Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Āboliņš

Liepa un Medne uzvar atklātā ūdens peldēšanas sacensībās "Ciecernieks"

Liepa un Medne uzvar atklātā ūdens peldēšanas sacensībās "Ciecernieks"
Sacensību pirmo piecu vietu ieguvēji
No kreisās puses:
A.Aigars, A.Ozola, A.Liepa, B.Medne, J.Audzēvičs, K.Maskava, G.Baumanis. E.Ozola, A.Kalnups, A.Vējone.
Foto: Laura Ķiece/LATSWIM

Jau 6. gadu pēc kārtas Brocēnu novada Cieceres ezerā, norisinājās atklātā ūdens peldēšanas sacensības “Ciecernieks”, kuras rīko vietējā Saldus biedrība Akva vitamīns. Šogad pulcējot ap 120 peldētājus no Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas, trīs dažādās garuma distancēs.

Vīriešu konkurencē 2.3km distance negaidīti par uzvarētāju kļuva gados jaunais BJSS Rīdzene/OSC audzēknis Artūrs Liepa, kuram dienu pēc sacensībām apritēs 15 gadi. Liepa ir ne tikai līdz šim jaunākais sacensību uzvarētājs, bet arī jaunais distances rekordists ar rezultātu 29 minūtes un 1 sekunde (29:01,20). Līdzšinējais sacensību rekords šajā distance piederēja Arvim Aigaram – 30 minūtes un 25 sekundes (30:25,21).

Nepilnas 4 sekundes vēlāk finišu sasniedza pagājušo 2 gadu uzvarētājs Arvis Aigars (29:05.12) no Stopiņu novada, kuram neizdevās saglabāt titulu trešo gadu pēc kārtas. 3.vietā ierindojās Jelgavas specializētās peldēšanas skolas garo distanču peldētājs Jēkabs Audzēvičs ar rezultātu 29 minūtes un 23 sekundes (29:23,01)

Sieviešu konkurencē notikumi risinājās līdzigi, kur par sacensību uzskatītā favorīte no Stopiņu novada Agnese Patrīcija Ozola ar rezultātu 34 minūtes un 15 sekundes (34:15.72) piekāpās pagājušā gada 3. vietas ieguvējai bijušajai triatlonistei no Dobeles Baibai Mednei, kura uzrādija rezultātu – 33 minūtes un 38 sekundes. Trešo vietu starp daiļā dzimuma pārstāvē izcīnija BJSS Rīdzenes/DSN audzēkne Kristīana Maskava (35:03.67).

Daudz mierīgākas cīņas notika 400m distance, kas pulcēja ievērojamu dalībnieku skaitu. Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja 2017. gada 3. vietas ieguvējs 2.3km distancē – Gints Skroderis. Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva Elīna Sanda Zaķe no Rīgas.


Ķīnas peldētājas. Foto: Reuters/Scanpix
1

Pasaules antidopinga aģentūra vēlas neatkarīgu izmeklēšanu Ķīnas peldētāju lietā

LETA. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) aicina neatkarīgā izmeklēšanā vērtēt lietu, kurā paustas aizdomas par dopinga lietošanas gadījumu Ķīnas peldētāju vidū.
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).