Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Šveices kērlingisti pieveic Kanādu un izcīna bronzu

Andrejs Siliņš

Šveices kērlingisti pieveic Kanādu un izcīna bronzu
Benuā Švarcs
Foto: Reuters / Scanpix

LETA. Šveices vīriešu kērlinga izlase piektdien Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas duelī ar rezultātu 7-5 pārspēja Kanādu, iepriekšējo trīs Olimpiāžu čempionei pirmo reizi pēc šī sporta veida atgriešanās programmā paliekot bez medaļām.

Šveicieši pa punktam guva otrajā un trešajā endā, bet turpinājumā kanādieši ar diviem punktiem panāca izlīdzinājumu 2-2. Piektajā endā Šveice izvirzījās priekšā ar 4-2, vadību nosargājot līdz pat mača beigām. Duelis noslēdzās pēc deviņiem endiem.

Šveices komandā bronzas medaļas kaklā kāra skips Peters de Kruss, viceskips Benuā Švarcs, Klaudio Pēcs, Valantēns Tanners, Dominiks Maerki un treneri Klaudio Peša. Savukārt Kanādas izlasē bija skips Kevins Ko, viceskips Marks Kenedijs, Brents Leings, Bens Ebērs, Skots Peifers un treneris Džons Dans.

Šveices kērlingisti ceturtdien pārspēlē ar 9-5 uzvarēja 2014.gada olimpisko spēļu vicečempioni Zviedriju, bet pēc tam pusfinālā ar 3-9 zaudēja Zviedrijai.

Savukārt Kanāda pusfinālā ar 3-5 zaudēja ASV.

Šveice labāko četriniekā tika pēc astoņu gadu pārtraukuma, jo arī 2010.gadā Vankūverā izcīnīja bronzas medaļas, pie kurām tika arī 2002.gadā Soltleikstijā. Savukārt 1998.gadā Nagano, kad kērlings atgriezās olimpiskajā programmā, šveicieši izcīnīja zelta medaļas.

Savukārt Kanādas kērlingisti triumfēja iepriekšējās trīs olimpiskajās spēlēs, bet pirms tam divās Olimpiādēs guva sudrabu. Kanādieši bez medaļām palika arī 1924.gadā, kad kērlings pirmo reizi bija olimpisko spēļu programmā.

Sestdien finālā spēkosies Zviedrija un ASV.

Kopvērtējums

VKomanda
1.
2.
3.Šveice
4.Kanāda
5.Lielbritānija
6.Norvēģija
7.Koreja
8.Japāna
9.Itālija
10.Dānija

Izmantotie resursi:
LETA