Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brāļiem Samoiloviem ceturtā vieta "King of the Court" pasaules finālturnīrā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Brāļiem Samoiloviem ceturtā vieta "King of the Court" pasaules finālturnīrā
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Kataras galvaspilsētā Dohā noslēdzies "King of the Court" pasaules sezonas finālturnīrs. Latvijas pludmales volejbola tandēms Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs šovakar finālā ieguva ceturto vietu.

Finālā sacentās piecas komandas - brāļu tandēmi Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs (Latvija), Havjers Bello/Hoakins Bello (Anglija) un Kalvins Ajē/Kvinsī Ajē (Francija), kā arī Eiropas finālturnīra čempioni Klemenss Viklers/Nilss Ēlers (Vācija) un mazpazīstami amerikāņi Logans Vēbers/Džeiks Urutija.

Fināla pirmajā kārtā bija jāfinišē četriniekā, lai tiktu tālāk. Pirmajās sešās minūtēs Aleksandrs divreiz panāca nokļūšanu karaļu pusē, taču tur neizdevās tikt pie pirmā punkta. Tobrīd arī amerikāņi bija sausā. Mihails ar bloku panāca atgriešanos un ilgā izspēlē noformēja mūsu pirmo punktu. Pēc tam Mihails vēlreiz panāca atgriešanos un iesita otro punktu. Latvijas tandēms nopelnīja vēl divus punktus, iekārtojoties trešajā vietā piecas minūtes pirms kārtas beigām. Aleksandrs ar eisu nodrošināja atgriešanos karaļu pusē, kur izdevās nopelnīt piekto punktu. Amerikāņi guva savu pirmo panākumu, taču 35 sekundes pirms beigām atvadījās no vietas karaļu pusē un finišēja pēdējie. Samoilovi ar pieciem punktiem ieguva trešo vietu un kvalificējās nākamajai kārtai.


Otrajā kārtā bija jātiek jāfinišē trijniekā (medaļās), lai tiktu tālāk. Pirmajās astoņās minūtēs angļi un mūsējie palika uz nulles. Angļi nokļuva karaļu pusē, taču netika pie punkta. Kad līdz beigām palika piecas minūtes, Latvijas tandēms (0) atradās trešajā vietā, bet Anglijas brāļi (0) bija pēdējie. Cīnoties tieši pret mūsējiem, angļi tika galā ar Aleksandra spēcīgo servi un guva savu pirmo punktu. Pēc tam angļi nopelnīja arī otro punktu, bet Samoilovi joprojām bija tukšā. Minūti pirms beigām Latvijas brāļiem radās iespēja, taču Aleksandrs ieservēja tīklā un aizspēra nepaklausīgo bumbu.

Pasaules finālturnīrā Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs ierindojās ceturtajā vietā, kas ir Latvijas visu laiku augstākais sasniegums "King of the Court" vīriešiem.


"Beach Pro" tūrē tiek krāti punkti rangam un olimpiskajā atlasē. "Queen & King of the Court" posmiem vairāk ir izklaidējošs raksturs.

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas laikā tur neietilpstošajam "King of the Court" ir grūti piesaistīt augsta līmeņa spēlētājus, it sevišķi gada nogalē.

Otro reizi pēc kārtas pasaules finālturnīrs notika bez Latvijas dāmām. Kā jau ziņots, 2023. gada Eiropas "Queen of the Court" finālturnīrā Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ieguva pirmo vietu, savukārt 2022. gada janvārī "King of the Court" pasaules finālturnīrā Latvijas-Austrālijas duets Anastasija Kravčenoka/Fība Bela izcīnīja bronzu.

Kā jau ziņots, 2023. gada septembra Roterdamas šovā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš noslēdza 11 gadus ilgo kopīgo karjeru. "King of the Court" posmos Samoilova/Šmēdiņa augstākais sasniegums bija ceturtā vieta (trīs reizes), bet ne finālturnīrā. Aleksandra jaunais pārinieks ir brālis Mihails.

A. Samoilovs: "Esmu ceturto vietu karalis. Dodiet man koka medaļu!"

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com

     [+] [-]

, 2023-12-16 21:57, pirms 4 mēnešiem
Neskatoties uz to,ka tagadējais dalībnieku sastāvs izskatās visai eksotisks,pasākums nosaukts par finālturnīru . Ja tā,tad 4.vieta ir sasniegums !

     [+] [-]

, 2023-12-16 22:04, pirms 4 mēnešiem
Ehhh....atkal tas koks