Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš: "Ja būtu trešais sets, kļūtu interesantāk"

Šmēdiņš: "Ja būtu trešais sets, kļūtu interesantāk"
Jānis Šmēdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš pēc zaudējuma pusfinālā šodien atzina, ka nav izdevies tikt galā ar augumā raženo Alisonu, kas arī izšķīris mača iznākumu. Tiesa, ja būtu izdevies izglābt otro setu, iespēju varbūt būtu vairāk. Tagad jākoncentrējas mačam par bronzu.

"Jāsāk augt..." skanēja viens no pirmajiem Mārtiņa Pļaviņa secinājumiem. Protams, tas tēmēts 203 cm garā un 110 kg smagā Alisona virzienā, kurš šodien izrādījās nepārvarams mūris. "Kad tāds nāk pretī blokā, tad ir grūti. Emanuelam jau pašam arī 190 cm - viegls, kustīgs. Un tagad vēl atradis Brazīlijā tādu puiku - nezinu, no kāda meža izvilcis... Latvijā tādu nav, un ja arī ir - aiziet uz basketbolu vai kur citur," secināja Pļaviņš. "Sākumā daudz vairāk spēlēja uz Jāni - tas bija nedaudz negaidīts pavērsiens. Bet visas tīkla bumbas tāpat vinnēja brazīlieši. Taču tur nebūtu starpība - Jānis vai es. Pie tīkla no sākuma līdz beigām dominēja Alisons. Domāju, olimpisko spēļu beigās viņu atzīs par labāko bloķētāju."

Raženāko pretinieku komandas spēlētāju atzīmēja arī Jānis Šmēdiņš. "Šodien pie tīkla dominēja garais [Alisons]. Iespējas bija, taču katra bumba bija ļoti grūta - lai noņemtos no viņu serves, katrā uzbrukumā bija jāieliek visi 100 procenti, un arī ar to bieži bija par maz. Darījām, ko varējām, taču - pietrūka. Uz beigām garais jau mazliet sāka lūzt, Mārtiņš pāris reizes labi pieķēra blokā, taču auguma centimetri bija pārāk atšķirīgi. Ja paskatās, kā viņi vakar nospēlēja pret poļiem un tagad pret mums - šodien viņi jau bija noskaņojušies par visiem simts procentiem un nospēlēja gandrīz bez kļūdām," atzina spēlētājs. Jautāts, vai spēles gaitā kādu brīdi maz radusies reāla iespēja lauzt tās gaitu, Jānis bija atklāts: "Pirmajā setā, ja godīgi - nē. Viņi nospēlēja nevainojami, bez kļūdām, un tur mums nebija variantu, kam pieķerties. Gan atsita visas bumbas, gan sabloķēja. Pirmajā bija ļoti grūti. Otrajā jutām, ka varam, taču - varbūt nedaudz nepaveicās. Gaidījām, ka garais nogurs. Ja būtu trešais sets, varētu kļūt interesantāk, jo tad arī viņš būtu nedaudz fiziski nosēdies. Taču viennozīmīgi spēcīgākais pāris, ar ko esam spēlējuši šajā turnīrā. Viņi šeit pierāda, kāpēc izlikti ar pirmo numuru."

Otrajā pusfinālā vēlu vakarā spēkosies Nīderlandes un Vācijas dueti. Kuru labāk redzēt pretī cīņā par bronzu - drošas pārliecības nav. "Grūti pateikt. Holandiešus apspēlējām grupā, bet vienā turnīrā divas reizes uzvarēt vienu un to pašu komandu ir ļoti grūti. Tagad šeit palikuši tikai paši labākie, tā ka nav ko domāt - vienkārši jāiet un jāspēlē. Esam šeit jau divas nedēļas - viennozīmīgi garākais turnīrs, nogurums jau sakrājies. Taču jācīnās. Grūti ir, taču tāda izdevība rodas varbūt vienreiz dzīvē," mēģināja mobilizēties Šmēdiņš. Arī Pļaviņam ir dažādas domas šajā jautājumā. "Domāju, labāk holandiešus. Bloķētājs viņiem ir vecāks nekā vāciešiem, līdz ar to varētu būt sakrājies zināms nogurums. Vācieši ļoti agresīvi servē, kamēr holandiešiem - te ir, te atkal nav. Var tikt galā. No otras puses - vienā turnīrā apspēlēt to pašu komandu ir ļoti, ļoti grūti. Viņi mūs jau ir pamēģinājuši un zina, kur pirmajā spēlē izdevās salasīt punktus. Paskatīsies video un izdomās, kā labāk nospēlēt - viņu taktika noteikti būs citāda nekā pirmajā mačā. Domāju, viņu [Vācijas un Nīderlandes] spēlē izredzes ir 50 uz 50."

Lai vai kā, pēdējā mačā jāparāda viss labākais, uz ko mūsu komanda šobrīd vēl gatava. "Jāmēģina izspiest visu, kas atlicis - nav jau, kur likties. Jāmēģina nospēlēt brīvi, kaut gan tas nav viegli, ja apzinies, ka esi olimpisko spēļu četriniekā. Tajā pašā laikā pret Eiropas komandu mums būs lielāka iespēja nekā pret Brazīliju. Jāsaņemas un jācīnās - kā šodien otrajā setā to jau darījām un panācām līdzīgu rezultātu. Ja arī pretinieki būs spēcīgāki, tad vismaz lai nedomā, ka mēs te četriniekā uz haļavu tikām," sprieda Mārtiņš. "Mums jau tas, ka esam pusfinālā, ir kā sapnis. Pārējās komandas šeit ir pieredzējušākas, regulāri spēlējušas pusfinālos un finālos. Mums ar Jāni pasaules līmenī tādas spēles uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt. Tas ir kas pavisam cits, nekā grupā spēlēt. Taču viena spēle ir viena spēle - uz to jāsaņemas un jāatdod viss, kas mums ir."

 +16 [+] [-]

, 2012-08-07 21:02, pirms 12 gadiem
Viss ir labi, puiši! Paldies, un par bronzu līdz asinīm un vēl tālāk!Jūs to varat!!!

 +15 [+] [-]

, 2012-08-07 21:11, pirms 12 gadiem
Tā arī izskatījās, ka, ja būtu izdevies nolauzt 2. setu, tad 3. visticamāk mūsējie arī būtu vinnējuši, jo Alisons tiešām izskatījās saguris, bet kā būtu, ja būtu mēs tagad varam tikai sapņot...

Čaļi, protams, ir saguruši, bet tomēr uz pēdējo spēli jāsakopo visi atlikušie spēki, lai arī pret ko būs jāspēlē! Šādas iespējas vnk tik bieži nerodas, tāpēc jāmēģina no visas sirds tad, kad tāda ir! Lai veicas!

  +6 [+] [-]

, 2012-08-07 21:11, pirms 12 gadiem
butu tantei riteni butu trolejbus...a ta bija ka bija,,,,otrs sets cepuri nost
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2012-08-07 21:15, pirms 12 gadiem
Un tagad vēl atradis Brazīlijā tādu puiku - nezinu, no kāda meža izvilcis...

labs

turās,viegli nebūs arī to bronzu dabūt!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-07 21:25, pirms 12 gadiem
Pagaidām vienīgie, kuri priecē! Ļoti ceru, ka pagaidām!
Kur varēs redzēt otru pusfinālu- Ger:NED?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2012-08-07 21:33, pirms 12 gadiem
Ja Ivananam Dinamo neaizies... uz bīču...

     [+] [-]

, 2012-08-07 21:37, pirms 12 gadiem
Ja, Jūs vinnētu arī būtu interesantāk!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-07 21:40, pirms 12 gadiem
Latvijā tādu nav, un ja arī ir - aiziet uz basketbolu vai kur citur... dabīgi, ka aiziet uz basketbolu, jo tur nopelnīt var daudz daudz vairāk. Tāds Emanuels ar saviem 2,5 miljoniem USD 18 gadu laikā nestāv klāt tām naudas summām, kuras apgrozās basketbolā.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-07 21:42, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Latvijā tādu nav, un ja arī ir - aiziet uz basketbolu vai kur citur... dabīgi, ka aiziet uz basketbolu, jo tur nopelnīt var daudz daudz vairāk. Tāds Emanuels ar saviem 2,5 miljoniem USD 18 gadu laikā nestāv klāt tām naudas summām, kuras apgrozās basketbolā.
Toties kāds baudījums ir labs smilšu volejbols....Reti kurš sporta veids var būt līdzīgs tādā ziņā

  -4 [+] [-]

, 2012-08-07 21:44, pirms 12 gadiem
Soleo rakstīja: Toties kāds baudījums ir labs smilšu volejbols....Reti kurš sporta veids var būt līdzīgs tādā ziņā
Par gaumi nestrīdās, bīčš ir labs, bet basketbolu , protams, daudz interesantāk, gan spēlēt, gan skatīties pa kasti.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-07 21:55, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Latvijā tādu nav, un ja arī ir - aiziet uz basketbolu vai kur citur... dabīgi, ka aiziet uz basketbolu, jo tur nopelnīt var daudz daudz vairāk. Tāds Emanuels ar saviem 2,5 miljoniem USD 18 gadu laikā nestāv klāt tām naudas summām, kuras apgrozās basketbolā.
3x3 basketbolā? Šaubos, vai tur vairāk pusdienu taloniem vispār kaut ko saņem Izņemot Biedriņu pārējie basketbolisti ir maksātnespējīgi(Valteri, Cipruss utt). Parastie LBL špīleri ir paŗvērtēti amatieri . Basketbols ir mākslīgi radīts sporta parazīts, kurš Latvijā parazitē baudot politiķu labvēlību. Bet gan jau ar laiku viss nostāsies savās vietās.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-07 22:30, pirms 12 gadiem
Jasak augt - labs

  -1 [+] [-]

, 2012-08-07 22:35, pirms 12 gadiem
protams idinj, zelta paaudze basketbolaa jau desmito reizi vaac zelta razhu litrabolaa - pietam ljoti veiksmiigi
Krokodils rakstīja: Latvijā tādu nav, un ja arī ir - aiziet uz basketbolu vai kur citur... dabīgi, ka aiziet uz basketbolu, jo tur nopelnīt var daudz daudz vairāk. Tāds Emanuels ar saviem 2,5 miljoniem USD 18 gadu laikā nestāv klāt tām naudas summām, kuras apgrozās basketbolā.

     [+] [-]

, 2012-08-07 22:43, pirms 12 gadiem
Igaunis tulit noraus medali diska mesana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-07 22:58, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Jautājums Kuldīgas oficiālajiem pārstāvjiem:
- Vai 4dien tiks organizēta publiska spēles skatīšanās Rātslaukumā vai pie Stendera vai Pilsētas laukumā???
Kuldīgā vēl ir voleja sporta skola? Kāds pienesums ir redzams nākotnē LV lielajam volejam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-08 09:29, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Ir 3 treneri
ir komanda Nacionālajā līgā
Nāk puiši un meitenes
Pēc Šmēdiņu paaudzes klusums, bet tagad 7.v EČ u-18 dabūja tāds Lancmanis, tiesa es amatierturnīrā viņu pieveicu ; )
tad jau Tu kruts

     [+] [-]

, 2012-08-08 11:06, pirms 12 gadiem
Esmu pārliecināts, ka 3. setu būtu vinnējuši Būtu turpinājuši servēt pa alisonu, tas jau beigās smagi pūta.

Tagad būs ļoti saspringta cīņa ar Nīderlandi, bet neuztraucas, volejbola Dievs ir Latvietis

P.S. Galvenais, izsiep rociņu un punkti paši nāks