Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionu godā Iecelnieks / Marnics un Avena / Liepiņlauska

Jānis Celmiņš

Latvijas čempionu godā Iecelnieks / Marnics un Avena / Liepiņlauska
Lauris Iecelnieks un Kristians Marnics
Foto: Renārs Buivids

Klāt neesot visiem labākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem, Dubultu pludmalē šodien noskaidroti Latvijas čempioni. Vīru konkurencē uzvaru svinēja Lauris Iecelnieks un Kristians Marnics, bet starp dāmām spēcīgākās izrādījās Ilze Liepiņlauska un Laura Avena.

Vīru turnīra fināla pirmo setu starp Andri Krūmiņu / Arti Caicu un Lauri Iecelnieku / Kristianu Marnicu nedaudz labāk aizvadīja pirmie. Seta galotnē labi uzservējot Caicam, setu viņiem izdevās noslēgt ar uzvaru 21:16. Otrais sets iesākās līdzīgā cīņā, taču Krūmiņš / Caics servējot pa Marnicu iekrāja dažu punktu pārsvaru – 5:3. Mirkli vēlāk, spēlējot pret vēju Marnics reabilitējās un no mīnus divi (7:9) jau panāk vadību 12:9. Pēc tehniskā pārtraukuma Marnicam / Iecelniekam izdevās pārsvaru noturēt un setu noslēgt savā labā – 21:17.

Trešo izšķirošo setu nedaudz labāk iesāka otrā seta uzvarētāji Marnics un Iecelnieks, izvirzoties vadībā ar 7:5, mirkli vēlāk Kristianam ar Lauri jau trīs punktu pārsvars (10:7) un pretinieki spiesti ņemt pārtraukumu. Pēc pauzes Krūmiņam / Caicam izdevās rezultātu līdzsvarot (11:11), taču galotnē pie rezultāta 13:14 uzbrukumā kļūdījās Caics un, noslēdzot setu ar uzvaru – 15:13, par Latvijas čempioniem kļuva Lauris Iecelnieks un Kristians Marnics.

Spēlē par trešo vietu Klāvs Zaļkalns un Jānis Rudzītis ar 2:1 pieveica brāļus Jāni un Mārtiņu Freidenfeldus.

Dāmu konkurencē Latvijas čempionu titulu izcīnīja Laura Avena un Ilze Liepiņlauska, kuras finālā pārliecinoši ar 2:0 (21:11, 21:19) apspēlēja Kitiju Megni un Kristu Kraskuri. Trešo vietu ieguva Marita Leja un Agnese Ivanova.

Izmantotie resursi:
beachvolley.lv

  +2 [+] [-]

, 2009-08-16 19:13, pirms 15 gadiem
Kristians labaakais nu smuki ar Lauri nogrieza. Pedejaa bumbaa paveicaas, bet kopumaa pelniti. Bravo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-16 20:31, pirms 15 gadiem
ja nemaldos K.Marnics kļuvis par divkartēju LČ. Apsveicami...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-16 20:55, pirms 15 gadiem
sandris1 rakstīja: nu gan diivaini uzvaardi volejbolaa
dīvains esi Tu

  +1 [+] [-]

, 2009-08-16 23:02, pirms 15 gadiem
Labs finālturnīrs ar ļoti interesantu vīru finālspēli. Mazliet pakomentēšu
Dāmu fināls tā ne visai. Žēl, ka nepārdomāta reitinga dēļ Ivanova/Leja divreiz trāpīja uz Avenu/Liepiņlausku. Viņu pusfināls bija īstais fināls. Otra lieta - ar dāmu bīču mums var būt problēmas - it kā jau varētu priecāties, ka jaunatne vinnē, bet ja paskatās uzmanīgāk, tad ir tā, ka tikai gandrīz vai tikai jaunatne arī spēlē un tā jaunatne, kas bija topā pirms gada vai vairāk, šodien vairs nespēlē. Lai nu kāda no šīm paliktu sportā, savādāk aiz Minusas/Jursones vairs nekā nebūs.
Vīriem ļoti interesantas abas medaļu spēles. Arī par bronzu. Mazliet žēl par Freidenfeldiem, par savu fanātisko darbu bija džeki pelnījuši vienreiz pie medaļas tikt un iespēja arī bija laba, bet atkal nekā. Pat grūti pateikt, kur problēma viņiem, it kā visu var un māk, tikai spēlē nesanāk. Iespējams, ka trenera kategoriskie norādījumi spēlēt tikai tā un ne savādāk pie vainas. Piemēram, Iecelnieks ielika katrā setā 6-7 katus pa līniju, paņēma tikai vienu. Diagonālē bija viens kats pa visu spēli. Vienalga spēle aizsardzība netiek mainīta. Otra lieta - par daudz mānīšanas, viņiem abiem gan augums, gan sitiens atļauj uzbrukt bez garas domāšanas - tā vietā katrā setā 4-5 viņu katus paceļ un iebāž atpakaļ. Kronis bija, kad viņi nokatoja pārejošu bumbu, Zaļkalns pacēla un nokārtoja.... Jānis F. no bloka gandrīz nekad neatkāpjas, vismaz bronzas spēlē. Nu nav Rudzītim tāds sitiens, kad jābloķē, ja cēliens uz 3 metriem. Starp citu, pie 16:15 tieši tādā situācijā Jānis neatkāpās un viņam vienkārsi pārsita pāri un tūlīt arī sets bija cauri. Būtu atkāpies, būtu uzbrukums ar setbumbu...
Par finālspēli maz ko piebilst - ļoti interesanta spēle ar emocijām un labiem momentiem no abām komandām.
Večiem otrādi, kā dāmām - tur ar jaunatni problēmas, pēdējos gados Uxx mačos pat no grupas ārā neviens nav ticis.
Vēl par treneriem. Lietuvieši filmēja savas spēles... PAT LIETUVIEŠI!!! Kad kāds ir redzējis videokameru kādam no mūsu treneriem!? Freidenfelds vienīgais visu laiku kaut ko pieraksta pēc katras epizodes. (Zinu, zinu, ka par jēgu no šīs pierakstīšanas var diskutēt)
Dalības maksa viennozīmīgi par augstu. 7 lati no cilvēka par posmu + 7 lati par licenci pie naudas balvas Ls 35 pirmajai vietai (dāmām) ir manāmi pārspīlēts. Tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc nepiedalījās iepriekšējos gados redzētās dāmas. Un nevajag par krīzi - paņemt no spēlētājiem ir vienkāršākais, bet ne pareizākais.
Esmu jau agrāk rakstījis, bet atkārtošos - domāju, ka vismaz daži turnīri jātaisa pilsētā - būs vairāk skatītāju, tad arī sponsoriem lielāka interese.
Nu tā kaut kā man likās....
Celmiņ, taisīsi vēlāk kādu sezonu apkopojošu rakstu? Man jau vēl būtu ko piebilst