Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šalkovskis: ''EEVZA pludmales volejbola turnīrā sagatavojāmies spēlēm EČ U20''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šalkovskis: ''EEVZA pludmales volejbola turnīrā sagatavojāmies spēlēm EČ U20''
Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv

Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) U-18 meistarsacīkstes aizvadītajā nedēļā Rīgā Latvijas duetam Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars palīdzēja saprast, kādi pretinieki gaidāmi Eiropas U-20 čempionātā pludmales volejbolā, otrdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica Šalkovskis.

"EEVZA turnīrs mums deva priekšstatu, kāds ir pārējo Eiropas jauniešu komandu līmenis," saka Šalkovskis, piebilstot, ka EEVZA turnīrs, kurā latvieši uzvarēja, notika viņa un Jaundžeikara pārstāvētajā vecuma grupā (U-18).

"Šis, protams, ir U-20 čempionāts, bet mēs tagad vismaz apmēram zinām, kā spēlē Eiropā," saka volejbolists.

Pārim tā būs jau otrā sacensību nedēļa pēc kārtas jaunajos pludmales volejbola laukumos Skanstes ielā 16.

"Sajūtas bija tiešām ļoti labas. Kad laukumā kas nesanāk, atbalsta vecāki un visi draugi. Ļoti labas sajūtas - spēlēt mājās," saka Šalkovskis.

"Mēs esam rangā trešais Latvijas pāris šajās sacensībās. Mums nav ko zaudēt," saka jaunais volejbolists. "Tāpēc uz šo turnīru dodamies, lai izslēgtu kādu stipro komandu un lai pierādītu, ka varam cīnīties par labām vietām."

Eiropas U-20 meistarsacīkšu pamatturnīrs Rīgā notiks no 17. līdz 20.augustam.

Latviju sacensībās "O-Sands" laukumos pārstāvēs seši dueti - Kristiāns Fokerots/Olivers Bulgačs, Dāvis Teteris/Ernests Gūtmanis, Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars, Deniela Konstantinova/Līva Ēbere, Karmena Struka/Katrīna Struka un Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce.

Pamatturnīra spēlēs piedalīsies 34 valstu pārstāvji.

Pagājušajā gadā Turcijas pilsētā Izmirā Konstantinova/Ēbere kļuva par Eiropas U-20 meistarsacīkšu vicečempionēm, bet Fokerots/Bulgačs izcīnīja dalītu devīto vietu.

Izmantotie resursi:
LETA