Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Švarca labākais metiens turnīrā atnes Šveicei uzvaru pār Zviedriju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Švarca labākais metiens turnīrā atnes Šveicei uzvaru pār Zviedriju
Šveicieši bruģē ceļu pretī pusfinālam
Foto: Reuters/Scanpix

Olimpiskajā kērlinga turnīrā vīriešiem otro uzvaru pret sacensību favorītiem izcīnīja Šveice, kas, pateicoties Benoī Švarca lieliskajam metienam, izrēķinājās ar Zviedriju. Situāciju neizmantoja Kanāda, zaudējot ASV.

Zviedrija un Šveice cīnījās devītās kārtas centrālajā duelī. Pirmajā endā Zviedrijas kērlingisti tā izskaņā ielika akmeni mājas centrā un nolika divus sargus. Šveicieši spēja savus akmeņus salikt starpā, ar pēdējo akmeni izcīnot divus punktus. Otrajā endā, neskatoties uz pat pieciem sargiem priekšā, Benoī Švarcs spēja ieraidīt akmeni tuvāk mājas centram. Zviedriem tikpat labs metiens, kas, iespējams, dotu pat trīs punktus, neizdevās. Šveice nozaga punktu un izvirzījās vadībā ar 3:0.

Trešajā endā atkal labāk spēlēja Šveices kērlingisti, bet zviedriem ar pēdējo akmeni bija iespēja paņemt punktu. Spēcīgi raidītais akmens aizķēra Šveices sargu, kas nozīmēja jau četru punktu pārsvaru šveiciešiem (4:0). Ceturtajā endā zviedriem beidzot izdevās atklāt savu rēķinu, ar pēdējiem diviem akmeņiem gūstot divus punktus.

Nākamajos endos komandas paņēma pa punktam, bet septītajā endā zviedri centās nozagt punktu. Ar pirmspēdējo akmeni fantastisku metienu veica Švarcs, pats mazliet neticot paveiktajam. Viņš no mājas sarežģītā situācijā izsita abus Zviedrijas akmeņus. Niklas Edins savu pēdējo akmeni izniekoja, dodot Šveicei iespēju noslēgt maču. Šveice paņēma piecus punktus, sagādājot Zviedrijai pirmo zaudējumu turnīrā - 10:3.

Šajā brīdī Kanādai vajadzēja par katru cenu uzlabot savu situāciju, bet spēlē pret ASV viegli nekas nenāca. Pirmo endu uzvarēja ASV, bet otrajā kļūdījās, ļaujot pretiniekiem paņemt divus punktus. ASV atguva iniciatīvu sestajā endā, kurā ar pirmspēdējo akmeni nonāca punkta zagšanas pozīcijā. Pēdējais Kanādas akmens aizķērās pie sarga, ļaujot ASV izvirzīties vadībā ar 5:4.

Astotajā endā pēdējo akmeni nedaudz par spēcīgu raidīja Džons Šasters, ļaujot pretiniekiem atjaunot līdzsvaru uz tablo (5:5). Devītajā endā ASV kērlingisti spēra soli pretī uzvarai, viegli paņemot divus punktus. Nu ar to pašu vajadzēja atbildēt kanādiešiem. 10. endā ASV kērlingisti darīja visu iespējamo, lai ļautu pretiniekiem paņemt tikai punktu. Viss izšķīrās ar pēdējo akmeni, ar kuru kanādieši panāca ekstra endu. Tajā kanādieši sekmīgi izspēlēja akmeņus, lai nozagtu punktu, kas būtu uzvaras vērtē. Pēdējos akmeņus perfekti izspēlēja ASV kērlingisti, likvidējot sargus un akmeņus mājā. Ar pēdējo akmeni Šasteram vajadzēja vienkārši izsist pretinieku akmeni no mājas centra. Akmens paslīdēja garām sargam, un ļāva ASV izcīnīt uzvar ar 9:7.

Citā spēlē Lielbritānija ar pēdējo akmeni izrāva uzvaru 10. endā pret Dāniju ar 7:6, bet Dienvidkoreja 10. endā neļāva nozagt punktu Itālijai, pēdējo akmeni tikai par pāris centimetriem raidot tuvāk mājas centram. Tas ļāva izcīnīt uzvaru ar 8:6.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem, 9. kārta

SpēleRezultāts
Zviedrija-Šveice3:10
ASV-Kanāda9:7
Lielbritānija-Dānija7:6
Itālija-Dienvidkoreja6:8

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem

VietaKomandaUZ
1.Zviedrija61
2.Šveice52
3.Kanāda43
3.Lielbritānija43
5.Japāna33
5.Norvēģija33
7.ASV34
8.Dānija25
8.Itālija25
8.Dienvdikoreja25