Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Pēda: "Sezonas sākums mums nebūs viegls"

Jānis Pārums

Pļaviņš un Pēda: "Sezonas sākums mums nebūs viegls"
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda

Lai informētu par 2013. gada pludmales volejbola sezonas plāniem olimpiskais bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš un viņa jaunais komandas biedrs Jānis Pēda, tiekoties ar saviem atbalstītājiem Inchcape Motors Latvia salonā, atzina, ka abi sportisti ir jauna ceļa pašā sākumā un apzinās, ka abiem šīs sezonas sākums nebūs viegls.

2013. gada sezonā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda plāno startēt visos Pasaules kausa posmos Ķīnā, Argentīnā, Polijā, Itālijā, Horvātijā, Šveicē, Kiprā, ASV, Krievijā, Vācijā, Indijā, Ugandā, Brazīlijā un Dienvidāfrikā, Eiropas un pasaules čempionātos, attiecīgi Austrijā un Polijā, kā arī iespēju robežās arī Latvijas čempionāta posmos un Eiropas čempionāta posmos. Tāpat duets Latvijas pludmales volejbola draugus priecēs ar startu ikgadējā šova turnīrā King of theBeach. Skaidrs, ka tuvākās četrgades dueta mērķis ir ceļazīmes izcīnīšana uz olimpiskajām spēlēm, kas 2016. gadā notiks Brazīlijā.

Komentējot 2013.gada pludmales volejbola jaunās sezonas plānus, olimpietis Mārtiņš Pļaviņš atzina: „Apzināmies, ka esam jauna ceļa pašā sākumā. Saprotam, ka sezonas sākums mums nebūs viegls. Daudzi noteikti jau ir aizmirsuši, cik smagi mums sākumā gāja ar Jāni Šmēdiņu, kurš tomēr smiltīs pēdējos gados bija spēlējis diezgan regulāri. Manam jaunajam pāriniekam Jānim Pēdam ir visi dotumi, lai kļūtu par augsta līmeņa pludmales volejbolistu, par to esmu pārliecināts. Ar skaļiem mērķiem un saukļiem šobrīd klajā nenākšu, bet savus mērķus gatavojamies realizēt pragmatiski un stabili. Noteikti vēlos izteikt pateicību mūs komandas lielākajiem atbalstītajiem, kuri tic mūsu panākumiem un jaunām uzvarām. Mūsu galvenais mērķis šajā sezonā ir nostabilizēties Pasaules kausa posmu pamatturnīros.”

Savukārt komandas treneris Aigars Birzulis ir apņēmības pilns: „Jebkurš treneris vai spēlētājs, protams, gribētu ielēkt pirmajā vagonā un darīt lielas lietas. Runāt par kaut kādām konkrētām vietām un rezultātiem šobrīd būtu nenopietni. Sporta funkcionāriem, žurnālistiem un līdzjutējiem interesē konkrēti rezultāti, bet mani kā treneri tas, kā komanda veidojas soli pa solim. Tas nav tā kā visiem no malas izskatās – salikām kopā divus večus un viņi tagad griezīs. Nepieciešams laiks. Ņemot vērā, ka Jānis Pēda ir tehnisks čalis, domāju, ka problēmām nevajadzētu būt. Viss tāpat būs manās rokās.”

Par galvenajiem sezonas turnīriem duets virzījis pasaules un Eiropas čempionātus, kuri risināsies attiecīgi Polijā un Austrijā. „Ļoti ceram uz lielu Latvijas līdzjutēju pieplūdumu StareJablonki pilsētā Polijā, kur šogad risināsies pasaules čempionāts. Ģeogrāfiski tā būs tuvākā vieta Latvijai, kur būs iespēja redzēt visus pasaules labākos pludmales volejbola duetus. Interese no līdzjutējiem jau tagad ir milzīga, tāpēc paredzam, ka līdzjutēju atbalsts būs milzīgs, kas nešaubīgi priecē,” pauž komandas menedžeris Jānis Celmiņš, piebilstot, ka komanda joprojām ir jaunu sponsoru meklējumos – nepieciešamais finansējums, lai komanda varētu aizvadīt pilnu sezonu vēl nav piesaistīts.

Inchcape Motors Latvia, novērtējot volejbolistu sasniegumus, iepriekšējās sezonās, kļuvis par 2013.gada sezonas atbalstītāju, abiem sportistiem piešķirot jaunās automašīnas Mazda6. Autosalona mārketinga vadītāja Jana Garančavisa salona vārdā pauda gandarījumu par sadarbības projektu ar sportistiem. „Esam novērtējuši Mārtiņa Pļaviņa sniegumu Londonas olimpiskajās spēlēs un ticam, ka kopā ar jauno komandas biedru Jāni Pēdu, abi puiši sasniegs vēl daudzas uzvaras. Mēs ceram, ka abiem sportistiem piešķirtās automašīnas atvieglos ikdienu un viņi varēs daudz vairāk laika veltīt treniņiem, tādējādi ar uzvarām nesot Latvijas vārdu pasaulē,” pārliecināta ir galvenā sponsora pārstāve J.Garanča.

Jaunizveidotā komanda, kura sāka formēties īsi pēc Londonas olimpiskajām spēlēm, turpina sadarbību ar Pļaviņa un Šmēdiņa komanda ilggadējo tehnisko atbalstītāju Asics. „Vēlētos vēlreiz pateikties Mārtiņam par sagādātajiem prieka un emociju mirkļiem Londonas olimpiskajās spēlēs. Tieši tādēļ Asics, nodrošinot Pļaviņa un Pēdas komandu ar visu nepieciešamo ekipējumu, novēl sasniegt visaugstākos mērķus,” saka Asics pārstāvis Egnārs Gudriķis.

Informāciju sagatavoja:
Diāna Dzene, projektu vadītāja

     [+] [-]

, 2013-04-17 15:01, pirms 11 gadiem
Lai veicas čaļiem! Ticu, ka būs labi!

     [+] [-]

, 2013-04-17 15:35, pirms 11 gadiem
Kalendāru studijā!

     [+] [-]

, 2013-04-18 19:41, pirms 11 gadiem
Labus sponsorus novākuši, smukas krāsas, malači!