvirzījās vadībā ar 10:5 un piespieda Šmēdiņu un Regžu ņemt pārtraukumu. Arī seta turpinājumā Latvijas duetam neizdevās rast pretargumentus pretinieku spēlei, kas lika nonākt arvien lielākos iedzinējos. Seta izskaņā rezultāta starpība sasniedza arī 10 punktus, uzvarētāja noteikšanu pāriem atstājot uz trešo setu - 14:21.

Trešajā setā komandas cīnījās līdzīgi, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika Bolgovs un Jermilovs (6:4). Šoreiz pretinieki netika palaisti izrāvienā, un rezultāts izlīdzināts (7:7). Pēc dažām izspēlēm Latvijas duets arī izvirzījās minimālā vadībā. Īsā laikā komandas veica vēl divas vadības maiņas, bet mača galotne un īstā cīņa par uzvaru sākās pie rezultāta 12:12. Pie pirmās mačbumbas tika Latvijas pludmales volejbolisti, bet tā palika neizmantota. Nākamās divas mačbumbas jau bija Krievijas pārim, bet tās latvieši atspēlēja. Šmēdiņš un Regža spēja atgūt vadību, bet arī nespēja noslēgt maču ar vēl divu mačbumbu palīdzību. Seta galotne ieilga, bet grūtā cīņā uzvaru tomēr izrāva Latvijas duets - 2-1 (21:15, 14:21, 24:22).

Līdz ar to Šmēdiņš un Regža sestdien plkst. 10:50 cīnīsies par uzvaru grupā un garantētu vietu ceturtdaļfinālā pret Zviedrijas pludmales volejbolistiem Aleksandru Hermanu un Ludvigu Sīmansonu, kuri negaidīti trīs setu cīņā pārspēja vāciešus Armīnu Dolingeru un Simonu Kulceru.