Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šanhajas "Grand Prix" uzvar Gibs/Patersons

Jānis Pārums

Šanhajas "Grand Prix" uzvar Gibs/Patersons
Džeiks Gibs un Keisijs Patersons līksmo par triumfu Šanhajā. Foto: FIVB

Par Šanhajas "Grand Prix" uzvarētājiem pludmales volejbolā šodien kļuva ar devīto numuru izsētais amerikāņu pāris Džeiks Gibs un Keisijs Patersons, kuri finālspēlē apspēlēja brazīliešus Pedro Solbergu Solgado un Bruno Oskaru Šmidu.

Ceļu uz triumfu turnīrā Gibs/Patersons uzsāka apakšgrupā, kur izcīnīja trīs uzvaras (visi panākumi tika gūti trijos setos). Tam sekoja uzvara izslēgšanas turnīra otrajā kārtā pār vāciešiem Dolingeru un Vindšeifu (2-0), trešajā kārtā pār brazīliešiem Vitoru Felipi un Evandro (2-1), kā arī pusfinālā pār poļiem Kadziolu un Šalankeviču (2-0).

Savukārt ar trešo numuru izsētajiem brazīliešiem Pedro un Bruno pēc trim uzvarām apakšgrupā sekoja uzvaras pār šveiciešiem Čevaljē un Kovaču (2-0), Samoilova un J.Šmēdiņa pāri darītājiem Brinku un Fuku (2-0) un tautiešiem Rikardo un Filjo (2-1).

Finālspēli veiksmīgāk iesāka amerikāņi, kuri uzvarēja pirmo setu ar 21:16. Otrais sets jau bija diametrāli pretējs – laukumā dominēja brazīlieši, kamēr Gibam un Patersonam reti, kas padevās un viņi kapitulēja ar 9:21. Izšķirošajā trešajā setā atkal iniciatīva piederēja amerikāņiem, kas itin viegli uzvarēja kā setā (15:9), gan visā spēlē (2-1).

Gibs un Patersons par uzvaru Šanhajā nopelnīja 800 punktus un 33 000 ASV dolāru lielu naudas balvu. Jāatgādina, ka dalītu devīto vietu šajā posmā ieņēma Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, savukārt 17.vieta Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Pēdam.

     [+] [-]

, 2013-05-04 14:36, pirms 11 gadiem
"Gran Prix"????